»

HP kupil Phoenix Technologies

Phoenixov BIOS

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - HP-ju očitno ni dovolj, da imajo zdaj lasten operacijski sistem, webOS, ki so ga dobili z nakupom Palma. Za sicer mnogo nižjo ceno, 12 milijonov ameriških dolarjev, so kupili Phoenix Technologies, enega izmed največjih razvijalcev BIOS-ov za osebne računalnike. Med največja konkurenta na tem področju spadata še American Megatrends oz. AMI in Insyde Software.

A podjetje Phoenix ni povezano samo z razvojem BIOS-a, kar najverjetneje tudi ni glavni razlog za HP-jev nakup podjetja. Pri Phoenixu so namreč razvili na Linuxu osnovano platformo HyperSpace, ki se zažene v zelo kratkem času, v dobesedno nekaj sekundah, in ponuja osnovno funkcionalnost, kot je brskanje po spletu, prebiranje elektronske pošte ter poslušanje glasbe, brez da bi proizvajalec oz. uporabnik...

6 komentarjev

HP kupil Palm

vir: engadget
engadget - Čeprav sta bila dolgo glavna potencialna kupca Palma HTC in Lenovo (medtem ko je prvi nakup že zanikal), nobeden izmed njiju ne bo prevzel legendarnega podjetja na področju mobilnih naprav, saj je kot strela iz jasnega nakup napovedal največji proizvajalec osebnih računalnikov, Hewlett-Packard. Za Palm bodo (v gotovini) plačali 1,2 milijardi dolarjev (zelo blizu napovedim cene iz novice, da HTC ne namerava izvesti prevzema), kar nanese $5,70 na eno delnico, prevzem pa naj bi zaključili do 31. julija, ko se konča 3. četrtletje HP-jevega letošnjega fiskalnega leta. Trenutni CEO Palma, Jon Rubenstein, naj bi še naprej ostal vodja Palmove ekipe, ki bo priključena pod HP, a ne pomešana med ostale oddelke.

Da je bil HTC kot kupec precej...

30 komentarjev

NASA upa na obuditev Phoenixa

Phoenixov položaj

NASA - Nasina misija Phoenix na Mars se je končala novembra 2008, ko je Phoenix utihnil. Uradni konec trimesečne delovne misije je bil predviden za avgust 2008 in do takrat je Phoenix opravil vse svoje naloge, nato pa je deloval še slabe tri mesece. Ko ga znanstvenikom ni uspelo več priklicati, so 10. novembra 2008 dokončno razglasili misijo za končano.

V Nasi upajo, da Phoenix vendarle še ni umrl. Orbiter 2001 Mars Odyssey, ki že deveto leto kroži okrog Marsa, bo od 18. januarja poslušal, ali se nemara Phoenix še oglaša. Območje, kjer je Phoenix pristal, bo naslednjih nekaj dni preletaval desetkrat dnevno in iskal radijske signale s Phoenixa. V Nasi sicer niso preveč optimistični in Phoenixu...

3 komentarji

HP kupil Voodoo PC

Slashdot - Večja podjetja ponavadi ne morejo posvečati veliko pozornosti podrobnostim, zato izdelujejo običajne izdelke za masovno potrošnjo, medtem ko najbolj luksuzni produkti prihajajo iz manjših delavnic, ki imajo zaradi tega veliko ugleda. Pojav lahko prepoznamo v avtomobilski industriji, v svetu mode, nedvomno pa tudi na področju računalništva, kjer smo v letošnjem letu doživeli mnogo prevzemom opisanih manjših podjetij s strani njihovih večjih konkurentov. Najprej je Dell kupil Alienware, potem se je ASUS smukal okrog XFX-a, sedaj pa se pridružuje tudi Hewlett-Packard, ki se je odločil za nakup Voodoo PC-ja. Slednje je podjetje, ki se, podobno kot Alienware, ukvarja predvsem z izdelavo vizualno privlačnih in zmogljivih namiznih ter prenosnih računalnikov.

o prevzemu poročajo Inquirer, OSNews, Register, NotebookReview, Slashdot in še mnogi drugi, najbrž najbolj obširno poročilo o zelo prikrito izvedenem poslu pa so spisali kar pri Voodoo PC.

Zahvaljujemo se MYTiX-u, ki je...

1 komentar

HP kupil Compaq

Slashdot - Hewlett Packard bo kupil Compaq. Zanj bodo dali 25 miljard USD v delnicah. S tem bo nastalo po prihodkih drugo največje računalniško (hardware) podjetje, takoj za IBM.
Kaj bo to prisnelo kupcem še ni čisto jasno... Kam to sploh pelje?

Appendix by Morpheus: Zatem, ko je HP za 26$ miljard dolarjev kupil Compaq in je tako sedaj združena firma vodilna dobavljalka osebnih računalnikov z vsega skupaj nič manj kot 87.4$ miljarde dolarjev, so vodilni možje HP-ja objavili novico, da bodo odpustili 13.000-15.000 delavcev. Novica je že sama po sebi slaba, vendar pa fantje pri www.theinquirer.net pravijo, da je to šele začetek. Toda to še ni vse, saj bodo posledice odpuščevanja pri HP-ju in Compaq-u, še večje na podjetjih, ki dobavljajo HP-ju in Compaq-u. Sploh se bo to poznalo na večjih Tajvanskih podjetjih, ki Compaq-u dobavljajo orodja in naprave v vrednosti do 10$ miljard dolarjev in tako ni popolnoma jasno, kako bo HP-jev mogočni direktor balansiral težo verjetnosti. Več o tem si lahko...

9 komentarjev