»

Kako narediti okrogle kable?

več strani - Okrogli kabli IDE so postali danes že kar nuja, če nočete, da bi se topel zrak ujemal v običajne IDE kable in vam onemogočal učinkovitejše hlajenje. To so potrdili tudi številni navijalci, ki so si svoje okrogle IDE kable bodisi kupili, bodisi so si jih izdelali sami.

Postopek izdelave okroglega IDE kabla je povsem preprosto opravilo, ki ne zahteva doktorata iz reaktorske fizike, ampak samo nekaj potrpljenja in ročnih spretnosti. Če ste slučajno začetnik v izdelovanju, pa bo bolje, če si prej preberete nekaj literature. O izdelavi okroglih kablov so se na kratko razpisali na 8 balls Hardware strani, potrebno znanje pa boste našli tudi na Slo-Techu [;)].

4 komentarji

Test ploskih in zvitih kablov za diske

SystemLogic - Marsikdo se je že spraševal, če ima zvijanje diskovnih kablov kakšne slabosti. Ravno zaradi tega razloga, se je nek tip spravil testirati zvite in ploske kable. Naredil je test, ki vsebuje razne screenshote benchmark programov in nekaj tabel. Če se že sprašujete ali obstaja kakšne razlika med zvitimi in ploskimi kabli, naj vam povem, da razlika obstaja, vendar pa je tako majhna, da jo lahko zanemarimo. Tester celo priporoča zvijanje kablov, vendar se vas bo večina spravila zvijati kable bolj zaradi boljšega pretoka zraka v ohišju, ne pa zaradi kakšnega izboljševanja prenosov. Test najedte tukaj.

0 komentarjev

Kabli za petičneže

vir: Plycon
Plycon - Mhja, overclockanje in modificiranje vedno bolj postaja en velik biznis in nadvse lep primer je nova ponudba ameriškega on-line podjetja Plycon. Gre za srebrne okrogle kable ki jih proizvaja neko japonsko podjetje. Dejansko gre za zelo luštne zadevice, ki bi jih tudi jaz nadvse rad razkazal, če bi imel prozorno ohišje, toda spotaknil sem se ob ceno. $35 za navaden ATA100 kabel? Pa to je pol cene novega Durona! Kam so izginili časi, ko smo kable zaokroževali zaradi boljšega pretoka zraka skozi ohišje in ne zato, da bi bili glavni frajer v ulici ?

11 komentarjev

Prvi april all the way

Dangerous Dog - OK, priznam, naša prvoaprilska šala je bila en mičken kruta (in, po mojem mnenju, prvovrstno izpeljana, saj smo do polnoči na IRCu vsi bentili, kako bo dolgčas brez Slo-Techa), ampak tale štos je pa že čez linijo! Prvega aprila leta Gospodovega dvajurjevo in ena so se, kot strela z jasnega, pojavili Detonatorji 8.33. Novica se je tudi drugega aprila širila ko nora, dokler jih niso pri Dangerous Dogu celo sprobali. Na seznamu podprtih kartic je tudi Geforce3, GF3 PRO ter GF3 Ultra, v seznamu dodatnih nastavitev pa tiči opcija "Enable Software HSR". Če bi nVidia resno izdala gonilnike s podporo Hidden Surface Removal tehnologiji, bi to bila prava mala senzacija. Tako se je tip spravil testirat ter ugotovil - da tudi ob omogočeni funkciji 3D Mark 2001 ne naredi niti enega testa več. Nato je pogledal datum izida gonilnikov, ter ugotovil - da je bil nategnjen za prvi april. Sedaj pa recite, ni lepo enkrat letno nategovati folk . Klik za celotni članek....

1 komentar