»

Broadcom odprl gonilnike za svoje nabore Wi-Fi 11n!

Slo-Tech - Broadcom je predstavil prvo verzijo odprtokodnih gonilnikov za najnovejšo generacijo komponent Wi-Fi , ki podpira standard "11n".

Gonilniki so po priznanju proizvajalca še nedodelani, vendar naj bi se to v kratkem popravilo. Uporabljajo osnovni mac80211 stack in zaenkrat podpirajo BCM4313, BCM43224 in BCM43225, modularna zasnova pa omogoča enostavno dodajanje podpore dodatnim modelom, vključno z embedded mac80211-aware komponentami. Več podrobnosti o trenutni izvedbi in zmogljivostih je v priloženih datoteak readme in todo.

Dosegljivi so na naslovu git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/gregkh/staging-next-2.6.git v mapi "drivers/staging/brcm80211".

6 komentarjev

Razbijanje PS3 se nadaljuje

Slo-Tech - Pisali smo, da je PS3 razbit in da se Sony na vse kriplje trudi preprečiti prodajo orodja za odklepanje PS3. To je spletno skupnost vzpodbudilo k še odločnejšemu odklepanju PS3 in na spletu se je že našel odprtokodni klon orodja za odklep PS3. Uporabniki sedaj potrebujejo le poceni mikrokrmilnik iz Atmela za 40 dolarjev in Atmelovo kodo z GitHuba ter manjši popravek za usposobitev predvajanja varnostnih kopij, da je njihova konzola odklenjena.

Tako se je na spletu znašla cela vrsta odklepov PS3, dnevno pa nastajajo novi prenosi na novo strojno opremo, ki jo lahko prek USB priključimo na PS3. Na Slashdotu pa zlobno dodajajo, da manjka le še prenos na kakšno napravo z Linuxom, s katero bi ironično odklenili PS3 po odstranitvi možnosti...

42 komentarjev

Povečuje se proizvodnja Rambusa

X-Bit Labs - Potem, kot je Intel končno začel prodajati Pentium4, ki zaenkrat podpirajo samo RDRAM, se je proizvodnja tega pomnilnika povečala. Samo Samsung, največji proizvajalec RDRAMa je ta mesec izdelal 2.9 milijona čipov, kar je več, kot mesec poprej. Svojo proizvodnjo sta povečala tudi NEC in Toshiba. Samsung celo načrtuje, da bo proizvodnja v decembru dosegla 4 milijone čipov! Upajmo, da bo to končno spustilo ceno Rambusovega pomnilnika na razumne nivoje. Druga večja pomnilniška podjetja pa so tačas zaposlena s pravnimi bitkami proti Rambusu, tako da le stežka lahko pričakujemo, da bodo začela proizvajati RDRAM.

0 komentarjev