»

Tanki Xbox podpira varnostne kopije

engadget - Ena izmed glavnih prednosti Xbox 360 pred PlayStation 3, ki jo slišimo sploh v debatah na forumu Slo-Tech, je podpora varnostnim kopijam iger oz. po domače možnost piratiziranja. Seveda je z vsako novo izdajo Xbox-a oz. s spremembo njegovega optičnega pogona podpora začasno izginila, a so mojstri hekanja firmware-ov hitro opravili svoje delo. Enako seveda velja tudi za prenovljeni, manjši Xbox 360 Slim, ki ponovno uporablja nekoliko spremenjen in glede na teste mnogo tišji pogon. Za dosežkom, ki sicer še ni potrjen, stoji ekipa Team Xecuter, ki je že uspela izdelati pretvornik za PS3, ki omogoča uporabo namiznih trdih diskov v širini 3,5 palca. Edini dokaz je zaenkrat videoposnetek, ki si ga lahko ogledate zgoraj. Povedali so, da so se...

11 komentarjev

Tanki Xbox je Xbox 360

Novi Xbox s Kinectom

vir: engadget
engadget - Po pričakovanjih je Microsoft včeraj na E3 predstavil prenovljeni Xbox. V nasprotju s pričakovanji ta ne bo znan kot Xbox 360 Slim, temveč zgolj kot Xbox 360 250 GB, kolikor je velik trdi disk v njem. V primerjalnih tabelah tako celo pri Microsoftu med novim in starim Xboxom razločujejo z new Xbox 360 za novega oz. Xbox 360 original za starega. Slednji je še vedno naprodaj, čeprav je že od včeraj od predstavitve novega modela slednjega mogoče tudi naročiti oz. kupiti, a stari ni več v proizvodnji. Prodajal se bo torej le še dokler bodo ostale zaloge.

Novi Xbox ima, kot smo poročali že včeraj, 250-gigabajtni trdi disk in vgrajeno brezžično povezljivost z omrežji WLAN 802.11n. Prenos podatkov s starega, če se boste...

28 komentarjev

Odklenjeni skoraj vsi Xbox DVD pogoni

engadget - Dandanašnji so konzole zelo odporne proti piratiziranju, saj je že skoraj konec dni vgrajevanja raznih modčipov, ki odstranijo protipiratsko zaščito in dodajo zmogljivosti (predvajanje DivX filmov in podobno) predvsem originalnemu Xboxu ter drugemu PlayStationu, saj omenjen način piratiziranja še vedno velja za Nintendov Wii. Drugačen izziv pa predstavljata Xbox 360 in PlayStation 3, saj sta se, sploh slednji, izkazala za precej trda oreha. Zaščita PS3 je že bila razbita, a ni dovoljevala igranja iger, zgolj nalaganje le-teh, medtem ko je zamenjava firmware-a na DVD pogonih Xboxov zelo uspešna. A to je brezhibno delovalo le, dokler so bili v večini uporabljeni DVD pogoni, ki sta jih izdelovala Toshiba in Samsung.

Vse to pa je rešeno, saj je bila razbita zaščita tudi vseh ostalih DVD pogonov, razen Hitachijevega. Tako je moč varnostne kopije igrati na precej večjem procentu Xboxov (sploh novejših), piratom pa tako ne bo več treba menjati celotnega DVD pogona za starejšega, kar je...

44 komentarjev

Xbox 360 Premium bo dobil HDMI

engadget - Microsoft je uradno naznanil, da bo Xbox 360 Premium od sedaj naprej imel HDMI vmesnik. Govorice o tem so se po internetu širile že kar nekaj časa in sedaj je to tudi uradno. Cena konzole bo ostala enaka še naprej. Ali ima konzola, ki jo nameravate kupiti HDMI pa boste ugotovili po HDMI nalepki na škatli. O prehodu na 65nm čipe in tišje pogone pa zaenkrat ni nobenih informacij. Več lahko najdete v izvorni novici.

9 komentarjev

Microsoft začel vojno proti piratstvu

Xbox Scene - Xbox-scene in tudi IGN poročata, da so bili nekateri lastniki Microsoftovih konzol Xbox 360 deležni precej neprijetnega presenečenja. Namreč, pri Microsoftu so gladko pobanali vse konzole, ki so imele modificiran firmware na DVD pogonih.

Modificiran firmware je konzoli sporočal, da je v pogonu originalen DVD, ne glede na poreklo medija. Kot tak je bil tako uporaben samo za poganjanje "varnostnih kopij", saj ni zaobšel hypervisorja. Hypervisor namreč ne dovoli poganjanja kode, ki ni bila ustrezno podpisana s strani Microsofta, zato zaenkrat (razen kratke ranljivosti) ni mogoče na konzoli poganjati homebrew programske opreme. Zaenkrat je bilo presenečenje omejeno samo na ameriško celino, verjetno pa enak pogrom ne bo...

86 komentarjev

Hack xbox360 prihaja v javnost

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je TheSpecialistu uspelo prirediti firmware DVD pogona v Xbox360 tako, da ne preverja več tim. mediaflagov ob zagonu *.xex datotek. TheSpecialist se je odločil da hacka ne bo objavil, saj omogoča le poganjanje varnostnih kopij DVD-jev, ne pa poganjanje nepodpisanih *.xex datotek. Kljub temu pa so podatki o firmware-u DVD pogona in implementirani zaščiti javno objavljeni.

Skupina Team Xecuter se je odločila ponoviti TheSpecialistovo delo, rezultate pa namerava dati v javnost. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo skupek programov, s katerimi bomo s pomočjo PC-ja popravili firmware DVD pogona tako, da bomo lahko igrali tudi varnostne kopije iger.

Kajti, vsi smo že slišali za uničene medije ob prenašanju konzole med igranjem[>:D]).

Še povezava do izvirne novice.

3 komentarji