»

Google TV prihodnje leto v Evropi

Reuters - Čeprav je Google sprva trdil, da se Google TV za zdaj ne bo širil izven ZDA, je v petek v Edinburgu na Škotskem Eric Schmid napovedal prihod v Evropo. Google TV prihaja na Staro celino v začetku prihodnjega leta, seveda ne v vse države hkrati. Prva bo na vrsti Velika Britanija, Slovenija pa bržkone še nekaj časa ne, če sploh kdaj.

Google TV je že na voljo v ZDA, kjer stane 100 dolarjev (na začetku je bila cena postavljena na 300 dolarjev, a zanimanja ni bilo). Gre za programsko platformo, ki združuje TV in internet. Uporabnikom omogoča, da na primer televizor krmilijo s pametnim telefonom, brskajo po internetu prek televizije, si ustvarijo domačo stran z ikonami in bližnjicami za TV itd.

V ZDA so se kabelski operaterji Google TV kar ustrašili, saj so se bali,...

13 komentarjev

Prekinitev proizvodnje Revueja ukazal Google?

vir: engadget
TG Daily - Pred dnevi smo že poročali, da je Logitech svojemu proizvodnemu partnerju Gigabytu že v začetku decembra ukazal prekiniti proizvodnjo svojih set-top-boxev z GoogleTV, kar bo trajalo vsaj do konca januarja. Takrat smo zapisali, da je prekinitev povezana s kakovostjo samega GoogleTV-ja ter da naj bi za nadaljevanje proizvodnje Revueja Logitech čakal prenovljeno oz. popolnoma novo in v obeh primerih mnogo izboljšano različico programske opreme. Predvidevalo se je, da se je Logitech za to odločil sam, a je morda imel vmes prste kar Google.

Obenem smo namreč poročali še, da je Google Toshibi, Samsungu in LG-ju priporočal nekoliko počakati z izdelavo televizijskih sprejemnikov, ki bi GoogleTV...

1 komentar

Logitech Revue

Logitech Revue with Google

vir: engadget
engadget - V jeseni želi Google revolucionirati gledanje televizije, kar bodo skušali doseči z GoogleTV, pravzaprav predelanim Androidom. GoogleTV bo na voljo v vsaj treh oblikah, že vgrajen v televizorje, vgrajen v predvajalnike optičnih medijev (DVD, BluRay) oz. bo svoje opravil s pomočjo posebne škatlice, t.i. set-top-boxa. Enega izmed njih je javnosti že na hitro pokazal Logitech, a je bilo do sedaj znano le, da se bo v njem skrival Intelov procesor CE4100, prav za takšne namene mišljen Atom, ter da bo, nepresenetljivo, omogočal WiFi povezljivost. Če si boste želeli GoogleTV uporabljati s pomočjo te škatlice, zdaj veste, kaj boste morali jeseni iskati v trgovinah. Gre za Logitech Revue, imenu pa je treba dodati še with Google, ki ga poznamo že z mobilnih telefonov, na katerem teče Android. Če še ne veste...

7 komentarjev

Google predstavil enkriptirano iskanje

Google - Google je predstavil novo možnost SSL Search, ki omogoča varno enkriptirano iskanje po spletu. Pri običajnem iskanju so podatki, ki se prenašajo med Googlom in uporabniki, vidni vsem vmesnim členom. Z uporabo enkripcije SSL bo Google temu napravil konec, tako da bo sedaj mogoče zahtevke posredovati in zadetke prejeti po šifrirani povezavi.

Že v začetku leta je Google kot privzet način dostopa do elektronskega predala Gmail postavil SSL, sedaj pa je na enak način z naslovom https://www.google.com dosegljiv tudi iskalnik. Varno povezavo prepoznate po ključavnici v statusni vrstici brskalnika in, pri Googlu, tudi po spremenjenem logotipu na naslovni strani.

42 komentarjev

Google prevzema Motorolo, pripravlja tablet??

Google Droid?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Na jutro pred težko pričakovano Googlovo konferenco, kjer bo predvidoma javnosti uradno predstavljen telefon Nexus One, krožita dve nadvse zanimivi govorici o Googlu, njihovih izdelkih in konkurentih.

Glede na prvo govorico naj bi bil Nexus One pravzaprav postranskega pomena, saj naj bi Google danes zvečer pravzaprav predstavil tablet, povečan mobilni telefon oz. pomanjšan prenosni računalnik brez tipkovnice z upravljanjem prek zaslona na dotik. S tem naj bi za kar tri tedne prehitel Apple (in mu s tem vrgel težko rokavico), za katerega se govori, da podobno napravo (s 7 oz. 10 palčno diagonalo) po dolgih letih priprav namerava predstaviti 27. januarja. Govorice so...

20 komentarjev

Google pripravlja Android tiskovno konferenco

Povabilo za izbrano smetano tehnoloških strani

vir: engadget
engadget - Google za povabljene srečneže 5. januarja nekje v bližini Googleplexa v Mountain Viewu (v Kaliforniji) pripravlja tiskovno konferenco, katere glavna tema bo Android. Google naj bi tako odgovoril na vsa pereča vprašanja ter, najpomembneje, po vsej verjetnosti predstavil težko pričakovani Nexus One oz. Google Phone. Razkrite bodo verjetno tudi nekatere strategije, saj so tekom letošnjega leta agresivno oglaševali Android skupaj z Motorolo in Verizonom, zdaj pa bi lahko vso to prepoznavnost obrnili sebi v prid s svojo napravo in tako potolkli konkurente. Tega se bojijo mnogi analitiki ter menijo, da bi to ubilo idejo odprte...

15 komentarjev

Google in proizvajalci toženi zaradi Androida

The Register - V zadnjem času je zelo popularno registrirati tak ali drugačen patent ali pa zgolj blagovno znamko in potem poskušati izsiliti od podjetij, ki stvar dejansko prenesejo v prakso, kakšen milijon dolarjev. Tokrat so na tapeti Google in še 47 drugi podjetij, ki so kdaj izustila besedo Android.

Google je z imenom Android poimenoval svoj odprtokodni, na Linuxu zgrajeni operacijski sistem, ki poganja mobilne telefone in druge miniaturne prenosne naprave. Oktobra 2007 so poskušali registrirati Android kot blagovno znamko, a so njihovo vlogo februarja 2008 zavrnili. Razlog je Erich Specht, razvijalec programske opreme za Village of Palatine v Illionisu, ki je prej ustanovil podjetje Android Data in leta 2002 registriral blagovno znamko Android.

Google se je seveda avgusta 2008 pritožil, saj takrat Android Data ni obstajal že več kot štiri leta, a jih je patentni urad zavrnil. Google je novembra še enkat poskusil in zahteval začasno ukinitev stare blagovne znamke Android Data, dokler ne bi...

18 komentarjev