»

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, SuperCollider delavnica, Nikoli za vedno

KDE 4.8, 31. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 28.2. ob 19h, bomo v Kiberpipino umetniško-razvijalno rezidenco gostili trenutno dva najbolj aktivna razvijalca SuperCollider programskega jezika za real-time zvočno sintezo ter algoritmično kompozicijo. SuperCollider je močno programsko okolje in jezik, katerega korenine segajo v Smalltalk in funkcionalne jezike. Tim in Jakob bosta na predavanju orisala spremembe v verzijah 3.5 (ki je pravkar izšla) in 3.6 (ki jo planiramo izdati v sodelovanju s...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Mobile gaming, KDE 4.8, Malverzacije na spletu, They Made Me a Criminal

KDE 4.2 Release Party,27. Jan 2009

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 30.1. ob 19h, vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bomo tokrat obravnavali mobilne igre. Ob 19h predava Dan Fiden, včasih Managing Producer razvoja iger na EA – Electronic Arts, kasneje pa generalni direktor podjetja Playfish San Francisco in vodja P&L, za razvoj iger socialnih omrežij, z enimi od najboljših razvojnih ekip na svetu.
Ob 19:30 predava ekipa Nordeus, mlado rastoče podjetje iz Srbije, ki stoji za najbolj popularno športno igro Top Eleven, kjer imajo trenutno več kot 1.000.000 aktivnih dnevnih uporabnikov. Ekipa nam bo povedala kako so prišli do ideje, osvojili Facebook svet ter se kmalu razširili tudi na mobilne platforme.
Ob 20:30 pa bo na vrsti BREENGA, plod domačega programerskega in...

0 komentarjev

HAIP10 // Nova narava

Element razstave Nomadske rastline

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 23.11. ob 20h bomo otvorili festival HAIP 10 z Molekularno kuhinjo, ki jo bo v Kiberpipi pripravila ekipa Casa Franko. Uporabili bodo najpogostejši element molekularne kuhinje, pripravo hrane s tekočim dušikom. Festival HAIP, ki doživlja že četrto izvedbo, je bienalni festival novih tehnologij, kjer se trudimo prepletati umetniške in znanstvene svetove oziroma prikazovati rezultate takšnih prepletanj. Letošnja tema Nova narava se usmerja v polje nano tehnologije in odpira vprašanja ter predstavlja prakse povezav med umetnostjo in znanostjo. Več o temi in naravi festivala, si lahko preberete na spletni strani www.haip.cc.

Za publiko Slo-Techa še posebej izpostavljamo naslednja dogodka:
V četrtek, 25.11. ob 17h...

1 komentar

Kiberpipa napoveduje

Utrinek v Spletnih uric, vir: Kiberpipa

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi bodo v tem tednu na sporedu sredine Spletne urice in četrtkov Večer za inovativne in podjetne (predviden torkov Pipin odprti termin tega tedna bo prestavljen).
Kaj sploh so wireframe-i, kako izdelovati osnutke in zakaj so pomembni? Na Spletnih uricah Toshl.com - od wireframea do končnega izdelka bo o načrtovalnih fazah in celotnem procesu izdelave spletne storitve s stališča uporabniškega vmesnika na primeru izdelave osnutkov za spletni beležnik stroškov Toshl.com prikazal Matic Bitenc, UX arhitekt pri podjetju 3fs.

Na aprilskem VIP večeru bo gost mladi podjetnik Simon Štrancar, soustanovitelj in direktor podjetja G-1. V iskanju učinkovitejše tehnološke rešitve za avtoplinski sistem so v podjetju razvili sistem, ki omogoča...

0 komentarjev

HAIP 08 še danes in jutri

HAIP 08

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Festival HAIP 08, ki je potekal pod geslom Hack the future celotni prejšnji teden, poteka še danes in jutri. Danes, v ponedeljek, 10.11. se lahko udeležite treh predavanj:
- Ob 17.00: Hekane različice izkustva računalniške igre Pong (Paule Ečimović) - Predstavljenih bo nekaj različic klasične računalniške video igre Pong, da bi ob njih razkrili različna izkustva dobro znane igre. Različice se od originala razlikujejo po spremembah igralnega polja, žogice, loparjev in načinov upravljanja slednjih...
- Ob 19.00: :: kiberpipa.net :: Odprto brezžično omrežje Ljubljane (Andraž Sraka) - Po Ljubljani raste odprto brezžično omrežje, kjer z uporabo splošno razširjenih brezžičnih tehnologij, z inovativnim pristopom in predvsem medsebojnim sodelovanjem povezujemo ljubljanske javne, umetniške in kulturne, produkcijske, izobraževalne in...

