»

Microsoftov Surface Studio se prodaja presenetljivo dobro

DigiTimes - Ko je Microsoft oktobra predstavil Surface Studio, smo dvakrat obnemeli. Prvič ker sta bila dovršena tako predstavitev kot sam izdelek, drugič pa ker je bila cena pogumno visoka. Najosnovnejši model, ki ima 8 GB pomnilnika, 1 TB velik hibridni disk, procesor Core i5 z 2,6 GHz in grafični čip Nvidia GeForce GTX 965M, stane 3000 dolarjev, z vgradnjo zmogljivejših komponent pa se cena povzpne prek štirih tisočakov. Bo prodaja stekla, so se spraševali skeptiki. Sedaj imamo odgovor, ki je še kako pritrdilen.

Microsoft je za prvo četrtletje dobavljivosti načrtoval za nišni izdelek zelo spodobnih 15.000 prodanih enot. Izkazalo se je, da so to število presegli za dvakrat, in sicer so jih prodali 30.000. To pomeni, da je čez...

56 komentarjev

Microsoft zaradi Nokie četrtletje sklenil z največjo izgubo

Microsoft - Microsoft je v zadnjem četrtletju, ki se je končalo junija in je predstavljajo tudi konec fiskalnega leta 2015, ustvaril 2,1 milijarde dolarjev čiste izgube, so sporočili iz Redmonda. Glavni razlog za izgubo kljub 22,2 milijardam dolarjev prihodkov, kar je zgolj pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, je prevrednotenje naložbe v Nokio. Kot smo že pisali, je Microsoft odpisal 7,6 milijarde dolarjev in napovedal, da bodo odpustili 7800 ljudi. Skupni stroški z vključenimi odpravninami in drugimi izdatki zaradi prestrukturiranja bodo predvidoma narasli na 8,4 milijarde dolarjev. Spomnimo: Microsoft je za Nokio odštel 9,5 milijarde dolarjev, že lani pa so odpustili 18.000 zaposlenih.

Tako se kljub dobrim poslovnim rezultatom...

62 komentarjev

Microsoftovo rekordno četrtletje

vir: PC World
PC World - Prvo četrtletje fiskalnega leta 2011 (julij, avgust in september) je bilo z denarnega stališča za Microsoft, tako kot za še nekaj podjetij v IT industriji, rekordno. Ob 16,2 milijarde ameriških dolarjih prihodkov so zaslužili kar 5,41 milijarde dolarjev, kjer sta bila največja zaslužkarja oddelka, ki skrbita za operacijske sisteme Windows ter pisarniški oddelek z Officem na čelu. Pri zaslužkih je po besedah predstavnikov pri Microsoftu še močno pomagala igralna konzola Xbox 360, kjer je posel doživel kar 38-odstotno rast. S tem so za kar 51 % zvišali zaslužek glede na enako obdobje lani ter za 25 % zvišali prihodke. Pri Microsoftu so kot razlog za uspeh izdelkov Windows in Office podali rast trga...

5 komentarjev

Intel z rekordnim četrtletjem

Bo s Sandy Bridge-em Intel še uspešnejši?

vir: CNet
CNet - Tretje četrtletje letošnjega leta, od julija do konca septembra, je bilo za Intel odlično, saj so imeli za kar $11,1 milijarde prihodkov in $3 milijarde čistega dobička. S tem so na delnico zaslužili 52 centov, kar je 2 centa več od napovedi in znatno več od 33 centov na delnico, $9,4 milijarde prihodkov in $1,9 milijarde zaslužka v enakem obdobju lani. Zaslužek je v drugem letošnjem četrtletju znašal 2,9 milijarde ameriških dolarjev. S temi rezultati je to zlahka novo rekordno četrtletje za Intel, tik po prejšnem prav tako rekordnem, za kar se imajo po besedah...

13 komentarjev

Bo Zune dobil milostni strel?

Slashdot - Zdi se, kakor da bi se Microsoft že od samega izida Zuna trudil in poskušal prodati izdelek, ki ga pravzaprav nihče v resnici noče. Zune ima hudo konkurenco v obliki iPoda, poleg tega pa ga pesti uporaba DRM-ja, ki se ga Microsoft še vedno oklepa tudi z nedavno predstavljeno storitvijo MSN Mobile Music, medtem ko iTunes in Amazon omogočata nakup glasbe brez tovrstnih omejitev. V zadnjem četrtletju so se Microsoftovi prihodki od prodaje Zunov razpolovili na manj kot 100 milijonov dolarjev, dočim je prodaja iPodov rahlo zrasla na 3,3 milijarde dolarjev. Tu je še nedavni fiasko z masovnim samomorom Zunov na silvestrovo, o čemer smo prav tako poročali. V lučih zadnjih odpuščanj v oddelkih za zabavo in razvedrilo v Microsoftu je glavno vprašanje, ali nameravajo odnehati z Zuni. Logično bi bilo, da bodo to storili kmalu, saj - kot pravijo na Slashdotu - Zune pač ne bo nikoli tako kul kot iPod.

31 komentarjev

Microsoft z visoko prodajo Viste, Offica in igre Halo 3

Yahoo News - Microsoft je v svojem finančnem poročilu za prvo trimesečje tekočega poslovnega leta, izdanem v četrtek, objavil 23% porast dobička, in sicer iz 3,48 na 4,26 milijarde dolarjev, v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prihodki so v enakem času zrasli za 27%, iz 10,81 milijarde na 13,76 milijarde. S tem so prekosili pričakovanja borznih analitikov, ki so v povprečju za ta kvartal pričakovali okrog 3,72 milijarde dolarjev dobička in za dobro milijardo dolarjev manj prihodkov. Podjetje pripisuje tako uspešno poslovanje dobri prodaji operacijskega sistema Windows Viste (prodanih 85 milijonov kopij od samega izzida v januarju, od tega 25 milijonov od konca julija), novega Office paketa ter igre Halo3. K skupnim prihodkom je tako prodaja Oken prispevala 4,14 milijarde, Office 2007 paketa 4,11 milijarde in Halo3 igre 330 milijonov dolarjev (celotni prihodek Xbox oddelka 1,93 milijarde; v tem četrtletju je bilo prodanih 1,8 milijona Xbox 360 konzol).

Za konec so v Microsoftu dvignili lastne...

59 komentarjev

Rekordno četrtletje za nVidio

Hartware.net - Z oktobrom se je zaključilo nVidiino tretje fiskalno četrtletje, poslovni rezultati pa kažejo na izjemen uspeh. Po lastnih podatkih naj bi imela 820,6 milijona dolarjev prometa, kar je za slabo petino več kot četrtletje prej in kar za štirideset odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Sorazmerno se je povečal tudi dobiček, ki je znašal 106,5 milijona dolarjev, kar je za slabo četrtino več kot četrtletje poprej in za skoraj dve tretjini več kot v enakem obdobju lani. Podobno je tudi letna rast četrtinska. Jen-Hsun Huang, nVidiin CEO, je spričo teh dosežkov pretekle tri mesece ponosno obeležil kot najuspešnje v zgodovini podjetja. Klik!

9 komentarjev