»

Apple popravil napačen prikaz jakosti signala v iPhonu

Ars Technica - Apple je ta teden izdal težko pričakovani popravek operacijskega sistema za svoje iPhone, ki spreminja algoritem za izračun jakost signala. Gre za pomembno novost, predvsem za Applov marketing in ugled, saj je jakost signala odigrala ključno vlogo v nekončani sagi o izgubljanju signala. Ena izmed prvih razlag iz Cupertina, zakaj signal ob napačnem prijemu telefona nesorazmerno pade, je vključevala napačno formulo za izračun jakosti signala, zaradi katere je prikazana jakost za dve črtici previsoka.

Izšel je iOS 4.0.1, ki naj bi to napako popravil. Na ArsTehnici so ga preizkusili in ugotovili, da v resnici kaže dve črtici slabši signal. AnandTech je pripravil lepo grafično predstavitev, kako se...

88 komentarjev

Apple priznal - programskega popravka za anteno ne bo

Črn odbijač na belem iPhone 4

CNet - Čeprav so pri Applu obljubljali, da bo popravljena različica operacijskega sistema, iOS 4.0.1, popravila težave s sprejemom iPhone 4, temu očitno vendarle ne bo tako, kakor so sumili mnogi strokovnjaki iz področja. Popravek bo namreč spremenil število prikazanih črtic signala v odvisnosti od njegove moči, kar po besedah predstavnika Apple Care pomeni le, da bo v primeru slabega signala iPhone 4 to tudi pokazal, namesto prikaza polnega signala, kot se je lahko zgodilo do sedaj.

Rešitev za t.i. death-grip, ko uporabniki ozemljijo med seboj ločeni anteni in ki povzroči izgubo signala, s tem...

68 komentarjev

Apple: kriva je formula

Information Week - Kmalu po izidu iPhona 4 so se uporabniki začeli pritoževati nad izjemno slabim sprejemom, če telefon držijo z levo roko. Takrat jakost signala, kot jo zaznava iPhone, lahko pade na ničlo. Ker se je Apple hvalil, da ima iPhone 4 novo, najbolj revolucionarno anteno, so morali v Cupertinu pripraviti nekaj pojasnil. Ta so, milo rečeno, sila zabavna.

Pisali smo že, da je Apple objavil zaposlitveno oglas za manjšo četico inženirjev za antene, ki se bodo verjetno (Apple tega jasno ne potrdi) ukvarjali s problemom anten pri iPhonu 4. Steve Jobs je sicer že prvi dan prodaje, ko so ga na težave pri držanju telefona z levo roko opozorili, suho pripomnil, naj uporabniki telefon pač primejo malo drugače. (Vprašanje je, ali je elektronska pošta...

69 komentarjev

iPhone 4 nekaj dni po začetku prodaje

iPhone 4 narobe držijo celo pri Applu!

vir: engadget
engadget - Težave, s katerimi se sooča Apple oz. njihov najnovejši mobilni telefon, iPhone 4, so dodobra dokumentirane po spletu, tudi zaradi stalnega boja velikih ljubiteljev in sovražnikov Appla. Najbolj v oči tako bodejo težave z anteno, revolucionarno zasnovano z namenom izboljšanja sprejema.

Od plastike tridesetkrat trše steklo na sprednji in zadnji stranici telefona seveda ni neuničljivo, vseeno pa iPhone 4 dosega zavidljive poslovne rezultate. V prvem dnevu prodaje, v soboto, 26. junija, je Applu uspelo prodati kar 1,7 milijona aparatov. Sicer naj bi bilo prek tri četrtine kupcev povratnikov,...

95 komentarjev

Apple priznal težave iPada z internetom

Slashdot - Takoj po pompoznem izidu iPada so se na spletu pojavili zapisi, da ima nova jabolčna napravica težave z internetno povezljivostjo. Povezave z Wi-Fi ni bilo moč vzpostaviti ali pa se je prekinjala. Apple je včeraj potrdil, da težava obstoji, da se je zavedajo in da iščejo rešitev.

Problem se pojavi, ko je iPad povezan z brezžičnim omrežjem Wi-Fi in se uporabnik nekoliko odmakne od vira signala. Medtem ko iPhone in MacBook kažeta še vedno skoraj polno jakost signala, iPad izgubi povezavo in je ne more ponovno vzpostaviti. Apple priporoča, da se uporabnik približa usmerjevalniku oz. vroči točki (hotspot) in da preveri, ali je usmerjevalnik sploh vključen.

Druga težava, ki prav tako pesti Applovo povezljivost z brezžičnimi omrežji, nastopi po zbuditvi iPada iz stanja pripravljenosti. Takrat se iPad noče vnovič povezati z omrežjem, še zlasti kadar na dvopasovnih (dualband, 2,4 GHz in 5 GHz) usmerjevalnik uporabljajo enako ime omrežja za obe omrežji in različne varnostne nastavitve za...

60 komentarjev

Naslednji teden Applov iPhone 3.0

The Register - Apple bo prihodnji teden razkril tretjo verzijo svojega operacijskega sistema za iPhone, poroča The Register. To se bo zgodilo na posebnem dogodku v Cupertinu v torek. Kaj točno bo Apple dodal, ni znano, uporabniki pa najbolj pogrešajo posredovanje (forwarding) SMS-ov in funkcijo izreži/kopiraj/prilepi, ki v trenutnem iPhonu 2.2.1 manjkata. The Inquirer je sestavil celo listo manjkajočih funkcionalnosti, katerih inkarnacijo napovedujejo v novi verziji iPhona - na njej se sicer pojavijo tudi povsem brezupne želje, kot je ta po namestitvi nepodpisanih aplikacij.

Možno je tudi, da bo Apple nekoliko prenovil strojno opremo. Špekulacije, da razvijajo majhno verzijo iPhone Nano, so sicer zavrgli kot nesmiselne, a kitajski izdelovalci dodatkov trdijo, da Apple blefira. Več bomo gotovo izvedeli prihodnji teden, huda konkurenca (Android, Palm, Windows Mobile) pa bo poskrbela, da Apple ne zaspi na lovorikah.

27 komentarjev