»

Prodaja Office in Windows odlično, Windows Phone niti ne

vir: ZDNet
ZDNet - Prvi dan Worldwide Partner Conference v Los Angelesu je bil bolj kot predstavitvam novosti namenjen statistikam in Microsoft je tako razkril nekaj številk o prodaji svojih izdelkov.

Od 22. oktobra 2009, ko je bil Windows 7 uradno postavljen na prodaj v trgovine, pa do danes so prodali 400 milijonov licenc za Windows 7 ali več kot sedem vsako sekundo. S tem je Microsoft tudi presegel uspeh Windows Viste, ki so je v prvih dveh letih prodali v 330 milijonih izvodov. Office 2010 je naprodaj od 15. junija 2010 in od takrat so prodali 100 milijonov licenc - ali skoraj tri na sekundo.

Za spletno verzijo pisarniškega paketa Office 365 se je odločilo 50.000 podjetij, ki so jo preizkušala v zadnjih dveh tednih od izida 28....

36 komentarjev

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem

Windows 7 - drugi Windows XP?

vir: Silicon
Silicon - Microsoftov Windows 7 je brez dvoma odličen obliž na rano, ki je bila Vista. Mnogi so že pred časom napovedovali, da bo Windows 7 postal Microsoftov najuspešnejši in najhitreje prodajani operacijski sistem, kar se je tudi uresničilo, saj imamo zdaj o tem uradno potrdilo kar od Microsofta. Prodali so že 100 milijonov licenc, kar pomeni, da Microsoftov najnovejši operacijski sistem za namizne uporabnike najdemo že na vsakem 10. osebnem računalniku, le pol leta po njegovem izidu.

Pri Microsoftu so objavili tudi rezultate iz (finančnega) četrtletja, ki se je končalo 31. marca. Imeli so 14,5 milijarde dolarjev prihodkov, k čemur je nedvomno pripomoglo 28% zvišanje prihodkov oddelka Windows v primerjavi z letom poprej. A rast Windows 7 se...

87 komentarjev

XP način v Windows 7 brez strojnih omejitev

XP-ji znotraj Sedmice

vir: Hexus
Hexus - Microsoft je z vključitvijo XP načina v Windows 7 Ultimate, Professional in Enterprise, kar so dosegli s pomočjo Windows Virtual PC, v katerem teče kopija Windows XP SP3, ciljal predvsem na uporabnike, ki se zaradi programa ali dveh od XP-jev ne morejo ločiti. Virtualizacija bi jim omogočala uporabo programa, združljivega le z Windows XP, tudi v Windows 7. Poleg drage različice operacijskega sistema so pri Microsoftu do sedaj zahtevali tudi nekoliko specifično podporo pri strojni opremi, saj je centralni procesor moral vključevati podporo virtualizaciji.

Težava je bila, da ni bilo vedno popolnoma jasno že na prvi pogled, kateri Intelovi procesorji vključujejo Intel VT oz. kateri AMD-jevi procesorji vključujejo AMD-V. Da...

26 komentarjev

Windows 7 se prodaja odlično

Uspeh, ki je zasenčil Windows Vista

Slo-Tech - Po besedah CFO-ja Microsofta, Petra Kleina, je Windows 7 zaenkrat najbolje prodajan operacijski sistem v zgodovini računalništva, vsaj glede na dolžino obdobja, v katerem se je prodajal. Od konca oktobra 2009, ko je bil Windows 7 uradno predstavljen, je Microsoft prodal že kar 90 milijonov licenc, kar v povprečju nanese na 50 licenc vsako minuto. Tržni delež je še vedno precej nizek, saj je Windows 7 v svetovnem merilu z 8% na tretjem mestu za Windows Vista, ki jo uporablja 16% uporabnikov, ter Windows XP, ki je še vedno nameščen na kar 65% računalnikih.

Večinski delež slednjega predstavljajo...

99 komentarjev

Microsoft povečal dobiček

Ars Technica - Microsoft sledi ostalim podjetjem z Wall Streeta in objavlja poslovne rezultate za preteklo četrtletje. V drugem kvartalu fiskalnega leta 2010, ki se je končalo 31. decembra, so prihodki podjetja znašali 19 milijard dolarjev, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja se je povečal na 8,5 milijard dolarjev (43-odstotna rast), medtem ko je čisti dobiček dosegel 6,7 milijarde dolarjev, kar je 60 odstotkov več kot lani in tretjino več od pričakovanj analitikov.

Glavni razlog za eksplozivno rast je dobra prodaja operacijskega sistema Windows 7. Svoj delež pa so doprinesli tudi varčevalni ukrepi, ki jih je podjetje uvedli po klavrnem božiču 2008. Sicer so prodali več kot 60 milijonov kopij Windows 7, s čimer je...

18 komentarjev

Windows 7 E evtanaziran

Slo-Tech - Po odločitvi Evropske Komisije, da mora Microsoft uporabnikom dati na izbiro operacijski sistem z večimi brskalniki oz. brez Internet Explorerja, so se v Redmondu sprva odločili za drugo opcijo. Napovedali so, da bodo trgi Evropske Unije na police dobili posebno različico Windows 7, t.i. Windows 7 E. A pred kratkim so napovedali drugačno rešitev, kjer se bo ob prvem zagonu Internet Explorerja odprlo okno, ki bo uporabniku dalo na izbiro namestitev enega izmed 10 najpopularnejših brskalnikov oz. obdržati Internet Explorer. Čeprav Evropska komisija tega načina še ni odobrila, je zaradi obilice navdušenja Microsoft enostavno preklical Windows 7 E.

To je odlična novica za vse Evropejce, saj...

42 komentarjev

Windows XP se ne da

dobro znano namizje

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Windows 7, očitno vseeno še ne bo zadnji žebelj v krsto Windows XP. Prvotni načrti Microsofta so bili ponujati 6 mesečno obdobje, v katerem bi lahko uporabniki svoje Windows 7 zamenjali za Windows XP. A Microsoft je to obdobje potrojil na kar 18 mesecev, kar pomeni, da bo Windows XP živ še v letu 2011, 10 let po uradnem izidu.

Ta odločitev je posledica zaskrbljene industrije, ki ni vedela, če bodo podjetja lahko preselila vse svoje računalnike na Windows 7 brez težav, kljub vgrajenim virtualnim Windows XP v zmogljivejših različicah Windows 7. Tako bodo podjetja imela dovolj časa, da dodobra preizkusijo Windows 7 in migrirajo na novejši operacijski sistem brez večjih težav v...

120 komentarjev