»

Video posnetki iz WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po uspešnem WebCampLjubljana, kjer so prejšnji teden obiskovalci dogodka predavali o spletu in tehnologijah, je sedaj pripravljen arhiv videoposnetkov njihovih predavanj.

Teme se gibljejo od zelo tehničnih: migracija obstoječih spletnih strani na nov sistem, pakiranje JavaScripta, razvoj HTML5 aplikacij za iPada, kako postaviti monitoring sistem za strežnike ter kako servirati neživi video na spletu; do bolj splošnih: brezplačni kolektivni samoumor, kako voditi svoje življenje in podjetje, Freedom box in vodenje spletnih projektov.

Vse te in še mnoge druge posnetke si lahko s pomočjo brskalnika ali iPada ogledate na: http://video.webcamp.si/

21 komentarjev

Navijanje računalnika z mobilnim telefonom

Možnost nastavljanja frekvenc in napetosti

vir: VR - Zone
VR - Zone - Skorajda eno leto je že minilo, odkar smo poročali, da bo Asus omogočil navijanje računalnika kar z uporabo mobilnega telefona, ki bi se z računalnikom povezal prek brezžičnega standarda Bluetooth. Ta ideja se je očitno končno uresničila, saj je z App Store mogoče namestiti aplikacijo ROG iDirect. Navijanje bo sicer mogoče le z iPada oz. iPhone-a (ter iPod Touch) in bo omejeno na nekatere matične plošče iz nabora Republic of Gamers, ki bodo prišle opremljene z Bluetooth povezljivostjo. Znotraj programa iDirect bo mogoče nastavljati vse frekvence in napetosti, ki jih je mogoče nastavljati iz BIOS-a, s čimer naj bi zadovoljili celo najzhatevnejše navijalce, pregledovati stanje...

20 komentarjev

StarCraft II prihaja julija

Kakšna so vaša pričakovanja?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Težko pričakovani StarCraft II je po poročanju ArsTechnice (obiskali so pisarne Blizzarda) že praktično končan, kar pomeni, da so lahko pri Blizzardu napovedali celoten datum izida, do dneva natančno. To se bo zgodilo na torek, 27. julija, po dolgih zamudah. Brez skrbi, 27. julija bo igro mogoče kupiti po praktično celem svetu (da, tudi v Evropi, najverjetneje tako tudi v Sloveniji?) in bo, vsaj v ZDA, stala 60 dolarjev za običajno oz. 100 dolarjev za zbirateljsko izdajo. Digitalna izdaja bo sicer nekoliko zamudila, da bo zato StarCraft II poleg prenovljenega Battle.net prišel opremljen tudi z orodji za izdelavo novih načinov igranja, map, izzivov in modifikacij igre. Za začetnike bodo...

64 komentarjev

Navijanje računalnika prek mobitela

engadget - Brezžične tehnologije takšnega ali drugačnega standarda so v današnjem življenju vse bolj pogoste in so vse bolj povezane v naprave, ki jih uporabljamo. Pri Asusu so se odločili nekoliko drugače uporabiti brezžični standard Bluetooth, ki je sploh pogost pri mobilnih telefonih. Prav te bo mogoče povezati z najnovejšo matično ploščo, Maximus III Extreme, ki bo opremljena s podnožjem LGA-1156 ter veznim čipovjem P55, Bluetooth povezljivost pa bo uporabljena v različne namene. Popolnoma logično je pričakovati, da bo s pomočjo mobilnega telefona mogoče upravljati ploščo oz. medijske lastnosti operacijskega sistema, kot je prekinitev predvajanja glasbe ali filmov, preskok na naslednjo skladbo...

10 komentarjev

GTA IV z 32 igralci naenkrat

bit-tech.net - Seveda to ne bo mogoče na enem računalniku, temveč v večigralskem načinu prek interneta, žal pa ne v vseh načinih medmrežnega igranja. Poleg tega pa bo PC verzija imela še nekaj izboljšav v primerjavi z obema verzijama za konzoli, saj bo mogoče nastavljati gostoto prometa, daljša bo vidljivost, posnetke bo mogoče naložiti na Rockstar Social Club, uživati pa bo mogoče tudi v lepši grafiki, ki bo posledica dodatnih nastavitev.

Z enaintridesetimi soigralci bo sicer mogoče igrati le v treh načinih - deathmatch, GTA race in v prostem načinu, medtem ko bodo drugi omejeni na 16 igralcev, kolikor jih podpirata tudi obe konzoli. Velja omeniti še, da bo PC verzija izdana pod Games for Windows znamko, z čimer bo večigralski način povezan s PC verzijo Xbox Live-a. Še vedno pa se izid pričakuje 3. decembra, kar je že čez 3 dni! Klik!

25 komentarjev

USB polnilec za mobilni telefon

Dan's DATA - Hja, tale članek je pa zelo uporaben... Kako iz USB priključka "potegnit" 5 voltov napetosti in 500mA toka ali 2,5W moči. No kakorkoli že, če se vam opis tegale članka zdi zanimiv, si ga le oglejte in kaj naredite. Za skurjene računalnike in mobilne telefone ne odgovarjam. Aja, še tole, znanja da naredite kaj temu podobnega ne potrebujete skoraj nič, saj je vse lepo razloženo pa tudi zelo lahko je vse skupaj.

2 komentarja