»

150 milijonov licenc Windows 7, beta različica Windows Live Essentials

HotHardware - Pred slabimi štirimi meseci, v začetku marca, smo poročali, da je Microsoftu od lanskega 22. oktobra uspelo prodati že 90 milijonov licenc operacijskega sistema Windows 7. Za to so potrebovali okrog 4 mesece, a se je hitrost prodaje od takrat nekoliko umirila. Po dodatnih štirih mesecih, 8 mesecev po izidu operacijskega sistema, so namreč dosegli mejnik 150 milijonov prodanih licenc. Po trenutnih podatkih naj bi kar tri četrtine podjetij resno razmišljalo o zamenjavi starejših sistemov za Windows 7.

Na voljo je tudi javna beta različica Windows Live Essentials, v katerem se nahaja Messenger, Movie Maker, Photo Gallery, Mail, Writer in Sync. Movie Maker in Photo Gallery v beta izdaji podpirata novosti, o katerih smo že poročali, Sync bo...

18 komentarjev

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem

Windows 7 - drugi Windows XP?

vir: Silicon
Silicon - Microsoftov Windows 7 je brez dvoma odličen obliž na rano, ki je bila Vista. Mnogi so že pred časom napovedovali, da bo Windows 7 postal Microsoftov najuspešnejši in najhitreje prodajani operacijski sistem, kar se je tudi uresničilo, saj imamo zdaj o tem uradno potrdilo kar od Microsofta. Prodali so že 100 milijonov licenc, kar pomeni, da Microsoftov najnovejši operacijski sistem za namizne uporabnike najdemo že na vsakem 10. osebnem računalniku, le pol leta po njegovem izidu.

Pri Microsoftu so objavili tudi rezultate iz (finančnega) četrtletja, ki se je končalo 31. marca. Imeli so 14,5 milijarde dolarjev prihodkov, k čemur je nedvomno pripomoglo 28% zvišanje prihodkov oddelka Windows v primerjavi z letom poprej. A rast Windows 7 se...

87 komentarjev

Windows 7 se prodaja odlično

Uspeh, ki je zasenčil Windows Vista

Slo-Tech - Po besedah CFO-ja Microsofta, Petra Kleina, je Windows 7 zaenkrat najbolje prodajan operacijski sistem v zgodovini računalništva, vsaj glede na dolžino obdobja, v katerem se je prodajal. Od konca oktobra 2009, ko je bil Windows 7 uradno predstavljen, je Microsoft prodal že kar 90 milijonov licenc, kar v povprečju nanese na 50 licenc vsako minuto. Tržni delež je še vedno precej nizek, saj je Windows 7 v svetovnem merilu z 8% na tretjem mestu za Windows Vista, ki jo uporablja 16% uporabnikov, ter Windows XP, ki je še vedno nameščen na kar 65% računalnikih.

Večinski delež slednjega predstavljajo...

99 komentarjev

Izboljšan sistema boja proti piratstvu Windows 7

Slashdot - Microsoft je napovedal trd boj zoper tatove njihove programske opreme, še zlasti zadnjega operacijskega sistema Windows 7. Kmalu bodo namreč za prenos pripravili Windows Activation Technologies (WAT), ki je nadgradnja že obstoječega sistema WGA iz Windows XP za lovljenje piratov. Nekaj so se v Redmondu iz sicer zavržene tožbe le naučili, tako da bosta prenos in namestitev posodobitve prostovoljna. Kdor se bo zanju odločil, pa ga ne bo pričakalo kaj bistveno novega.

Nov WAT bo prepoznal in onemogočil približno 70 različnih vrst ukan za aktivacijo nelicenčne kopije Windows 7. Tem bo nato nagajal s črnim ozadjem in neprestanim opominjanjem. Prav tako se bo WAT vsake tri mesece povezal z Microsoftovimi strežniki in preveril, ali so na seznamu prepovedanih bližnjic do aktivacije kakšne nove metode. Tako bo možnost, da je nelegalen sistem, ki je bil prej zaradi zvitega trika označen kot legalen, nenadoma pravilno označen kot nelegalen. Microsoft sicer zagotavlja, da se v postopku ne...

