»

Jutri bo FriLAN

Slo-Tech - Na Fakulteti za računalništvo in informatiko bo jutri, v soboto 24. 2. 2024 FRI Lan party.

Dogodek se bo začel ob 12:00 in bo potekal do jutranjih nedeljskih ur. Vstopnice so brezplačne in so na voljo na fienta.com/fri-lan-party.

Na dogodku boste lahko igrali karkoli hočete! Za tiste, ki imate tekmovalni duh, se bo odvijal tudi turnir v igrah Counter Strike 2 in League of Legends, na turnir pa se je potrebno prijaviti pred dogodkom.

Za malo sprostitve med igranjem se bosta odvajali tudi dve stranski aktivnosti - na Retro Rok's Renew bodo razstavljene retro igre in konzole, na Red Bullovem Formula simulatorju pa se lahko pomerite s soudeleženci. V večernih urah bodo naročene tudi pice, med dogodkom pa bo poskrbljeno za pijačo.

Več informacij je na voljo na frilan.si.

12 komentarjev

Modifikacije ohišij na Campus Party EU

Slo-Tech - V Madridu se med 14. in 18. aprilom odvija Campus Party dogodek, ki med seboj združuje vrsto geekov iz cele Evrope. Del dogajanja so tudi modifikacije ohišij, ki so jih pripravili lokalni navdušenci. Za navdih Slo-Techerjem pri njihovih podvigih objavljamo nekaj njihovih stvaritev. Deborah je vložila 5 mesecev dela, da je s pomočjo papirja spremenila svoj računalnik v drevo. Chentinox je v svoje ohišje vgradil napravo za umetni dim in se skupaj zastavil kot...

13 komentarjev

Linux streže sonarjem na jedrskih podmornicah

Linux Journal - Locheed Martin je ameriški mornarici dostavil kombinacijo Applove strojne opreme in programske opreme, ki teče na YellowDog Linuxu. Zanimivo je, da so iz Xserve G4 vzeli samo notranjost, kar kaže predvsem na to, da obstaja pomanjkanje dobre in zadosti zmogljive PowerPC strojne opreme z AltiVec za vgrajene sisteme. Še en primer, ko je Linux nadomestil komercialne zaprtokodne operacijske sisteme in se izkazal za zadosti stabilnega in varnega. Več o novici.

26 komentarjev

Modifikacija trdega diska

Slashdot - Ob vseh modifikacija ohišij in dodajanju prozornih ploskev se je nekdo lotil tudi modifikacije diska. Na kratko: avtor modifikacje je disku (Caviar 31200) odstranil vrhnjo ploskev in jo nadomestil z pleksijem... Najbolje, da si to čudo ogledate sami: Hard Drive Mod (zna trajati kar nekaj časa preden se vse slikice naložijo)

8 komentarjev

Radikalno!

Linear - Vem za vse mogoče modifikacije ohišij. Vem za vse mogoče modifikacije mišk. Vem za... Skratka vse se da modificirati. Tudi trde diske? Ja, tudi. To dokazuje ta članek. Sicer sam ne bi preizkušal (tudi vam ne priporočam), ker je prenevarno, ampak če pa imate bali de elefante pa kar... Človek se je namreč lotil vgrajevanja pleksi stekla na svoj trdi disk. Sicer zgleda res ql-sko, ampak je pa tvegano in če nimate ohišja v katerem se točno vidi trdi disk od zgoraj... nesmiselno. Ampak njega to ni motilo.

2 komentarja