»

Facebook dodal označevanje strani na fotografijah

Novost bo pomembna predvsem za oglaševalce, npr. za organizacijo priljubljenih nagradnih iger v stilu 'pošljite nam najbolj noro fotko s počitnic'.

vir: ReadWriteWeb
ReadWriteWeb - Na facebooku bo kmalu na voljo označevanje (tagganje) fotk s povezavami na facebook strani (Pages); se pravi, na fotki boste poleg prijateljev lahko s kvadratkom obrobili tudi vam ljubo blagovno znamko, podjetje, glasbeno skupino ali kako drugo neumnost.

Vmesnik za tagganje ostaja nespremenjen in bo na voljo vsem uporabnikom, vštevši tistim, ki strani (še) niso dodali med priljubljene. Prav tako je mogoče nastaviti zasebnost vsake oznake in s tem njegov prikaz omejiti le na prijatelje. Označene slike se bodo sicer zbirale na posebnem jezičku "photos" na zadevni facebook strani in ne njenem zidu.

Oglaševalci si že manejo roke ..

8 komentarjev

Microsoft izdal brezplačni WebMatrix

Ars Technica - Microsoft je včeraj izdal stabilno verzijo brezplačnega programa WebMatrix, ki je namenjen izdelavi spletnih strani. Gre za orodje, ki je namenjeno neizkušenim uporabnikom, ki bi želeli imeti na enem mestu vse potrebno za razvoj spletnih strani. Tako ima integrirano podporo za PHP in ASP.Net ter kopico odprtokodnih orodij, kot so Drupal, Joomla in WordPress. Skupno lahko uporabniki s (skoraj) enim klikom izberejo, namestijo in prilagodijo več kot 40 odprtokodnih projektov.

WebMatrix seveda ni namenjen profesionalcem, ki bodo posegli po zmogljivejših in bolj specializiranih orodij. A za povprečnega uporabnika, ki bi želel nekoliko prilagoditi videz svojega bloga, je ravno pravšnji. Komur bo to premalo, pa Microsoft seveda priporoča Visual Studio (plačljivo ali brezplačno različico), ki je tudi iz Redmonda.

12 komentarjev

Facebook z novimi nastavitvami zasebnosti

Prenovljena stran z nastavitvami zasebnosti

Guardian - Facebook je v sredo nekoliko prenovil središče za nastavitve zasebnosti, s čimer naj bi uporabnikom olajšal odločanje, kaj želijo deliti s kom. Skrbniki strani pravijo, da so poenostavili nastavitve, saj je sedaj namesto trinajst le osem strani nastavitev. Prav tako za nastavitev vse zasebnosti ni več potrebno odkljukati 50 nastavitev, saj jih zadostuje 15. Na The Guardianu so primerjali stare in nove nastavitve in so z izboljšavami zadovoljni. Dobrodošla novost je tudi pregled in nastavitev informacij, ki jih lahko aplikacija o vas zberejo od vaših prijateljev, četudi sami aplikacije ne uporabljate.

5 komentarjev

Vzemite zasebnost v svoje roke - pripomoček za Facebook

Facebook - Že nekaj časa je na voljo odprtokodno orodje za preverjanje nastavitev zasebnosti na Facebooku. Namestimo ga enostavno tako, da povezavo na domači strani orodja - www.reclaimprivacy.org - shranimo med priljubljene povezave (bookmarks).

Po prijavi v svoj Facebook račun nato enostavno kliknete to priljubljeno povezavo in zažene se pregledovalnik 6-ih kategorij nastavitev zasebnosti. Potem označi stanje nastavitev in opozori na tiste, ki omogočajo zlorabo ali neželeno objavljanje vaših podatkov.