0 komentarjev

Hekali bomo prihodnost - na 3. festivalu odprtih tehnologij HAIP 08

Festival HAIP 08

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - A še prej naj vas povabimo na Kiberpipina dogodka v tem tednu. V torek, 21. oktobra ob 19h, se bomo na Pipinem odprtem terminu ponovno spomnili poletja. Z ekipo Kiberpipe in ožjih prijateljev bomo preleteli nekaj odmevnih dogodkov, ki so se zgodili pri nas in v tujini. Ker je FOWA tudi tokrat gostila nekatere zanimive predavatelje, smo se odločili, da vam jih predstavimo na Spletnih uricah v sredo, 22.10. ob 19h s pomočjo kratkih reportaž, ki jih bodo pripravili slovenski udeleženci.



Med 3. in 11. novembrom 2008 pa bo v Ljubljani v organizaciji Kiberpipe potekal 3. mednarodni multimedijski festival odprtih tehnologij HAIP 08. Na mednarodni ravni se bodo predstavili posamezniki in skupine, ki s svojim delovanjem kritično obravnavajo tehnologijo, ki nas obkroža in predstavlja naše vsakdanje okolje. Osrednja linija...

5 komentarjev

Pipin odprti termin: Free Net LJ

Slo-Tech - Ekipa FunkFeuer bo v okviru festivala HAIP06 s svojim znanjem podprla iniciativo za izgradnjo poskusnega odprtega brezžičnega omrežja na strateških dobro prehodnih lokacijah v Ljubljani. Omrežje je konceptualizirano kot povezava enakovrednih točk, katere prispevajo posamezniki ali organizacije na lokacijah.

Na predavanju v torek 19.00 v Kiberpipi bodo člani kolektiva FunkFeuer opisali dosedanje izkušnje z gradnjo prostih omrežij v Avstriji in povabili udeležence k sodelovanju pri vzpostaviti ljubljanskega omrežja, ki bo potekalo na delavnici festivala HAIP06. Po predavanju sledi strateški pogovor in izdelava načrta za delavnico, ki bo v Kiberpipi že takoj naslednje dni, od 18. do 20.10., vsak dan s pričetkom ob 13.00 uri.

Vabljeni tudi vsi bodoči uporabniki prostega brezžičnega interneta!

Za obisk predavanja prijava ni potrebna, za delavnico pa zbiramo prijave na haip@kiberpipa.org, oboje je brezplačno. Več najdete tudi na strani http://wifi.frubsd.org.

9 komentarjev

HAIP v Kiberpipi se preveša proti koncu

Kiberpipa - V kiberpipi se festival HAIP počasi preveša v drugo polovico. Do sedaj smo videli veliko, od postavljanja piratskih video postaj v medijsko hiperkontrolirani Italiji (CandidaTV), preko manipulacije video- in info-materiala kjerkoli, kadarkoli (španska Hackitektura, čigar mobilni VJ terminali nonstop tečejo s polno paro; sinergija virtualne in realne komponente plesa Daniela Fisherja), do predavanj in delavnic o odprtih orodjih in licencah (hrvaška Mama, francoski LaMenagerie). Če ste vse to zamudili, povzetek lahko doživite danes zvečer v K4, kjer se bodo vsi sodelujoči predstavili s svojimi deli, tako audio DJi kot VJi. Še vedno pa lahko jutri pridete na Gandalfarjevo predavanje o...

11 komentarjev

HAIP

Slo-Tech - V sredo, 16.6. ob 20.00 se v Kiberpipi začenja HAIP, festival umetnosti, tehnologije in povezovanja.

Mednarodne delavnice in prezentacije HAIP se osredotočajo na različne implikacije svobodnega pretoka pisanih, zvočnih in vizualnih informacij ter na prosto dostopnost v sferah, ki niso izključno tehnološke.
HAIP (inter)aktivno predstavlja osnovni pregled kreativnih svobodnih pristopov, z diskusijami pa postavlja teoretski in družbeno refleksivni okvir kreativne in kritične uporabe tehnologije.

Cilj Haipa je vzpostaviti kreativno produkcijsko platformo, ki deluje v izvedbenem času in obenem spodbuja neposredno medsebojno spoznavanje in nadaljnje povezovanje in mreženje (networking).
Eden glavnih atributov je spodbujanje publike k aktivni interakciji z dogodki festivala.

Vsi dogodki festivala so brezplačni.

6 komentarjev