»

Facebooku shekali profila na Twitterju in Instagramu

vir: BBC

Slo-Tech - Hekerska skupina OurMine, po poreklu iz Dubaja, je včeraj popoldne za kratek čas prevzela Facebookova profila na družabnih omrežjih Twitter in Instagram in pustila sporočilo: "Even Facebook is hackable but at least their security is better then Twitter." Torej, tudi v Facebook je moč vdreti, a je njihova varnost vsaj boljša od Twitterjeve. Kar ni povedano čisto po resnici, saj OurMine dejansko ni vdrl v računa na obeh omrežjih, pač pa se tja dokopal prek platforme Khoros. Slednjo podjetja uporabljajo za centralno upravljanje svojih družabnih profilov in posledično ima taka platforma dostop do podatkov za prijavo v uporabniške račune. Predstavniki Khorosa za zdaj ne odgovarjajo na novinarska poizvedovanja.

Oba vdora sta trajala le kratek čas, so pa uporabniki Twitterja poročali o komičnem tekmovanju med vdiralci, ki so puščali sporočila in Facebookovimi uslužbenci, ki so jih hiteli brisati. Twitter je nato z začasnim zaklepom računov brž vzpostavil red.

OurMine trdi, da je bil...

9 komentarjev

Microsoft napovedal sodelovanje s Facebookom pri iskanju

CNet - Navzočnost Facebooka na vseh ravneh internetnega življenja se preliva tudi v iskanje po spletu, saj je Microsoft napovedal, da bo sodeloval s Facebookom pri izpisovanju iskalnih zadetkov na svojem Bingu. Uporabniki bodo kmalu dobili možnost prebiranja rezultatov iskanja, ki bodo vsebovali tudi teme, skupine, interese, pojme in drugo, kar bodo njihovi prijatelji na Facebooku označili s klikom na gumb Všeč mi je (Like). Novost so predstavili danes ponoči po evropskem času na Microsoftovi izpostavi v Silicijevi dolini. Podjetji pravita, da bodo rezultati iskanja na ta način kakovostnejši, saj bomo dobili...

18 komentarjev

Odprti profili s Facebooka v enem torrentu

Slashdot - Res se že ponavljamo, ko vedno znova opozarjamo, da je Facebook odlično orodje za iskanje davno izginulih kontaktov in vzdrževanje stikov, a za dobro uporabniško izkušnjo zahteva pravilno nastavitev zasebnosti. Letos so upravljavci Facebooka že nekajkrat spremenili sistem nastavitev zasebnosti podatkov, zato ni odveč pogledati, ali podatke res vidijo le tisti, ki si to zaslužijo.

V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se znajdete v ogromni datoteki, ki se te dni distribuira prek torrentov. Ron Bowes s Skull Security je v 2,8 GB veliko datoteko stisnil URL-je vseh profilov uporabnikov na Facebooku, ki so v iskalnikih, imena vseh teh uporabnikov, potencialna uporabniška imena za prijavo itn. Zbrani podatki niso zelo občutljivi ali uporabni, so bolj indikacija, kaj vse je moč najti in povsem legalno zbrati na internetu.

5 komentarjev

Zasebnost na Facebooku se krči

Slo-Tech - Facebook nas vsake toliko časa razveseli s kakšnim novim načinom, ki nastavljanje zasebnosti še bolj zaplete. Večini se ne ljubi poglabljati v varnostne nastavitve, zato je na spletu veliko popolnoma odprtih profilov ljudi. Ta teden pa je Facebook dodal dve novosti, ki naj bi se uporabnikom pomagali zaščititi pred prevaranti. Prva spremlja, s katerih naprav se uporabniki prijavljajo na Facebook in se more nastaviti tako, da jih takoj obvesti, če se kdo prijavi v njihov račun prek naprave ali IP-ja, ki ni na seznamu potrjenih. Poleg tega bodo skušali blokrati sumljive prijave v sistem. Če bo kdo poskusil v sistem vstopiti z vašimi podatki prek čudne, neobičajne naprave, ga bo Facebook pozval, da svojo identiteto dodatno dokaže bodisi z...

33 komentarjev

Facebookova nova storitev odstira vašo zasebnost

Slo-Tech - Facebook je ta teden dodal novo funkcionalnost, ki se imenuje Instant Personalization in omogoča deljenje podatkov z drugimi stranmi, tako da bodo tele lahko ponudile prilagojeno uporabniško izkušnjo. Kot je pri vseh novostih, ki na Facebooku širijo vaše osebne podatke, že običaj, je privzeta nastavitev vključeno, zato morate deljenje podatkov eksplicitno prepovedati sami (opt-out).

Doslej je vse skupaj preko socialni vtičnikov delovalo takole. Recimo, da uporabnik obišče stran CNN. Na strani bo videl tudi, katere novice so brali njegovi prijatelji in ali so jim bile všeč. CNN sam teh informacij ne dobi. Namesto tega na strani pusti...

38 komentarjev

Facebook kriv za petino ločitev, EPIC vložil pritožbo

The Register - Če vas kdo vpraša, kako smo živeli v časih pred prihodom aplikacij za socialno mreženje (Facebook, Netlog, MySpace in izpeljanke) ali pa celo v resnično daljnih časih, ko najpogostejša kolokacija besede mobilni ni bila telefon, lahko odgovorite mirneje.

V neki ameriških odvetniški pisarni so pregledali spise ločitvenih postopkov in ugotovili, da je Facebook katalizator za petino razpadlih zakonov. Glavni razlog za razpad zvez so bile živahne razprave o intimnem življenju z drugimi osebami prek Facebooka, priljubljen šport pa je tudi dokazovanje nezvestobe s citati z zidu partnerjevega profila na Facebooka. Pri tem ne gre za kakšno obskurno statistiko na desetih primerih, ampak so pregledali 5000 vlog, izmed katerih jih je 989 vsebovalo omembo tega spletnega servisa.

Omenimo še, da je Facebook ta mesec spremenil svojo politiko varovanja osebnih podatkov, da so morali uporabniki vnovič nastaviti, kdo lahko vidi njihove slike, sporočila in podobno. EPIC je že vložil pritožbo (PDF),...

12 komentarjev

10 nasvetov za zaščito zasebnosti na Facebooku

Slo-Tech - Na All Facebook, so objavili deset nasvetov za zaščito svoje zasebnosti za tiste, ki Facebook res morate uporabljati.

Uporabnikom tako svetujejo kako uporabljati sezname "prijateljev", kako se odstraniti iz iskalnih rezultatov Facebooka in spletnih iskalnikov, kako se izogniti označevanju svojih fotografij s strani "prijateljev", kako skriti svoje kontaktne podatke in še veliko več.

Praktično in uporabno.

30 komentarjev