»

Teams v EU ne bo več integriran v Microsoft 365 in Office 365

Slo-Tech - Microsoft se je na preiskavo, ki jo je konec julija sprožila Evropska komisija zaradi vključitve Teams v paketa Office 365 in Microsoft 365, odzval precej pobalinsko. Sporočili so, da bodo še pred koncem preiskave upoštevali pritožbe, zato bo Teams sedaj na voljo samostojno. Cena pisarniških paketov se bo znižala, a manj kot bo stal samostojni Teams.

Geneza zgodbe sega v leto 2020, ko je Slack vložil uradno pritožbo zaradi integracije Teams v Microsoftove pisarniške pakete. Trdil je, da je to nezakonito oviranje konkurence. Komisija je po preliminarnem zbiranju informacij začela preiskavo, ki še ni končana. V njej ugotavlja, ali gre za zlorabo prevladujočega tržnega položaja, saj zakonodaja podjetjem ne dovoljuje, da bi preprosto integrirala vse v svoje izdelke.

Microsoft sedaj sporoča, da bodo v EU in EGP na voljo izdelki, ki ne bodo imeli več integriranega Teamsa. Za velike stranke, ki uporabljajo pakete Enterprise, bodo ti odslej dva evra na mesec cenejši, a brez Teams. Ločena...

29 komentarjev

Office 356

Business Insider - Office 365, tj. oblačna različica Microsoft Office-a, je štartala pred malo manj kot pet leti. Z njo je mogoče stvarjati dokumente, pisati elektronska sporočila, pripravljati predstavitve, urejati preglednice, spletne strani, sodelovati v IM-pomenkih itn. Seveda vse to deluje samo, če so Microsoftovi strežniki na voljo. Vsakršni izpadi tako ključne storitve predstavljajo vsaj neprijetnost, če že ne prav poslovno tveganje za njene uporabnike. Microsoft je zatorej ob splavitvi garantiral obljubil 99,9-odstotno dosegljivost, kar naj bi pomenilo "dobrih osem ur nedosegljivosti letno".

V praksi ni šlo tako gladko. Pisarna 365 po poročilih uporabnikov že ves čas ni dosegljiva vsaj nekaj dni na leto, zato ji nekateri pravijo tudi "Pisarna 364", "Pisarna 362", in tako dalje.

Letošnje leto se v tem obziru ni najbolje začelo. Prejšnji ponedeljek, 18., je...

35 komentarjev

Office 365 v javni beti

vir: CNet
CNet - Lani predstavljena storitev Microsoft Office 365, ki ponuja spletno verzijo pisarniškega paketa, je dovolj napredovala, da je od danes dostopna kot javna beta. Na voljo je v 38 državah in 17 jezikih, med katerimi pa Slovenije in slovenščine še ni. Končna uradna verzija bo izšla še letos.

Z Office 365 je mogoče ustvarjati dokumente, pisati elektronska sporočila, pripravljati predstavitve, urejati preglednice, spletne strani, sodelovati v IM-pomenkih itn. Microsoft garantira 99,9-odstotno dosegljivost, kar pomeni dobrih osem ur nedosegljivosti letno.

Office 365 ob na voljo v dveh komercialnih različicah. Majhna in srednja podjetja bo stal 6 dolarjev na mesec na uporabnika (za Office Web Aps, Exchange in SharePoint), medtem ko bodo velika podjetja plačevala od 10 do 27...

2 komentarja

Office 365 za vsak dan in vsakdan

CNet - Microsoft je včeraj najavil, da bo svojo spletno verzijo pisarniškega paketa Office združil skupaj s spletnimi verzijami programov Lync, SharePoint in Exchange v paket, ki se bo imenoval Office 365 in združuje oblačno tehnologijo, sodelovanje in dosegljivost vsepovsod. Ta bo v obliki Office 365 for Small Businesses za podjetja z manj kot 25 zaposlenimi na voljo za mesečno naročnino šest dolarjev na osebo. Kdor bo potreboval manj, si bo lahko okleščene različice zagotovil že za vsega dva dolarja (samo elektronska pošta) oziroma nekoliko več, odvisno od uporabljenih aplikacij. Office 365 for Enterprises bo prilagojena potrebam večjih organizacij (vsaki posebej), tako da bo vsak člen imel...

7 komentarjev

Microsoft Office za Mac 26. oktobra

Nov trakovni videz

ComputerWorld - Microsoft je potrdil datum izida verzije pisarniške zbirke Office za Mac, ki ga je že prej neuradno napovedal Amazon. Microsoft Office for Mac 2011 bo na voljo od 26. oktobra dalje, pri čemer prednaročila že sprejemajo.

Zadnja verzija jabolčnega Officea je izšla januarja 2008, tako da je že čas za posodobitev. Nova inačica je po videzu podobna Officeu 2010 za Windows, ima preimenovan e-poštni odjemalec Outlook (ki je zamenjal Entourage) in vrnitev podpore za VBA-makre. Manjše novosti so še celozaslonska predogleda v Wordu (za pisanje in za branje) in Dynamic Reorder za sprehajanje med nivoji v predstavitvi ali dokumenti. Posebno pozornost so namenili vitkosti aplikacij, saj naj bi se te zaganjale dosti hitreje kot doslej, ko je...

34 komentarjev

Office 2010 zdaj zdaj tu

CNet - Naslednja različica Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2010 bo kmalu izšla. Končno verzijo lahko pričakujemo že junija, te dni pa so preizkuševalci dobili prvega kandidata za izid. Dostopnost RC-verzije je še omejena, saj je na voljo le članom programa TAP (Technology Adoption Program). Beta verzijo je sicer Microsoft na plano postavil že novembra in odtlej je bila prenesena že dvamilijonkrat.

V novi verziji pričakujemo kar nekaj novosti, čeprav same srži pisarniškega paketa ne gre izumljati na novo. Ostala bosta nov trakovni uporabniški vmesnik, ki je bil premierno predstavljen v Officeu 2007 in shranjevanje v datotečnih formatih XML. Največja novost bo gotovo spletna verzija...

74 komentarjev

Microsoft Office XP

The-Ctrl-Alt-Del - Na strani The-Ctrl-Alt-Del so dobili nov Microsoftov paket programske opreme, Office XP. Prvo, kar je zanimivo, je to da vam Microsoft dovoli predogled Offica XP za pičlih 20 dolarjev. Ja, zdi se vam čudno in tudi je. Verzija, ki jo dobite za 20 dolarjev, se vam bo, kot to piše v drobnem tisku, zaklenila 31. Avgusta. No, pa h konkretnim stvarem... Namestitev je lepa ter poteka hitro (okoli 5 minut). V paket Office XP so vključeni Word, Excel, Acces, FrontPage in Outlook. Od vsakega lahko na tej strani vidite dve zaslonski sliki. Meni ne zgledajo nič kaj drugače kot Office 2000... Vključenih pa je veliko novosti. Pomembnejša je podpora zvoku, s katerim lahko krmilite Office XP in mu celo narekujte tekst. To orodje je zaenkrat na voljo samo za angleščino, kitajščino in japonščino.

7 komentarjev