»

Canonical ugaša Ubuntu One

Z veliko blj poznano konkurenco v obliki Box, Dropbox, Google Drive in drugimi ta odločitev niti ni presenetljiva

vir: Ars Technica
Ars Technica - Ponudnikov oblačnih storitev ter pretočnih glasbenih vsebin je dandanes ogromno, torej mora vsak izmed ponudnikov izstopati, da ujame svoj tržni delež, ki mu omogoča dovolj zaslužka za preživetje. Canonicalu z Ubuntu One to očitno ni uspevalo, saj bodo storitev, ki ponuja hrambo datotek ter nakup in pretočno predvajanje glasbe, ugasnili. Možnost nakupovanja novih paketov ter skladb so ugasnili pred nekaj dnevi, 2. aprila, medtem ko je storitev sama še vedno dosegljiva. To se bo spremenilo 1. junija letos, medtem ko bodo uporabniki datoteke, naložene na oblak, lahko na svoje računalnike prenesli še do 31. julija. Z avgustom bodo vse vsebine izbrisane.

V sklopu z ukinitvijo oblaka operacijski sistem Ubuntu 14.04 z dolgoročno podporo, ki bo izšel v sredini aprila,...

6 komentarjev

EA bo na Originu vračala denar

Battlefield 4 boste ob izidu 1. novembra lahko dodobra preizkusili 'zastonj'

vir: The Verge
The Verge - Kupovanje različnih medijev prek spleta je nedvomno udobno. Igre, glasbo, filme, knjige, časopise in druge digitalne dobrine lahko kupite kadarkoli, sredi noči, na praznik oz. za vikend, itd. in jih seveda praktično takoj tudi dobite v uporabo (odvisno od hitrosti interneta). V primeru glasbe težav skorajda ni, saj je velika večina kupcev tako fizičnih kot digitalnih medijev tudi zbirateljev, torej se od zbirke redko ločijo (vsaj v svojem življenju - ravno to je eno izmed največjih vprašanj, kaj storiti z zbirko po smrti). Podobno velja za filme in tudi revije, a se stvari nekoliko zataknejo pri knjigah (tukaj Amazon sicer že omogoča posojanje njihovih e-knjig prijateljem, a seveda z ogromno omejitvami) ter pri igrah. Kupci so bili sploh proti Steamu zelo glasni, da bi morali...

26 komentarjev

Ubuntu odprl svojo spletno trgovino s skladbami

Ubuntu One Music Store

Ars Technica - Canonical je ta teden uradno odprl javno beta verzijo Ubuntu One Music Store, kjer bodo lahko uporabniki podobno kot na iTunes Store in Zune Marketplace kupovali in prenašali popularne skladbe z interneta. Za spletno trgovino stoji 7digital, ki ponuja več kot štiri milijone MP3-datotek brez zaščite z DRM, kakovosti 256 kbps ali boljše. Canonical in 7digital sta razvila programsko opremo, ki omogoča integracijo Music Stora z oblačnim Ubuntu One in aplikacijo za upravljanje skladb Rhythmbox.

Uporabniki lahko pred nakupom brezplačno poslušajo 60 sekund vsake skladbe, izbrane pa nato plačajo s kreditno kartico ali PayPalom. Za začetek nabor skladb ni tako velik kot pri večjih...

33 komentarjev

iTunes z 10 milijardami prenosov

Slo-Tech - Pred dvema tednoma smo poročali, da pri Applu pričakujejo 10-milijardni prenos skladbe z iTunes še ta mesec, v znak česar so zagnali tudi nagradno igro. Tekmovanje je končano, saj je bil njegov cilj dosežen, torej 10 milijard kupljenih in prenesenih skladb z največje digitalne glasbene trgovine na svetu, iTunes. Skladba, ki je bila 10-milijardna, je bila Guess Things Happen That Way izvajalca Johnnyja Casha. Srečnež, ki je skladbo kupil in prenesel ter bo dobil tudi bon v vrednosti $10.000 za iTunes Store, je Louie Sulcer iz Woodstocka v ameriški zvezni državi Georgia. V lestvici najpogostejših 20 kraljujejo večinoma izvajalci popularne glasbe, kot so Black Eyed Peas, Lady GaGa in Katy Perry, na lestvici pa ima dve skladbi tudi ameriški raper Flo Rida. Žal Apple ni razkril točnih podatkov o številu prenosov posamezne skladbe, A vseeno, 5 najpopularnejših skladb na iTunes Store je:...

