»

Take-Two kupuje Zyngo

Axios - Na vidiku je največji prevzem v zgodovini igričarske industrije, kajti pri založniku Take-Two Interactive so naznanili namero po prevzemu studia za razvoj mobilnih iger Zynga, in sicer za kar 12,7 milijarde dolarjev.

Trenutno je na vrhu lestvice prevzemov podjetij v igričarski panogi še vedno Tencentov nakup studia Supercell leta 2016, za slabih 8,6 milijarde ameriških dolarjev, medtem ko je Microsoftov predlanski prevzem ZeniMaxa na drugem mestu. Toda kmalu bo oba stopnico nižje porinil Take-Two, ki bo pod svoje okrilje vzel slovitega razvijalca mobilnih iger, Zyngo. Nakup bodo izvedli tako v denarju kot delnicah, vrednost pa bo kar 12,7 milijarde ameriških dolarjev. Postopek naj bi bil sicer - če bodo odobritev dali tudi regulatorji - končan v letu dni. S tem bo hiša, ki jo poznamo predvsem po Grand Theft Autu, pa tudi igrah Borderlands, Civilization in Red Dead Redemption, postala lastnik studia, ki je še najbolj razvpit po ... FarmVillu.

Kdor industrijo spremlja bolj površno,...

6 komentarjev

Imeni Blogger in Picasa se poslavljata

Google+ se je v izredno omejeni obliki že izkazal kot neprimerno uspešnejši projekt od propadlega Buzza

vir: HotHardware
HotHardware - Google je po nakupu storitev Picasa in Blogger obdržal prvotni imeni ter jih zgolj pridružil svojemu portfejlu storitev. Tako je v primeru Bloggerja že od leta 2003, ko se je zgodil Googlov prevzem ustvarjalcev Pyra Labs, v primeru Picase pa od leta 2004, ko je Google storitev odkupil od ustvarjalcev Idealab. Po osmih oz. sedmih letih se obe imeni očitno poslavljata, saj bosta dobila svoj delež Googla - Picasa bo postala Google Photos, Blogger pa Google Blogs.

Razlog za to naj bi se skrival v omejeni splavitvi Google+ (nedavno je prišlo do drugega vala sprejemanja novih članov, kjer so na svoj račun prišli lastniki še neaktiviranih povabil) oz. v pripravah na popolno odprtje, ki se napoveduje za 31. julij. Do takrat naj bi namreč Google poenotil poimenovanje vsaj nekaterih svojih storitev, kar...

27 komentarjev

Google kupil Slide

ComputerWorld - Google je res obupal nad svojim Wavom, a to ne pomeni, da se predajajo na trgu orodij za socialno mreženje. Včeraj so objavili prevzem podjetja Slide, ki ga je ustanovil PayPalov soustanovitelj Max Levchin. Za podjetje so odšteli 182 milijonov dolarjev, stalo pa jih bo še dodatnih 46 milijonov dolarjev z bonusi za obdržanje zaposlenih.

Slide že uporablja več deset milijonov uporabnikov na različnih platformah, sedaj pa ga bodo izkoristili za povezavo z lastnimi izdelki, kot so Gmail, Docs, Blogger, Picasa in YouTube. Natančnih načrtov niso želeli razkriti, so pa verjetno v povezavi s prihajajočim omrežjem Google Me in stomilijonsko investicijo v Zyngo, avtorje FarmVilla.

Zmagovalec je seveda Levchin, ki je vnovič dokazal, da je v svoje ideje vredno vlagati. V Slide je vložil sedem milijonov lastnega denarja in s prodajo prednostnih delnic zaslužil 25 milijonov dolarjev ter 14 milijonov dolarjev s prodajo rednih delnic. Scott Banister je zaslužil pet milijonov. Poleg njiju so...

13 komentarjev

Red Hat imun na gospodarsko krizo

vir: CNet
CNet - Recesija, ki je v preteklih letih povzročila velika odpuščanja in izgube, tudi pri največjih podjetjih, ni prizadela Red Hata, ponudnika ene izmed najbolj razširjenih distribucij Linuxa v strežniških vodah. Včeraj so namreč predstavili rezultate zadnjega četrtletja iz fiskalnega leta 2010, ki so bili ponovno odlični.

