»

Windows XP se ne da

dobro znano namizje

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Windows 7, očitno vseeno še ne bo zadnji žebelj v krsto Windows XP. Prvotni načrti Microsofta so bili ponujati 6 mesečno obdobje, v katerem bi lahko uporabniki svoje Windows 7 zamenjali za Windows XP. A Microsoft je to obdobje potrojil na kar 18 mesecev, kar pomeni, da bo Windows XP živ še v letu 2011, 10 let po uradnem izidu.

Ta odločitev je posledica zaskrbljene industrije, ki ni vedela, če bodo podjetja lahko preselila vse svoje računalnike na Windows 7 brez težav, kljub vgrajenim virtualnim Windows XP v zmogljivejših različicah Windows 7. Tako bodo podjetja imela dovolj časa, da dodobra preizkusijo Windows 7 in migrirajo na novejši operacijski sistem brez večjih težav v...

120 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji daljši izpad delovanja Slo-Techa. Izpad je posledica daljše prekinitve dobave električne energije (tudi UPS-i imajo končno zmogljivost). V naslednjih nekaj urah boste morda opazili bistveno okrnjeno hitrost delovanja strani, saj se v ozadju izvajata sinhronizacija in pregled integritete podatkov na precej lokacijah.

46 komentarjev

Unisys se opravičuje za "posledice"

Overclockers Australia - No, tole opravičilo proizvajalca ni mišljeno čisto zares, ampak samo popestri običajno precej suhoparne članke. Novica je sicer stara že kar nekaj tednov, vendar se nekaj tednov pri 50. letih ne pozna kaj preveč. Skratka, Unisys se v tem članku "opravičuje" za "posledice", ki jih je prizadejal računalništvu z izdajo prvega komercialnega računalnika UNIVAC 14. junija 1951. UNIVAC pomeni Universal Automatic Computer, narejen pa je bil predvsem za to, da bi zadovoljil potrebe poslovnega sektorja. Kljub temu so računalnik kmalu vzeli za svojega tudi v ameriški vojski, ameriškemu letalstvu, ... Pionirstvo se je vsekakor obrestovalo, saj je Unisys še danes prisotno na trgu. Mimogrede, da ne boste mislili, da ima Unisys najstarejšo tradicijo. Med najstarejša računalniška podjetja zagotovo spada IBM, katerega korenine segajo tja v 19. stoletje. Vendar o tem kdaj drugič.

0 komentarjev

AMD pošilja 1.5GHz čipe v škatlah od 1GHz procesorjev?

The Register - Očitno so Athloni (Thunderbirdi), ki so sposobni doseganja hitrosti 1.5GHz in več, že v prodaji!
Vendar se še ne prodajajo kot 1.5GHz modeli, temveč kot navadni "stari" 1GHz in 1.33GHz verziji. Takšni procesorji nosijo oznako AXIA in so glavni razlog, zakaj so nekateri overclockerji uspeli spraviti svoje Athlone na tako visoke frekvence.
Nek angleški overclocker je povedal, da so takšni procesorji na voljo že nekaj tednov, vendar so to samo tisti procesorji, ki nosijo oznako AXIA!
Procesorji s to oznako naj bi bili sposobni doseči hitrosti 1.5GHz že z normalnim hlajenjem (ne mislim na neko ultra voda+peltier kombinacijo, ampak samo malce boljše zračno hlajenje)!
No, če kupujete nov procesor (Athlona), poskusite dobiti takšnega, ki ima oznako AXIA!

P.S.: Menja kdo Athlona z oznako AXIA za navadnega 800MHz?

10 komentarjev