193 komentarjev

Windows 7 ubija baterije

Kako dolgo bo prenosnik še prenosen?

vir: engadget
engadget - V Redmondu so, po mnogih pritožbah uporabnikov, končno sprožili preiskavo o zmanjševanju življenjske dobe baterij v prenosnikih, ki uporabljajo operacijski sistem Windows 7. Le-ta ima namreč težave s pravilnim zaznavanjem nekaterih tipov baterij, kar povzroči napačne podatke o napolnjenosti oz. celo zdravju baterije. Uporabniki posledično pogosto dobijo opozorilo, da se bateriji izteka življenjska doba in da bi bila zamenjava priporočljiva. A opozorila je enostavno ignorirati, medtem ko so poročila o trajnem vplivu na baterije mnogo bolj resna. Po poročilih enega izmed uporabnikov HP-jevega prenosnika 6810b je le-ta v Windows XP imel dve uri avtonomije, ki se je več kot razpolovila na 45 minut s prehodom na Windows...

86 komentarjev

Windows 7 začel uspešno

IE8 na Macu!

vir: engadget
engadget - Da je bila Windows Vista v javnosti sprejeta izredno slabo, povedo tudi prodajne številke prvih nekaj mesecev. V prvem mesecu od izida (februar 2008) je dosegla zgolj 0,93-odstotni tržni delež, le-ta pa se je v marcu komajda dvignil čez 2 odstotka. Čeprav je Windows 7 verjetno pomagalo praznično obdobje, saj je bil izdan 22. oktobra, približno mesec dni pred črnim petkom in dva meseca pred božičem, je že v prvem mesecu prodaje dosegel kar štiriodstotni tržni delež. V decembru se je ta dvignil nekoliko manj, na 5,71 odstotka, a je to vseeno več, kot pa OS X 10.4, 10.5 in 10.6 skupaj. Windows 7 je tako že prehitel Applov OS X po tržnem deležu....

168 komentarjev

Windows 7 nadgradnje tudi v Evropi

vir: Wikipedia
TG Daily - Z evropskim povratkom Internet Explorerja in z vključitvijo posebnega okna, ki uporabniku da na izbiro zamenjavo brskalnika, v Windows 7 ni bilo več tehničnega razloga, da nadgradnja z Windows Vista na Windows 7 ne bi bila mogoča tudi na našem kontinentu. To je zdaj potrdil tudi Microsoft in povedal, da bodo nadgradni paketi za lastnike Windows Vista licenc uradno naprodaj tudi v Evropi. Na police bodo prišli z uradnim izidom, ki se bo zgodil 22. oktobra letos. Nadgrajene in običajne različice evropskih Windows 7 bodo tako tehnično popolnoma enake drugim svetovnim izdajam. Na voljo bo tudi družinski paket, ki bo vseboval 3 Windows 7 Home Premium licence. Cena...

45 komentarjev

Windows 7 beta in RC le pogojno uporabna do izteka licence

bit-tech.net - Kot je znano, bo Windows 7 RC mogoče uporabljati do 1. junija 2010, oz. še kako leto. Sprva se je predvidevalo, da se bo obdobje dvournih ponovnih zagonov, ki so že znani iz beta in RC različic Viste, začelo po izteku licence, zdaj pa je Microsoft razjasnil, da bo do tega prišlo že prej. Nezaželjeno rebootanje se bo začelo že 1. marca 2010, takoj po opozorilih, da se licenca izteka, in končalo 1. junija, ko sistem enostavno ne bo več deloval. Slednje velja za RC različico, saj bo beti odklenkljalo že veliko prej. Ponovno se bo začela zaganjati že 1. julija in to počela do 1. avgusta, ko poteče licenca.

S to novico je razvidno, da napovedanih 13 mesecev uporabe ne bo, temveč so ti skrajšani na le 10 mesecev zastonjkarstva pri uporabi Release Candidate različice.

