»

Cooler Master ATC-710

Club Overclocker - Mljask, odličnih ohišij ni nikoli dovolj. Tole prihaja iz delavnic Cooler Masterjev. Notranji dizajn je podoben Chieftecom, ki jih na Slo-Techu dobro poznamo, vendar je ATC-710 popolnoma kovinski, torej je tudi sprednja maska aluminijasta, razlikuje pa se še v nekaj drugih podrobnostih. Po natančnem pregledu pri Club Overclocker so ugotovili, da je ohišje pravzaprav skorajda brez napak, neznano kam sta izginila le LED dioda za aktivnost trdega diska in reset gumb. No ja, nihče ni popoln, pa vendar je ohišje vredno nakupa, stane namreč (le?) 140 dolarjev. Kot vedno pa je vprašljiva dobavljivost v ljubi Kokoški. Klik!

4 komentarji

Nova generacija VapoChill ohišij

Slo-Tech - Najbrž vas večina pozna podjetje VapoChill, ki je uresničilo nore ideje o ekstremnem hlajenju računala v hladilniku. No, pred nekaj dnevi je podjetje predstavilo prenovljeno kolekcijo svojih izdelkov. Glavne novosti so štiri:
  • Prenovljen hladilni sistem, ki je sposoben odvajati do 130 W (Standard Edition) oziroma 160W (Premium Edition) toplote ter shladi notranjost ohišja na -25°C oz. -30°C
  • Obnovljena različica sistema ChillControl s funkcijo NoiseControl, ki nam omogoča nastavljanje hitrosti ventilatorjev v ohišju ter hitrosti hladilnega kompresorja.
  • Nov je tudi LCD displej, ki prikazuje temperaturo notranjosti ohišja in izparjevalnika ter hitrost kompresorja in CPUja.
  • Osvežen dizajn ohišja, ki vključuje palične vijake, 3 dodatne prostore za trde diske, prosto mesto za ventilatorje pred trdimi diski, modre LED diode na sprednji maski, nove barvne nianse ter veliko dodatnega prostora za modifikatorje.
Slin, slin, si najbrž mislite, tako kot jaz, vendar pa je problem, tako kot vedno,...

8 komentarjev

Vapo-Li

Bit Technologies - Projekt, za katerega je preteklo veliko vode, je končno končan. Na Bit-Techu so pred letom dni dobili VapoChill ohišje s svojim posebnim hlajenjem. VapoChill hlajenja delujejo na osnovi gospodinjskih hladilnikov, tistih katere imate v kuhinjah, procesor pa ohladi do kar nekaj stopinj pod ničlo. In kaj so naredili? Hja, nič taksnega; samo kompleksen sistem hlajenja so prestavili v Lian-Li ohišje. Ne boste verjeli, vendar rezultati so z novim ohišjem še boljši kot v orginalnem. Obsežen članek z vso teoretično osnovo in potekom same transplantacije najdete tukaj.

2 komentarja

Chilli Professional - lepo zlato ohišje

Overclockers Australia - Računalniški dizajn je ena izmed najbolj zapostavljenih stvari v računalništvu. Tudi kar se tiče računalniških ohišij, ki so najbolj vidna. Ljudje so se pač naveličali vedno enih in istih kremnih barv, zato so se odločili, da sami poskrbijo za dizajn. Rodilo se je modificiranje. Tako kot pri vseh drugih stvareh, še vedno obstaja vsaj kanček upanja za računalniški dizajn. Stvari pa se spreminjajo. Novega upanja nam je vlil Philipsov pekač in nekatera ohišja. Chilli Professional je že eno takih. Če na Chilli Professional gledamo kot del vseh industrijsko proizvedenih računalniških, potem lahko to ohišje proglasimo za enega izmed biserov oblikovanja. Je namreč lepe zlate barve, kar nam daje vedeti, da ohišje odraža neko vrednost. Narejeno je iz aluminijeve zlitine, kar mu daje trdnost. Ohišje je majhno, kar bo razveselilo predvsem tiste, ki se v stiski s prostorom, postaljvalce Firewallov in tiste, ki veliko hodijo na razne LAN party-je (ohišje nudi nekaj zaščite proti kraji...

1 komentar

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Projekt vodnega hlajenja

ProCooling - Na ProCoolignu so spackali še en zanimiv projekt vodnega hlajenja. Tokrat ne gre za neko ogromno mrcino z vsemi mogočimi dodatki, temveč zelo kompaktno, a uporabno vodno hlajenje. Glavni cilj avtorja je bil narediti popolnoma uporabno vodno hlajenje, ki bi ga lahko stlačil v normalen MidiTower in zadevo nosil po raznih LAN partyih. Moram reči, da mu je to tudi uspelo! Če vas zanima kako, si oglejte njegov članek.

0 komentarjev