Prihodki so znašali 195,9 milijona dolarjev, kar je 18% več, kot v enakem obdobju leto poprej. Podobna je zgodba tudi s prihodki od naročnin za tehnično podporo, ki so s 169,2 milijona dolarjev za 21% višji, kot leto poprej. Sklenili so...

16 komentarjev

Palm spet v rdečem

Yahoo News - Poslovni rezultati (PDF) za tretje fiskalno četrtletje leta 2010 kažejo, da se umiranje Palma na obroke nadaljuje. V zadnjem kvartalu so zabeležili izgubo v višini 22 milijonov dolarjev, kar je 60 odstotkov več kot v četrtletju poprej, a manj od 98 milijonov dolarjev v tretjem kvartalu fiskalnega leta 2009. Prodajo so uspeli povečati na 350 milijonov dolarjev, kar je dobro desetino več od pričakovanj analitikov. V tem obdobju so distributerjem prodali 960 tisoč pametnih telefonov, a le 408 tisoč so jih dejansko kupili tudi končni kupci, kar je 29 odstotkov manj kot v preteklem četrtletju.

Palmov izvršni direktor Jon Rubinstein ni skrival razočaranja, ki je rezultate označil za zelo slabe, a kljub temu optimistično dodal, da se na trgu kaže potencial za Palm. V novem kvartalu načrtujejo prodajo zgolj v višini 150 milijonov dolarjev, saj so...

1 komentar

Najslavnejša domena spet naprodaj

Domena sex.com leta 1996

Slo-Tech - Najslavnejša domena na spletu je sex.com in to ne le zaradi imena, temveč tudi svoje zgodovine. Vizionarsko jo je prvi registriral Gary Kremen leta 1994. Registrar jo je kasneje prenesel na Stephena M. Cohena, kar je slednji dosegel s pretvarjanjem in pošiljanjem ponarejenih pisem. Kremen ga je tožil in leta 2002 tožbo tudi dobil, z njo pa mu je bila vrnjena domena in dosojenih 65 milijonov dolarjev odškodnine. Cohen se je na razsodbo pritožil na vse možne ravni, a je pričakovano izgubil, nato pa poniknil v Mehiko, a so ga izsledili in deportirali v ZDA. Kremen je kljub temu unovčil legendarno domeno, saj jo leta 2006 za 14 milijonov dolarjev prodal podjetju Escom LLC. Da ne gre za le še...

18 komentarjev

MySpace prevzel iLike

The Wall Street Journal - MySpace je prevzel spletno stran iLike, s čimer se želi ubraniti pred upadom članstva, ko mlada populacija vedno raje pokuka k Facebooku namesto MySpacu. Sedaj želijo obdržati svojo bazo uporabnikov z usmeritvijo na področje glasbe, videoposnetkov, iger in drugih zabavnih večpredstavnostnih vsebin. Stran iLike sta ustanovila brata Ali in Hadi Partovi z namenom uporabnikom strani za socialno mreženje dati možnost deljenja glasbe. Leta 2006 ustanovljena stran je postala popularna pri uporabnikih Facebooka, Orkuta in hi5, doslej pa naj bi nabrala več kot 55 milijonov uporabnikov. Prevzem je bil vreden 20 milijonov dolarjev.

To ni prva odlična poteza bratov Partovi. Že leta 1998 sta podjetje LinkExchange, ki se je ukvarjalo s spletnim oglaševanjem, uspešno prodala Microsoftu za 265 milijonov dolarjev. Sekira jima je v med padla tudi predlani, ko je Microsoft za Hadijev TellMe Networks Inc. odštel 800 milijonov dolarjev.

4 komentarji

Plača AMDjevega CEO

Electic Tech - Empiričen podatek, pač za to, da boste videli, kako je prilesti popolnoma na vrh ter voditi tako veliko podjetje ter posledično živeti pod tako veliko odgovornostjo. Torej, za vsakodnevne ulkuse je Jerry Sanders, AMDjev CEO (Chief Executive Officer, kar po naše pomeni generalni direktor), za kompenzacijo za obračunsko leto 2000 prejel 7.2 milijona dolarjev v gotovini ter za 1.2 milijona dolarjev delnic. Za primerjavo: prejšnje leto je prejel "samo" 3.8 milijona dolarjev gotovine ter nič delnic. AMD tako kar izpolnjuje njemu zagotovljenih 1.000.000 dolarjev letno...

6 komentarjev