»

Call of Duty: Black Ops prek milijarde dolarjev

vir: CNet
CNet - Vsak nov del iz serije iger Call of Duty zadnje čase ruši rekorde, kar je lepo pokazal najnovejši naslov Black Ops. Založnik ActivisionBlizzard je namreč od splavitve pred šestimi tedni nagrabil že milijardo ameriških dolarjev od prodaje igre, za kar je predhodnik Call of Duty: Modern Warfare 2 potreboval 2 meseca, številko z desetimi mesti so namreč presegli šele v letošnjem januarju po izidu 9. novembra 2009 -točno leto dni pred izidom Black Ops.

Tretjino mejnika so založniki presegli že prvi dan, ko Call of Duty: Black Ops prinesel kar 360 milijonov ameriških dolarjev, 50 milijonov več od prejšnjega rekorda, ki je pripadal Modern Warfare 2. Zgodba se ponovi še po prvih petih dneh na prodajnih policah, ko je Black Ops pridelal 650 milijonov dolarjev v...

23 komentarjev

Call of Duty gre za med

Heise - Če smo po nenavadnem ropu trgovine v bližini Baltimora, kjer so roparji poleg gotovine ukradli sto izvodov igre Call of Duty samo nekaj dni pred izidom, predvidevali, da bo igra razgrabljena, se nismo ušteli. Igra je z velikim pompom na trgovske police prispela v torek in postavila rekord založnika. V prvem dnevu so zgolj v ZDA in Veliki Britaniji prodali več 5,6 milijona izvodov sedme izdaje te vojne serije, s čimer so zaslužili 360 milijonov dolarjev. Predhodnik Modern Warfare 2 je namreč lani v...

98 komentarjev

Vikend pred izidom Call of Duty: Black Ops oropana trgovina

Photoshop-verzija napada

Gizmodo - Danes izide naslednja verzija igre Call of Duty s podnaslovom Black Ops, a nekateri niso zdržali tako dolgo. Gizmodo poroča, da so oboroženi roparji v soboto zvečer v bližini Baltimora počakali skoraj do zaprtja, nato pa vkorakali v GameStop z orožjem zagrozili osebju. Nikogar niso poškodovali, so pa odnesli 100 kopij igre Call of Duty: Black Ops in gotovino iz blagajne. To je že drugi napad na trgovino z igrami v Baltimoru v zadnjem mesecu, pa tudi sicer ni neobičajno, da pred izidi odmevnih naslovov trgovine najamejo dodatne varnostnike. Igre se prodajajo po 60 dolarjev, najbolj nestrpni kupci pa na črnem trgu za naslove pred uradnim izidom odštejejo konkretno več.

33 komentarjev

Akcijske igre pomagajo pri kognitivnem razvoju

Slo-Tech - Raziskovalci z University of Rochester v članku za revijo Current Biology poročajo, da igranje akcijskih iger pripomore h kognitivnemu razvoju. Veščine, potrebne za uspešno igranje iger, v resničnem življenju omogočajo sprejemanje urnih in natančnih odločitev, vključujoč večopravilnost, vožnjo, branje drobnega tiska, lovljenje prijateljev v množici in navigacijo po mestu.

Raziskovalci so preučevali številne mlade odrasle, ki pred eksperimentom niso igrali iger. Eksperimentalna skupina se je nato merila v igrah Call of Duty in Unreal Tournament, medtem ko je kontrolna skupina skrbela za Simse 2. Rezultati testiranj po igranju so pokazali, da je bila eksperimentalna skupina v povprečju za četrtino hitrejša pri sprejemanju odločitev, ki so bile enako pravilne kot v kontrolni skupini.

Omenjena študija je del dolgoletnega raziskovalnega projekta, v sklopu katerega Daphne Bavelier s sodelavci raziskuje nove metode za hitrejše in učinkovitejše učenje. Z leti so ugotovili, da imajo tudi...

33 komentarjev

Lan party na Dolenjskem

Slo-Lanparty - V Šentjanžu na Dolenjskem bo prihodnji vikend, od 3. 9. 2004 do 5. 9. 2004, znova potekal tako imenovani ŠenT_LAN_JanŽ. Po zadnjem uspešnem lanu in zelo dobrih ocenah vas zopet vabim, da se nam pridružite. Tudi tokrat je število obiskovalcev omejeno na 40 navdušenih računalničarjev! V pripravi je tudi turnir v igri Call of Duty 1.4 in sicer v načinu TDM 3v3. Vse dodatne informacije pa najdete na tej strani .

7 komentarjev

EmpireLAN v Dutovljah

Slo-Tech - Prihajajočo soboto in nedeljo, 13. in 14. marca 2004, bo v športni dvorani v Dutovljah (okolica Sežane) nadaljevanje uspešne serije sedaj že tradicionalne prireditve EmpireLAN, ki je tokrat že peta po vrsti. Na prireditvi bo potekalo prvo večje slovensko tekmovanje v igri Call of Duty -- ekipe petih proti petim v slogu Team Deadmatch. Več informacij lahko dobite na domači strani EmpireLAN.

0 komentarjev