4 komentarji

Ubuntu One bo prenešen v okolje Windows

Ubuntu One

Slo-Tech - Kot kaže je oblačno računalništvo danes v modi in temu trendu sledijo tudi pri podjetju Canonical, ki razvija Ubuntu distribucijo Linuxa. Tako so z izidom Ubuntu Karmic pričeli ponujati storitev Ubuntu One, ki uporabnikom omogoča shranjevanje in usklajevanje datotek in podatkov (Tomboy zapiskov) med več računalniki. Vsak registrirani uporabnik Ubuntu operacijskega sistema (registracija je brezplačna) dobi na voljo 2 GB brezplačnega oblačnega prostora, z doplačilom 10 USD (dobrih 7 EUR) na mesec pa za uporabo pridobi 50 GB.

S pomočjo programov za izdelavo varnostnih kopij, npr. Deja Dup Backup Tool ali Time Drive, ki omogočajo tudi šifriranje podatkov, je tako mogoče poskrbeti za...

49 komentarjev

Ubuntu za izid Lucid Lynx pripravlja precej novosti

Ubuntu razvijalci v Dallasu

vir: Ubuntu.si
Ubuntu.si - Ta teden je v Dallasu potekal Ubuntu Development Summit, srečanje razvijalcev in podpornikov Ubuntuja, na katerem so razpravljali tudi o novostih, ki bodo vključene v naslednjo različico Ubuntu 10.04 LTS (Lucid Lynx).

Razvijalci so se tako določili (odločitev še ni dokončna), da bo Ubuntu 10.04 vključeval glasbeno trgovino. V privzetem predvajalniku glasbe Rythmbox bo namreč vgrajen spletni brskalnik, s katerim bodo lahko uporabniki iskali med skladbami in skladbe kupovali, kupljeno glasbo pa bo mogoče usklajevati tudi preko storitve UbuntuOne. Kdo bo ponudnik glasbe se še ne ve, ugiba pa se, da bo to podjetje 7digital.

Spremenili bodo tudi nov privzet program za urejanje video datotek. To naj bi bil ali PiTiVi ali pa

74 komentarjev

iTunes preko telefona

Slashdot - Podjetji Apple in Motorola utegneta že kmalu po novem letu predstaviti preprost in ne-predrag mobilni telefon, ki bo omogočal predvajanje glasbe s spletne trgovine iTunes. Telefon naj bi bil nekakšen dodatek za iPod, saj bo zaradi omejenih kapacitet omogočal predvajanje le manjšega števila skladb. Omenimo še, da je Apple včeraj sporočil, da je prodaja glasbe v iTunes presegla vrtoglavo mejo 200 milijonov skladb.

Kaj bo šele, ko bo iTunes na voljo pri nas? :)

7 komentarjev

Prenesenih že 25 milijonov skladb

Slashdot - Očitno je, da se je Applov servis za legalni prenos skladb dobro prijel. Apple je sedaj naznanil, da so uporabniki iz iTunes Music Store prenesli že več kot petindvajset milijonov skladb. Pri Applu priznavajo, da je k tako visokim številkam gotovo pripomogla tudi izdaja aplikacije za Windows okolje. Če se sprašujete, katera je bila petindvajsetmilijonta skladba, vam lahko zaupamo, da gre za Let It Snow! Franka Sinatre. Več o tem.

9 komentarjev