14 komentarjev

Zasebnost na Facebooku se krči

Slo-Tech - Facebook nas vsake toliko časa razveseli s kakšnim novim načinom, ki nastavljanje zasebnosti še bolj zaplete. Večini se ne ljubi poglabljati v varnostne nastavitve, zato je na spletu veliko popolnoma odprtih profilov ljudi. Ta teden pa je Facebook dodal dve novosti, ki naj bi se uporabnikom pomagali zaščititi pred prevaranti. Prva spremlja, s katerih naprav se uporabniki prijavljajo na Facebook in se more nastaviti tako, da jih takoj obvesti, če se kdo prijavi v njihov račun prek naprave ali IP-ja, ki ni na seznamu potrjenih. Poleg tega bodo skušali blokrati sumljive prijave v sistem. Če bo kdo poskusil v sistem vstopiti z vašimi podatki prek čudne, neobičajne naprave, ga bo Facebook pozval, da svojo identiteto dodatno dokaže bodisi z...

33 komentarjev

Facebookova nova storitev odstira vašo zasebnost

Slo-Tech - Facebook je ta teden dodal novo funkcionalnost, ki se imenuje Instant Personalization in omogoča deljenje podatkov z drugimi stranmi, tako da bodo tele lahko ponudile prilagojeno uporabniško izkušnjo. Kot je pri vseh novostih, ki na Facebooku širijo vaše osebne podatke, že običaj, je privzeta nastavitev vključeno, zato morate deljenje podatkov eksplicitno prepovedati sami (opt-out).

Doslej je vse skupaj preko socialni vtičnikov delovalo takole. Recimo, da uporabnik obišče stran CNN. Na strani bo videl tudi, katere novice so brali njegovi prijatelji in ali so jim bile všeč. CNN sam teh informacij ne dobi. Namesto tega na strani pusti...

38 komentarjev

Facebook z ohlapnejšimi pogoji uporabe

TechCrunch - Priljubljena spletna stran za druženje Facebook je napovedala še eno spremembo politike zasebnosti, ki bo uporabnike še malo bolj razgalila na spletu, če se ne bodo samoiniciativno izpisali. Po novem bodo tretje strani uporabnike avtomatsko prijavile v Facebook Connect s pomočjo piškotkov, ki jih nosimo s seboj v brskalniku, tudi če se uporabnik še nikoli ni prijavil na to stran. Poleg tega bo imela ta stran dostop do vseh podatkov v profilu, ki imajo označeno vidnost vsem - in po lanski spremembi pravil so ti vsi, če uporabnik ne nastavi drugače. Od nove storitve se bo sicer moč odjaviti, a privzeto bodo vsi uporabniki prijavljeni (opt-out). Počasi se zasebnost na internetu krči.

51 komentarjev

10 nasvetov za zaščito zasebnosti na Facebooku

Slo-Tech - Na All Facebook, so objavili deset nasvetov za zaščito svoje zasebnosti za tiste, ki Facebook res morate uporabljati.

Uporabnikom tako svetujejo kako uporabljati sezname "prijateljev", kako se odstraniti iz iskalnih rezultatov Facebooka in spletnih iskalnikov, kako se izogniti označevanju svojih fotografij s strani "prijateljev", kako skriti svoje kontaktne podatke in še veliko več.

Praktično in uporabno.

30 komentarjev

Kako bi nastavljali Firefox?

Sanacija Firefoxa!

Mozillazine - V pričakovanju marčevske različice 1.1 je Ben Godger, glavni razvijalec ta hip najbolj vročega spletnega brskalnika, predstavil nova nastavitvena okna za prihajajoči Firefox. Največ sprememb zadeva organizacijo okna z nastavitvami, po katerem bomo krmarili z ikonami v zgornji in ne več stranski vrstici.

Prenovljeni sta tudi okni za nastavitve zasebnosti in napredne nastavitve, nova pa je možnost sanacije (sanitize), s katero zbrišemo želene zasebne podatke. V novem Firefoxu bomo lahko iskali tudi po piškotih, ki bodo urejeni po imenu gostitelja, in po upravitelju prenešenih datotekah.

Če imate...

59 komentarjev