»

Tipkovnica s sonarjem

Slo-Tech - Veliko nepooblaščenih dostopov v sisteme ni posledica kakšnih sofisticiranih vdorov, ampak zgolj izkoriščajo pozabljivost ali nespametnost ljudi. V boju proti klasični napaki, ko uporabnik zapusti svoj računalnik in se pozabi odjaviti ali sejo zakleniti, je podjetje Key Source International razvilo tipkovnico SonarLocID Keyboard.

Ta se na računalnik priključi prek USB-priključka, odlikuje pa jo vgrajen sonar. Ta neprestano preverja, ali je uporabnik za računalnikom. Če zapusti svoje mesto, priloženi program takoj zaklene računalnik. Ko se vrne, se lahko vnovič prijavi z uporabniškim imenom in geslom, prstnim odtisom ali bralnikom ID-kartic. Poleg tega lahko tipkovnico sprogramiramo, da ob vnaprej izbrani kombinaciji zaklene računalnik. Proizvajalec pravi, da...

14 komentarjev

Nov troterabajten disk iz WD

HotHardware - Western Digital je včeraj predstavil svoj novi trdi disk, na katerega so stlačili 3 TB podatkov. Disk iz družine Caviar Green se ponaša z zmanjšano porabo električne energije, nižjo delovno temperaturo in tišjim delovanjem. Dostopni čas znaša v povprečju 15 ms, predpomnilnika je 64 MB. Western Digital se je tudi potrudil in pripravil nekaj obvozov, ki bodo tudi na starejših...

49 komentarjev

Novi hitri trdi diski iz Hitachija

X-Bit Labs - Hitachi je naznanil, da so pripravili nove trde diske za zahtevna okolja (enterprise), ki so po njihovih besedah najhitrejši. Dvoinpolpalčni diski iz družine Ultrastar C10K600 so na voljo v kapacitetah 300 GB, 450 GB in 600 GB, imajo 64 MB predpomnilnika in priključek pred vmesnika SAS-600. Ker se plošče vrtijo z 10.000 obrati na minuto, Hitachi obljublja latenco 3 ms, iskalni čas 3,7 ms in hitrost sekvenčnega pisanja in branja med 109 in 179 MB. Poraba znaša 5,6 W med delovanjem in 3,1 W brez obremenitve. Vse to napravi disk za 15 do 18 odstotkov boljši in...

12 komentarjev

Western Digital predstavil triterabajtni zunanji disk

X-Bit Labs - Western Digital je predstavil svoj prvi triterabajtni zunanji trdi disk, ki je namenjen domačim uporabnikom. Disk iz družine My Book Essential se na računalnik priključi prek vmesnika USB 3.0, ki v teoriji podpira hitrosti prenosov do 5 Gb/s, čeravno diski še niso tako hitri. Doslej predstavljeni diski My Book Essential imajo kapacitete 1, 1,5 in 2 TB ter zmorejo okoli 150 MB/s. Disk ima štiri plošče Caviar Green s kapaciteto 750 GB in priporočeno maloprodajno ceno 250 dolarjev.

5 komentarjev

Nova najhitrejša diska iz Western Digitala

X-Bit Labs - Western Digital je včeraj predstavil nove trde diske, ki so po njihovih besedah najhitrejši ta hip. Novi diski iz družine VelociRaptor so na voljo v kapacitetah 450 in 600 GB, za petnajstodstotno pohitritev v primerjavi s predhodniki pa poskrbi 10.000 obratov plošč na minuto in 32 MB predpomnilnika. Bralni dostopni čas znaša 3,6 milisekunde in pisalni dostopni čas 4,2 milisekunde. Oba modela sta 2,5-palčne velikosti, tako da je Western Digital priložil kletke IcePack za namestitev v 3,5-palčne prostore v računalnikih. Manjši stane 299 dolarjev, večji pa 329 dolarjev.

39 komentarjev

AMD-jev Shanghai je tu

Shanghai

vir: TG Daily
AMD - AMD je danes uradno predstavil svoj prvi procesorski čip, ki je zgrajen v 0,045-mikronski tehnologiji, težko pričakovani Shanghai. Z naslednikom Barcelone ne nameravajo ponoviti istih napak, zatrjujejo pri AMD-ju, saj se še predobro spomnijo debakla, ko jim je Intel zaradi TLB-hrošča in nedobavljivosti popravljene Barcelone ušel. To pot naj bi že imeli pripravljene primerke, ki bodo lahko šli takoj v prodajo, čeprav jih še nismo videli. Upanje v uspeh vlivajo tudi dogovori s Sunom, HP-jem, IBM-om, Dellom, ki bodo nove procesorje vključili v svoje strežnike.

Kaj je torej novega? AMD trdi, da so Shanghai...

24 komentarjev

Western Digital pravi ne multimediji

The Register - Da ne bi nevede zašli na kriva pota deljenja zaščitene avtorske vsebine, skrbijo odslej prav vzorno tudi pri Western Digital. Njihova nova generacija prenosnih trdih diskov My Book World Edition vsebuje tudi program WD Anywhere Access, ki omogoča oddaljen dostop do podatkov, četudi računalnik, na katerega je disk priključen, izključen.

V boju proti piratstvu pa so posegli po nekoliko nekonvencionalnih metodah. Nova terabajtna različica diska tako ne omogoča dostopa do večpredstavnostnih datotek s sumljivimi končnicami (AVI, MP3, DIVX, DVI, MPEG, MP*, WM* ...) prek zgoraj omenjenega programa. Klik!

25 komentarjev

WD povečal kapaciteto serije My Book trdih diskov na 2 TB

engadget - Western Digital je pronovil svoje najprestižnejše zunanje trde diske, ki so del serije My Book - povečanja so bili deležni modeli Pro II, Premium II in World II. Lična (a precej zajetna) ohišja vseh modelov vsebujejo po dva ločena 1 TB pogona, pri čemer lahko v primeru World II različice podatke pretakamo preko mrežnega vmesnika (do 1 Gb/s), druga dva modela pa podpirata FireWire 400/800 in USB 2.0 vmesnike. Cena dvoterabajtnih monstrumov je seveda primerna kapaciteti - v ZDA bodo morali kupci svoje debele denarnice stanjšati za 749 $ do 799 $.



Izvorna novica.

43 komentarjev

Western Digital predstavil nov disk

X-Bit Labs - Pred kratkim je WD predstavil nov disk velikosti 100 GB, ki se vrti s hitrostjo 7200 RPM (obratov na minuto). Disk bazira na treh ploščah (vsaka 33 GB), spada pa v družino Caviar. Western Digital je s predstavitvijo svojega 100 GB diska postalo podjetje, ki ima trenutno najhitrejši IDE disk s tako kapaciteto. Disk naj bi videli v trgovinah že ta mesec. Več tukaj.

4 komentarji