35 komentarjev

Novice o Windows 7 in XP

bit-tech.net - Datum izida Windows 7 naj bi bil znan, saj ga je kar dvakrat razkril Acer. Sprva je Bobby Watkins, direktor Acer UK, v intervjuju dejal, da bo nov operacijski sistem na voljo 23. oktobra (in ne januarja prihodnje leto, kakor še vedno vztraja Microsoft), Massimo D'Angelo, podpredsednik evropskega dela Acerja pa je povedal še, da računalnikov z Windows 7 ne bodo prodajali niti dan pred 23. oktobrom. Watkins je v svojem intervjuju povedal tudi, da bo obstajala 30-dnevna doba, v kateri bo zamenjava Viste na novem računalniku za Windows 7 brezplačna.

Vseeno pa vam 23. oktobra še ne bo treba v trgovine, saj bo brezplačna verzija Windows 7 RC delovala še do 1. junija 2010. Če si Windows 7 RC namestite zdaj, bo le-ta nemoteno deloval kar 13 mesecev, kar je zelo zanimiva poteza. RC različica Viste je nemoteno delovala 9 mesecev od izida, po koncu zastonjkarskega obdobja pa se je ponovno zagnala vsaki dve uri, kar naj bi uporabnike prisililo v nakup uradne različice.

Stari dobri XP pa kar...

54 komentarjev

Windows 7 RC za razvijalce že na voljo

ComputerWorld - Včeraj zvečer je na internetu za naročnike MSDN in TechNet postala dostopna skoraj končna verzija Windows 7. Prvi kandidat za izid bo javnosti uradno dostopen šele 5. maja, a skoraj zagotovo bo v divjino pobegnil že prej. Počasi na internet že kapljajo prvi testi in ocene, enega izmed njih si lahko ogledate na PC Mag, kjer so pod prste dobili gradnjo 7100.

Poleg zloglasnega združljivostnega načina z Windows XP, o katerem je bilo prelitega mnogo črnila, bomo v Windows 7 videli še nekaj novosti. Ena izmed njih je funkcija Play to, ki omogoča oddaljeno predvajanje. Spričo širjenja črvov, kot je Conficker, se je Microsoft odločil izklopiti funkcijo samodejnega zagona (AutoPlay) na prepisljivih izmenljivih nosilcih podatkov (USB-ključi, flash kartice ipd.). Omenimo še, da je Microsoft podaljšal rok uporabe kandidata za izid Windows 7. V nasprotju s precej kratkoživejšimi RC-ji Viste bo pravkar izdanega moč uporabljati do 1. junija 2010 oz. kar trinajst mesecev.

46 komentarjev

Windows 7 hitrejši od Viste

Slo-Tech - Microsoftov promocijski oddelek je prestavil v višjo prestavo, tako da je na internetu spet nekoliko več govora o prihajajočem Windows 7. Na ComputerWorld so opazili seznam 36 sprememb oz. novosti, ki jih je Microsoft vgradil v Windows 7 od zadnje javne bete. Večinoma sicer ne gre za kakšne globlje spremembe, temveč zgolj za lepotne popravke, čeprav se na seznamu najde tudi podpora za FAT32 in hitrejše odpiranje menija Start. Na isti strani so v drugem članku našteli še deset stvari, ki naj bi jih Windows 7 absolutno moral obvladati oziroma storiti, da bo uspel.

Na TweakTownu pa so si ogledali, ali je hitrejša beta Windows 7 ali Windows Vista. Zanimala jih je predvsem grafika. Na sistemu, ki ga je poganjal Intelov i7 920 pri 3,8 GHz na Gigabytovi GIGABYTE EX58-UD5 s 6 GB pomnilnika, so pognali 3D Mark Vantage, PT Boats: Knights of the Sea, Cinebench R10, World in Conflict, Far Cry 2, S.T.A.L.K.E.R. Rezultati so vzpodbudni, saj se je Windows 7 beta odrezal generalno bolje od Viste,...

59 komentarjev