»

Applove budilke ob premiku ure spet zvonile napak

vir: BBC
BBC - Tele zgodbe postajajo že prav neverjetne, saj ob vsakem premikanju urinih kazalcev s sončnega na poletni čas in nazaj Applov iPhone zamoči. Ko smo lani jeseni Evropejci kazalce premaknili nazaj, iphonu to ni uspelo. Spomladi s tem ritualom začnejo Američani, ki na poletni čas preidejo dva tedna pred Evropejci in sredi marca ga je iphone spet polomil. Včeraj smo uro prestavili še Evropejci - razen, očitno, uporabnikov Applovih izdelkov.

Misteriozni hrošč ni prizadel vseh uporabnikov, ampak le nekatere, poroča BBC. Nekaterim je alarm zvonil uro prehitro, drugim uro prepozno, tretjim sploh ni zvonil. Sodeč po izkušnjah uporabnikov, so prizadeti zgolj alarmi, ki so nastavljeni neponavljajoče, medtem ko se je sama ura pravilno prestavila. Rešitev problema je...

97 komentarjev

Applov iPhone napak prestavil uro

Telegraph News - Premikanje urinih kazalcev ob prehodu s poletnega časa na sončni čas in nazaj ne povzroča težav le ljudem, marveč tudi elektronskih napravam. Za največje število prepoznih prihodov na delo je letos poskrbel Applov iPhone, ki v Evropi ni uspel pravilno prestaviti ur in sprožiti jutranjega alarma. Zatem ko so se s podobnimi težavami ubadali v Avstraliji in na Novi Zelandiji na začetku oktobra, Apple hrošča ni popravil, zato se je včeraj množica Evropejcev zbudila uro prepozno.

Applov iPhone 4 je ponoči ob 3.00 po lokalnem času pravilno prestavil uro nazaj na 2.00, a je hrošč povzročil zmedo v budilki. Ta je zazvonila uro kasneje, kot je bila nastavljena, če je bil alarm periodičen (zazvoni vsak ponedeljek ...). Enkratno nastavljenih...

49 komentarjev

Težave z iPhoni in Intel P55 deloma rešene

engadget - Pred dobrim tednom smo poročali, da imajo uporabniki matičnih plošč z veznim čipovjem Intel P55, ki uporabljajo Windows 7, težave s povezovanje Applovega iPhona prek na ploščo vgrajenih USB vrat, oz. v nekaterih primerih tudi prek USB priključkov na razširitveni, PCI kartici. Izdelovalci matičnih plošč so bili takrat popolnoma v temi, a so seveda obljubili, da bodo zadevo raziskali in ponudili rešitev za nastale težave.

Kot prvi je uporabnike iPhonov rešil Gigabyte, ki je za svoje plošče izdelal nov BIOS. Nova beta različica BIOSa je za prenos na voljo tukaj, pri PCWorld pa poročajo, da so uporabniki Applovega uradnega foruma, ki so uporabili beta različico, zadovoljni z rezultati. BIOS popravek seveda ne reši zapletov uporabnikov plošč ostalih proizvajalcev, a je vsaj korak v pravo smer.

0 komentarjev

Apple se bori zoper jailbreaking

TG Daily - Znana praksa odklepanja Applovih iPhonov, ki lahko po posegu poganjajo tudi nepodpisane aplikacije iz nepreverjenih in nevalidiranih virov, tako imenovani jailbreaking, gre Apple vse bolj v nos. Kot poroča TG Daily, v Applu iščejo strokovnjaka, ki bo vodil ekipo, ki se bo ukvarjala predvsem z nalogo, kako ubraniti integriteto iPhona. Kandidat, ki ga iščejo, mora biti strokovnjak za področje varnosti in zaščite, od njega pa pričakujejo vodenje ekipe in domislice, kako rešiti stare probleme na nove načine, pri čemer nikjer eksplicitno ne omenjajo jailbreakinga.

Dosedanji poskusi zakleniti iPhone niso bili uspešni, saj se je prav za vsako revizijo sistema slej ali prej našla rešitev. Zadnja verzija 3.1.2 in baseband 5.11.07 je bila zlomljena to sredo, ko je serijski ključavničar iPhonov George Hotz objavil svoj crack. In verjetno res ne gre pričakovati, da bi komurkoli uspelo ustvariti nezlomljivo zaščito.

65 komentarjev

Heker zahteval pet dolarjev od lastnikov iPhonov

TG Daily - Jailbreaking je postopek, ki odklene Applov iPhone, tako da je na njem moč poganjati tudi nepodpisane aplikacije, ki jih Apple ni potrdil. S tem si uporabniki krepko razširijo nabor aplikacij, ki jih lahko prenesejo in uporabijo, sedaj ne več le z uradnega App Stora, marveč tudi s konkurenčnih strani Cydia in Icy.

Neki nizozemski heker se je domislil, kako za talce vzeti kar te odklenjene iPhone in od lastnikov izsiliti pet dolarjev. Ni veliko, a se z množico uporabnikov nabere. S skeniranjem portov je odkril, kateri iPhoni v omrežju T-mobile Netherlands so odklenjeni in imajo omogočen SSH. Slednji protokol se uporablja za dostop prek terminala in poganjanje standardnih UNIX-ovih ukazov. Ker Apple uporabi kar privzeto geslo za root dostop, je heker to uporabil in na te telefone poslal SMS-opozorilo, da je njihov telefon napaden, ker je nezavarovan, ter jih napotil na stran, kjer ga lahko zaščitijo. Tam jih je pričakalo obvestilo, naj nakažejo pet dolarjev prek PayPala, nato pa...

25 komentarjev

Verizon napovedal Droid

TechCrunch - Verizon in Motorola sta končno razkrila svoj Droid Android telefon, ki bo neposredna konkurenca Applovemu iPhonu. Telefon, ki se je nekaj časa kodno imenoval Tao ali Sholes, na MobileCrunchu intenzivno zasledujejo že od samega začetka. Gre za poskus Verizona, Motorole in Googla, ki bodo s skupnimi močmi poskušali premagati iPhone. Poganjal naj bi ga Texas Instruments OMAP3430, ki žene tudi iPhone in Palm Pre. Na zunaj je telefon podoben iPhonu, le da je za spoznanje tanjši. Poleg tega vsebuje kamero s petimi megapiksli, tipkovnico, na dotik občutljiv zaslon in programsko opremo Android 2.0. Uradnega datuma izida še ni,...

30 komentarjev

Na iPhonu tudi Sonic The Hedgehog

TechCrunch - Programerji so na Applov iPhone z veliko hitrostjo začeli postavljati klasične igre, kot sta Myst in Wolfenstein 3D, ki novodobne skupke bitov in bajtov običajno še vedno povsem prekosijo pri igralnosti. Zadnja dobrota, ki smo jo dobili na iPhone, je modri ježek z nadzvočno hitrostjo, ki ga je daljnega 1991 uvedla Sega, da bi konkurirala Nintendovemu vodovodarju Mariu. Sonic The Hedgehog stane razumnih 5,99 dolarjev.

Ježka krmilimo z dvema navideznima gumboma, ki ju igra izriše v spodnjem levem in desnem kotu touchscreena. Izkušnja sicer ni tako dobra kot pri klasičnem gamepadu, a ker večinoma rabimo le desni gumb, navideznost ni tako boleča. Tako ali tako pa bo iPhone 3.0 prinesel možnost, na Iphone priključiti...

7 komentarjev