»

Strobeshnik

engadget - Strobeshnik je domiseln projekt, kako odsluženi trdi disk spremeniti v umetniško uro. Plošča na disku, ki se vrti, ima vrezane števke od 0 do 9 in dvopičje. Ko je ura vključena, se disk seveda vrti, vtis konstantne številčnice, ki kaže uro, pa daje stroboskopska luč v ozadju. To krmili posebno vezje na zadnji strani diska, ki prižiga LED-ice v ozadju in skrbi za iluzijo številčnice. Posnetek pove več kot tisoč besed.

9 komentarjev

Neumni telefoni

Nokia 7610

vir: Nokia
Mladina - Kot vse kaže se elektronska nesnaga počasi a vztrajno širi tudi na pametne mobilne telefone. Nokie 7610, ki uporabljajo operacijski sistem Symbian, se v primeru okužbe iz vsemogočega telefona spremenijo v navadne telefone, s katerimi lahko le komuniciramo in še to na klasičen način - s pogovorom. Trojanski konj, ki med drugim sličice v meniju zamenja z mrtvaškimi glavami, najlažje dobimo na straneh z...

29 komentarjev

HyperThreading gor, HyperThreading dol

The inquirer - Intel je zopet povzročil velik dvig prahu okrog njihove HyperThreading (HT) tehnologije. Po poročanju The Inquierja naj bi majhna modifikacija procesorja (prestavitev enega pina) zadoščala, da le-ta ne bo prepoznan kot HT-compliant in tako posledično čipovje ne bo vklopilo podporo HT. Zakaj bi kdorkoli počel kaj takega? Da, v ozadju je ponovno denar. Intel upa, da si bo s takšnim izsiljevanjem pridobil dodatnih deset dolarjev z vsakim prodanim čipovjem, če bo lastnik želel uporabiti prednosti HT. Da ne omenjamo, da boste za uporabo HT potrebovali novo ploščo. Fej in fuj!

6 komentarjev

Pobarvana pleksi okna

Metku.net - Na Metku.net so objavili nov članek, ki govori o barvanju pleksi stekel. Pristop k zadevi je simpelj™, na koncu pa zadeva še lepo izpade. Zaa pleksi steklo prilepimo grobo folijo na katero natisnemo poljuben motiv, folijo prilepimo nato pa za njo postavimo še identičen list papirja, kar našemu liku odvzame prozornost. Zadeva izpade kar solidno, še posebej z večbarvnimi hladnimi katodami v ozadju. Če vas je zadeva pritegnila, klik!

2 komentarja

Mozilla 0.9.1

Mozilla.org - Izšla je nova Mozilla 0.9.1. Poleg običajnih popravkov so se tokrat še posebej vestno lotili tako imenovanih 'top crush' bugov, odstranili so jih kar 34! Veliko so delali tudi na hitrosti. Zdaj vsaj pod Okni deluje tako imenovan 'turbo' mode, v katerem se Mozilla naloži v ozadju in se potem zažene enako hitro kot bi se IE (to je enako kot počne IE, da folk ne bo več bentil nad hitrostjo).
Aja, poleg tega pa je Primož popravil slo-tech layout, tako da zdaj pravilno deluje tudi v Mozilli (zdaj se da normalno pisat komentarje in novice). Primož je car, majke mi, ...

8 komentarjev