»

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev

Malo drugačna modifikacija ohišja

HL-Atlas - Na tržišču je že veliko dodelanih ohišij, ki kar kličejo, da jih kupimo. A lepota seveda stane in ni čudno, če proizvajalci za tako ohišje zahtevajo 50 tisočakov in več. Ohišje pa lahko zgradimo tudi skoraj brez stroškov, kar so dokazali tukaj. Nek fanatik je za ohišje uporabil kar staro kartonasto škatlo. Stvar je vzel v roke, jo malo obdelal in dodal nekaj lukenj, skozi katere je napeljal kable in priključke. Za procesor je uporabil Pentiuma, ki tiktaka pri 233 MHz, s katerim lahko dandanes igramo tetris in urejamo besedila. Kaj pa temperatura in gorljivost papirja? [:D]

8 komentarjev

Kako namestiti Linux na XBox?

Xbox Linux Project - Navdušenci, ki se ukvarjajo s prenašanjem Linuxa na XBox, so končno napisali vodič, ki obravnava ravno ta postopek. Preden se lotite vsega tega (ali ima sploh kdo od vas XBox? [:8)]), pa je dobro, da naredite varnostno kopijo XBoxovega diska, zaželeno pa je tudi čim več znanja o Linuxu. Kako prenesti distribucijo SuSE Linux 8 na konzolo, si lahko preberete tukaj, če pa ste zagovornik projektov "linux from scratch", pa si preberite to stran, kjer obravnavajo inštalacijo Debiana. Pa še zanimivost: prvi članek je bil spisan ravno na konzoli XBox.

6 komentarjev

Kupovanje ohišja

Radeonic - V trgovinah in na internetu se da najti ogromno različnih ohišij. Nekatera so delo brezimnega, nekatera pa delo priznanega proizvajalca. Ker ste bralci Slo-techa večinoma overclockerska družba, je še posebej pomembno, kakšno ohišje boste izbrali. Najpomembnejši je še vedno napajalnik, saj ta določa ali bomo ohišje uporabili tudi v prihodnje pri raznih nadgradnjah. Ker sem jaz zanemaril ohišje in pozornost namenil bolj drobovju, moje ohišje gotovo nikoli ne bo videlo Athlona ali kakšnega podobnega procesorja, saj 200 W napajalnik enostavno nebi zdržal. Sicer se da napajalnik dokupiti tudi posebej, vendar je to včasih kar drag poseg. To pišem zaradi tega, ker so na Radeonicu napisali vodič o kupovanju računalniških ohišij. Vodič je napisan tako, da obravnava ohišja tako iz uporabniškega, kot tudi estetskega stališča. Vodič je zanimivo napisan, zato si ga preberite, če nameravate kupiti novo ohišje. Najdete ga tukaj. ...

0 komentarjev

Sketchev članek o barvanju ohišij

Jaz - Z veliko zamudo končno objavljamo prvi sketchev članek, in sicer vodič po barvanju računalniških ohišij. Verjamemo, da je že veliko ljudi naveličanih nad bež barvo in da bi malo spremembe prav prijalo v vedno enakem delovnem okolju. Vse kar rabite, je za okoli 5 KSIT materiala, nekaj prostega časa in seveda sketchev članek.
Za tiste manj nadarjene, a željne posebnih motivov na ohišju, je poleti odprta tudi sketcheva moderska delavnica. Potrebujete le njegov e-mail in zajetno denarnico, njegova dosedanja dela pa vključujejo alien-wjevo in Sergiotovo kišto.

9 komentarjev

Barvanje ohišij

HardOCP - Na HardOCPju lahko preberete tretji del njihovega vodiča po modificiranju ohišij. V tem članku se ukvarjajo le in samo s tehnikami barvanja. Glede na to, da so nepobarvana ohišja med računalniškimi fanatiki zgolj redkost in da vas velika večina želi kakšno bolj pisano škatlico, si le vzemite čas in oglejte zadevo.

1 komentar