»

Odslej tudi miške za ljudi s tremorjem

IBM - Ste kdaj pomislili kako lahko delajo z računalniki tisti, ki so poškodovani ali imajo kakšno bolezen? Niste? Tremor prizadane predvsem roke, ki se nekontrolirano tresejo. In kako lahko potem ljudje s to boleznijo upravljajo z miško? Ne morejo. Zato je IBM odkril poseben pripomoček za veliko lažje delo z miško, imenovan Assistive Mouse Adapter.

Assistive Mouse Adapter ne bo potreboval nikakršne programske opreme, tako da deluje na vsakem operacijskem sistmu brez problema. Stane 107 ameriških dolarjev. Več lahko najdete tukaj.

8 komentarjev

Zanimiv hladilnik

Frosty Tech - Morda bo kdo protestiral, da sem danes objavil preveč novic o takem in drugačnem hlajenju, toda enostavno sem moral spisati še eno, v kateri nameravan predstaviti hladilnik, ki je, vsaj za moje pojme, eden izmed najbolj nenavadnih primerkov, kar sem jih kdaj videl. Uporablja tehnologijo heat pipe, preko katere prenaša toploto na hladilna rebra in je dvodelen. Test tega čuda so opravili na tej strani, vendar ne verjamem, da si boste lahko z njo kaj bolj pomagali, saj je napisana v korejščini, kakih drugih testov pa nisem našel. No ja, še dobro, da pravilo "slika pove več kot tisoč besed" še vedno velja kot pribito [:D]:

4 komentarji

Breztipkovna miš™

Overclockers Australia - Za vse šefe megakorporacij, ki imajo računalnik na mizi samo zato, da pozirajo pred kamerami ter v bistvu ne vedo, s katerim gumbom se za vraga prižge gizma. Za vse destruktivne šestletne brate in sestre, ki vedno kliknejo napačni gumb na miški ter s tem povzročijo nepopravljivo škodo. Torej - za vse, ki prave miši ne smejo držati v roki, četudi se gre za preživetje človeške vrste, je tukaj Stupida Mouse, miš brez gumbov. Slogan podjetja? Česar Janezek ne more klikniti, s tem Janezek ne more uničevati. Smešno... :D

0 komentarjev

Mišji bandži

Overclockers Australia - Ljudem se v glavah poraja polno norih idej. Ena izmed takih idej je botrovala tudi nastanku enega precej čudnega produkta - Mouse Bungee. Sam sem kar precej časa tuhtal, kaj za vraga je to in čemu je namenjeno. Logično je, da je ta stvar namenjena miški, vendar mi ni kapnilo, kakšno nalogo opravlja. Šele po krajšem ogledu proizvajalčeve strani se mi je posveilo. Mouse Bungee deluje tako, da objame žico miške in prepreči, da bi miška zdrsnila iz mize. Zdrsnila? Hja, nekateri uporabniki (Američani?) imajo ohišja večinoma na tleh, njihove mize pa niso dovolj široke, zato jim miške kar naprej drsijo iz mize. Test tega čuda si oglejte tukaj, če pa to stvar resnično potrebujete, pa presodite sami. Samo to vem, da ga jaz ne bom potreboval hehe.

4 komentarji

Ripley

LinuxDevices - Nekateri ljudje nas kar naprej presenečajo s svojimi idejami. Ena izmed bolj norih idej je tudi prenosni računalnik. Pač nič posebnega, po možnosti kak nezanimiv laptop ali žepni računalnik pravite. No v bistvu pojem "prenosni računalnik" pri Ripleyu velja delno, saj ni niti malo podoben laptopom. Ripleya lahko dobesedno nosimo s seboj - zapnemo si ga okoli pasu, si nataknemo računalniška očala in to je to. Celoten projekt se je začel leta 1999 in je bil zasnovan z namenom, da "nas reši odvisnosti od desktop računalnikov in laptopov." Obstoječi (se pravi bolj normalni) računalniki so bili za razvijalce Ripleya nezadovoljivi. Zakaj? Ko delaš z navadnim računalnikom ponavadi sediš na stolu, vso pozornost pa posvečaš tipkovnici in monitorju. Če hočeš početi kaj drugega, moraš zapustiti delovno mesto. To je Ripleyaše najbolj motilo.
Me prav zanima, kaj si bodo ljudje še izmislili. Če bo šlo tako naprej, bomo čez nekaj deset let imeli računalnike vgrajene že kar vase in bomo bolj...

3 komentarji

Core @ Hexus.net

vir: Hexus
Hexus - CPUfxov Core hladilnik je na sceno udaril pred kakšnim tednom in od takrat se govori samo še o njem. Moram priznati, da zadeva izgleda prekleto impresivno in tako niti ni čudno, da se je v tako kratkem času pojavilo toliko špekulacij o zmogljivostih tega hladilnika. No, tega je zdaj konec, saj se je pojavil prvi uradni test tega čuda, in sicer pri Hexus.net. Oglejte si ga tukaj.

0 komentarjev