»

Ah, ta gesla

CNN - Na CNN poročajo, da so psihologi odkrili, da lahko ugotovijo geslo računalniškega uporabnika na podlagi njegove osebnosti. Tako marsikateri uporabnik izbere geslo, ki ustreza imenu predmeta, ki ga ima trenutno pred sabo, družinskemu članu, športu ali športni osebnosti ali pa se nanašajo na fantazijo. Seveda to ne velja za vse uporabnike. Sam sem na primer izbral svoj vzdevek po prvi besedi, ki mi je prišla na pamet, geslo pa po risankastemu junaku. No, na žalost ga ne boste nikoli ugotovili, ker so med njim vgnezdene številke ;). Zato vam svetujem, da če že morate izbirati gesla, ki se nanašajo na nek predmet ali pa na družinskega člana, jih bogato oplemenitite s številkami (primer Janez - Ja2ne9z).
Aja, pa še zanimivost. Pri neukih tajnicah naj bi po nekaterih poročanjih geslo ugotovili precej zlahka, saj za geslo vzamejo dobesedno besedo "geslo" za password pa dobesedno besedo "password". Saj veste, ko piše "enter password". In napišete "password", hihi ;). Sicer ne vem, v...

6 komentarjev

Intel spet niža cene procesorjev

The Register - Intel se je zopet odločil, da opravi kar zajetne pocenitve procesorjev. Tokrat so bili na udaru desktop in mobilni procesorji. Predvsem slednji so doživeli največje pocenitve, saj so se nekateri primerki pocenili kar za 37 %. Če mislite, da so pocenitve posledica pritiskov AMD-ja, ste se malce zmotili. Intel se na ta način hoče znebiti starih zalog in pripraviti prostor za nove 0.13 mikronske Pentiume 3 s kodnim imenom Tualatin. Koliko so se procesorji pocenili, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Evergreen Technologies Performa III 850

GideonTech - Kaj sploh je Performa III 850? Performa je slot kartica s Pentium 3 procesorjem na 850 MHz, ki jo vtaknemo v režo slot 1 na matični plošči. Pač porečete, Pentium 3 na 850 MHz v slot 1 izvedbi. Vendar zakaj v slot 1 izvedbi? Ravno v tem tiči ves čar procesorja. Performa ni namenjena sistemom, ki "prebavijo" Pentium 3 procesorje, ampak sistemom (beri: matičnim ploščam), ki zmorejo sprejeti največ Pentium 2 procesorje. Performa je torej nekakšna nadgradnja, ki obide vse omejitve matične plošče. Stvarco proizvaja Evergreen Technologies, ki je bilo znano po svojih 486 - Pentium nadgradnjah (na misel mi trenutno pride še Kingston, ki je naredil 486 - K5 90 nadgradnjo), sedaj pa se preizkuša s svojimi P2 - P3 nadgradnjami. Ampak, da bi Pentium 3 deloval na matični plošči, ki podpira največ Pentium 2 procesorje? Vse skupaj izgleda kar malce preveč lepo da bi bilo res. Če ste tako razmišljali, potem niste veliko zgrešili. Performa 850 je precej nestabilna rešitev, ki ne zmore opravljati...

0 komentarjev

Pocenitev Pentium 3 chipsetov

The inquirer - Pentium 3 umira. To je dejstvo. Sodeč po tej novici na The Inquirerju naj bi se Intel čimprej rad znebil starih zalog, ki se nanašajo na (desktop) Pentium 3 procesorje, zato bo znižal ceno chipsetom. Znižanje naj bi napovedala tudi VIA. Izgleda, da se nam obetajo cenejše Pentium 3 matične plošče na katerih dobro delujejo tudi Celeroni hehe . Bomo videli, kako se bo vse skupaj izteklo.

4 komentarji

Nersrečni Pentium 3

The inquirer - Zadnje čase so novi Tualatini kar lepo poživili trg in dogajanje na računalniški sceni. Vendar izgleda, da zo za Intela ni bilo dovolj. Po poročanju The Inquirerja bodo Pentiumi 3 umaknjeni še predčasno, nadomestili pa naj bi jih Pentiumi 4 in Celeroni. Kar se tiče avgustovske izdaje najnovejšega 0.13 mikronskega Tualatina, je možno, da bo le-ta namenjen samo ozkemu krogu potrošnikov (CompaQ, Dell, ...). Inquirer še navaja, da naj bi desktop Pentiumi 3 v roku enega (ali raje dveh) mesecev postali na trgu precej redki. Več tukaj.

0 komentarjev

Intel bo preganjal AMD vse do groba

The inquirer - Sodeč po tej novici na The Inquirerju, se obeta še trši boj med Intelom in AMD-jem. Inquirerjevi novinarji so naredili intervju s Craigom Barrettom (eden izmed najpomembnejših mož pri Intelu). Barrett je povedal, da bo Intel nadaljeval cenovno vojno z AMD-jem tudi v prihodnjih mesecih, vendar ne samo nadaljevati. Intel namerava celo stopnjevati cenovno vojno. To pomeni, da se nam obetajo še nižje cene procesorjev, kaj je že skoraj utopija. Intel je imel 5 let 80 % tržni delež, potem pa mu ga je začel spodjedati AMD. Intel zato še posebej poudarja, da bodo poizkušali pridobiti staro slavo in da konkurenci (AMD-ju) ne bodo dopustili, da bi jim jemala kupce. Kljub prigovarjanju pa Barrett ni hotel povedati, koliko Pentiumov 4 so prodali skozi to leto.

27 komentarjev

Nova jedra za Celerone

X-Bit Labs - Intel se je odločil, da bi počasi bilo prav malce posodobiti tudi Celerončke. Podobno, kot so to že storili za mobilne in desktop Pentiume3, bodo zamenjali jedra tudi Celeronom. 733, 766, 800 in 850MHz (slednji še ni najavljen) modeli bodo tako deležni novega, D0 steppinga. Novi Celeroni bodo delovali pri 1.75V namesto 1.7V, prve masovne pošiljke pa bodo na voljo v začetku junija.

4 komentarji

Defektni Pentiumi4

CNet - Sodeč po tej novici na CNetu, so prve serije Pentium4 procesorjev vsebovale napako. Na srečo nič tako kritičnega kot prvi Pentium procesorji ali Pentium3 1.13GHz, toda grenak priokus vseeno ostaja. Intel zatrjuje, da je to manjšo softversko napako odpravil, še preden so prvi procesorji dosegli kupce. Menda bo že res...

0 komentarjev