»

PlayStation Vita v Evropi že konec oktobra?

PlayStation Vita

vir: engadget
engadget - Zahvaljujoč britanski trgovini Blockbuster smo morda že izvedeli datum izida nove generacije Sonyjeve prenosne igralne konzole, ki jo poznamo pod imenom PlayStation Vita, v konceptni obliki pa smo jo poznali kot Next Generation Portable (NGP). Na reklamnem letaku trgovine je pisalo, da bodo pri njih nove prenosne igralne konzolo naprodaj že od 28. oktobra letošnjega leta, na voljo pa naj bi bili že takoj obe različici, za 229 funtov različica z le WiFi povezljivostjo, za 279 funtov pa različica z WiFi in 3G povezljivostjo. Datum izida je seveda daleč od potrjenega, znane pa so Sonyjeve namere, da bi s prodajo najprej začeli na Japonskem, čemur bi sledila svetovna dobavljivost. Sicer naj bi cena nove generacije konzole znašala 250 evrov oz dolarjev za WiFi model, odvisno od atlantske obale, na kateri...

8 komentarjev

Kinect pri nas 10. novembra, dražji kot čez Lužo

X-Bit Labs - Microsoft je uradno napovedal, kdaj lahko nov vmesnik za igranje iger, ki zaznava gibanje igralca, predhodno poimenovan Natal, sedaj Kinect, pričakujemo v naših krajih. Na kölnskem sejmu Gamescom so potrdili, da v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika) Kinect na prodajne police prihaja 10. novembra, medtem ko bo v ZDA na voljo že 4. novembra.

Kot je že običajno, bo Kinect v Evropi dražji kot v ZDA. Priporočena maloprodajna cena za Evropo znaša 150 evrov, medtem ko za ZDA 150 dolarjev. Microsoft pričakuje, da bodo letos prodali več kot tri milijone enot, kar ocenjujejo tudi po odlični prodaji Xboxa 360 250 GB, ki je že pripravljen na Kinect in gre v zadnjem času za med.

14 komentarjev

Microsoft upravičuje ceno Kinecta

Kinect - dražji v začetku, a takoj pripravljen na zabave

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Ob predstavitvi Kinecta in najavi, da bo ta pravzaprav prostoročni krmilnik stal 150 dolarjev, so se mnogi potencialni kupci zganili, in ga hiteli primerjati z mnogo cenejšim Sonyjevim Moveom za PlayStation 3. A v isti sapi so pozabili, da gre v primeru Movea zgolj za en krmilnik, pri katerem je v nekaterih primerih treba kupiti še drug del, t.i. nunchuck, za soigralske dogodivščine pa še dodaten par. To seveda ceno močno izenači s Kinectom. Ta dva (aktivna) igralca podpira že v osnovni obliki, saj ne zahteva dodatnih krmilnikov. Enostavno je tudi menjavanje aktivnih igralcev, saj ni treba predajati krmilnih ploščkov, kot je to potrebno s konvencionalnimi sistemi. Prav te argumente so nedavno izpostavili pri Microsoftu...

19 komentarjev

Znana cena Xboxa v Evropi

Oglata oblika prenovljene konzole

vir: engadget
engadget - Čeprav je bilo sprva pričakovano, da bomo ceno prenovljenega Xboxa za evropski trg izvedeli šele tik pred izidom, temu ni tako. Pri Microsoftu so namreč razkrili vsoto Evrov, ki jo bodo zahtevali za manjšo in tišjo črno konzolo na tej strani luže. S Kinectom popolnoma združljiva in z WiFi ter 250-gigabajtnim trdim diskom opremljena konzola bo stala 250 € ter bo, kot že rečeno, na prodajne police trgovin prišla 16. julija.

Cena za britanski trg, kjer še vedno kraljujejo Funti, še ni znana, a naj bi bila po poročanju Wired.co.uk £200, kar je okrog 240 €.

Eden redkih...

6 komentarjev

Tanki Xbox je Xbox 360

Novi Xbox s Kinectom

vir: engadget
engadget - Po pričakovanjih je Microsoft včeraj na E3 predstavil prenovljeni Xbox. V nasprotju s pričakovanji ta ne bo znan kot Xbox 360 Slim, temveč zgolj kot Xbox 360 250 GB, kolikor je velik trdi disk v njem. V primerjalnih tabelah tako celo pri Microsoftu med novim in starim Xboxom razločujejo z new Xbox 360 za novega oz. Xbox 360 original za starega. Slednji je še vedno naprodaj, čeprav je že od včeraj od predstavitve novega modela slednjega mogoče tudi naročiti oz. kupiti, a stari ni več v proizvodnji. Prodajal se bo torej le še dokler bodo ostale zaloge.

Novi Xbox ima, kot smo poročali že včeraj, 250-gigabajtni trdi disk in vgrajeno brezžično povezljivost z omrežji WLAN 802.11n. Prenos podatkov s starega, če se boste...

28 komentarjev

Xbox 360 tudi uradno cenejši

engadget - Govorice, ki so postale res glasne po pobeglih oglasih, da bodo v Walmartu znižali ceno Xbox 360 Elite, so se potrdile. Xbox 360 bo, kot je bilo rečeno v govoricah, tudi uradno stal 300 dolarjev, namesto prejšnih 400, najcenejši Arcade pa bo obdržal ceno 200 dolarjev. Ker je Elite zasedel ceno Xbox 360 Pro, bo znižan tudi slednji (na 250 dolarjev), a le dokler bo na zalogi. Ko bodo zaloge pošle bo uradno ukinjen.

Po poročanju BBCja bo padec cen v Evropi, oz. vsaj v Veliki Britaniji, manjši. Elite naj bi se znižal za le 30 funtov na vsega skupaj 200 funtov. Tako bo cenejši od PS3 Slim, ki bo stal 250 funtov, medtem ko bosta v ZDA oba imela enako ceno 300 dolarjev. Tudi na tej strani luže bo, jasno, Xbox 360 Pro ukinjen, a se bo zato, začuda, Arcade podražil s 130 na 160 funtov. Vsa napovedana znižanja naj bi v veljavo stopila danes, torej pred uradnim izidom PS3 Slim.

A prav uradni izid v ZDA očitno nima velikega pomena, saj je Sony prodajalcem povedal, da PS3 Slim lahko na police...

2 komentarja

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev