»

Nvidia ne bo več razvijala veznih naborov

X-Bit Labs - Nvidiin izvršni direktor Jen-Hsun Huang je ta teden uradno naznanil, da ne bodo več izdelovali veznih naborov. Pred tem je Nvidia že letos združila svoja oddelka za vezne nabore in SoC, sedaj pa bo slednji prevladal. Huang je še dodal, da sedaj gradijo sisteme Tegra, kjer bodo integracijo popeljali na novo raven, medtem ko trg veznih naborov in njihova prodaja na njem nista rastla. To ne pomeni takojšnje smrti vseh veznih naborov, saj bodo trenutno aktualne še vedno prodajali tudi prihodnje leto, le razvoj novih so ukinili, saj se razvoj ne izplača. Tako nForce, GeForce in ostali nabori ne bodo nikoli dobili svojih naslednikov.

3 komentarji

Velik minus za Nvidio v zadnjem kvartalu

TG Daily - Nvidia je v torek objavila finančne rezultate za fiskalno četrtletje, ki se je končalo 25. januarja 2009, s čimer so končali fiskalno leto 2009. Izidi niso preveč vzpodbudni, saj so se prihodki zmanjšali za 60 odstotkov z lanskih 1,2 milijarde dolarjev na 481 milijonov dolarjev. Hkrati je izpuhtel tudi dobiček, saj so v četrtletju pridelali 148 milijonov dolarjev minusa, ki se je zajedel v celoletni rezultat, ki znaša 30 milijonov dolarjevi izgube (leto prej pa 798 milijonov dolarjev dobička). Izvršni direktor Jen-Hsun Huang je bil v svoji izjavi seveda spravljiv in je dejal, da je za podjetjem sicer izjemno težko leto, a hkrati eno najbolj inovativnih. Dan po objavi rezultatov so Nvidiine delnice potonile za 13 odstotkov.

16 komentarjev

VIA: nič več veznih naborov za namizne računalnike?

OC Workbench - Na spletu so se pojavile govorice, da utegne VIA prenehati z izdelovanjem veznih naborov za namizne računalnike. Proizvajalec znanih veznih naborov, kot so KT266 , KT400A in K8T800 naj bi napovedane nove vezne nabore že umaknili iz svojega roadmap-a. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bomo pri nakupu matičnih plošč lahko izbirali le še med AMD-jevimi, Intelovimi, nVidiinimi in SiS-ovimi veznimi nabori.

Izvorna novica na OC Workbench.

37 komentarjev

Nforce2 brez podpore za Visto

Slo-Tech - Nvidia je na svoji spletni strani objavila seznam veznih naborov, ki bodo programsko podprti tudi v prihajajoči Windows Visti. Med njimi pa ni vsem dobro znanega veznega nabora nForce2, saj je najstarejši podprt vezni nabor nForce3. Vista tako uradno ne podpira omenjenega veznega nabora, ki kljub temu ni nekompatibilen z njo. Lastniki nForce2, ki želijo podporo za svoj vezni nabor tudi v prihajajoči Visti, so že organizirali peticijo, s katero želijo opozoriti nVidio na potrebo po programski podpori tudi starejših veznih naborov.

31 komentarjev

Intel 945GC

DigiTimes - Intel naj bi po informacijah proizvajalcev matičnih plošč predvidoma v prvem četrtletju prihodnjega leta predstavil nov vezni nabor 945GC. Omenjen vezni nabor velja za naslednika veznih naborov 945G in 945GZ. 945GC bo podpiral do 800 MHz FSB-ja ter prihajajoče Core 2 Duo E4000 ter Pentium E1000 procesorje. Intel pričakuje več uspeha od omenjenega veznega nabora, kot ga je imel z njegovimi predhodniki v najnižjem razredu.

Več o tem v izvorni novici na DigiTimes.

2 komentarja

AMD prevzel Ati

Dave Orton (ATI) in Hector Ruiz (AMD)

AnandTech - Proizvajalec centralnih procesorjev, AMD, je za 5.4 milijarde ameriških dolarjev prevzel proizvajalca grafičnih procesorjev in veznih naborov, ATi. Tako so meso postale govorice, ki so po medmrežju krožile približno dva meseca.



Kaj to pomeni za trg veznih naborov, kako bo to vplivalo na ponudbo grafičnih procesorjev (in na nVidio), ali bo AMD lažje ponudil platformo za namizne in prenosne računalnike, kaj si ob vsem tem misli Intel, so le delček vprašanj, ki se ob prevzemu pojavljajo…

Več o tem tukaj.

111 komentarjev