»

Googlov iskalni hrošč povzroči ne-prikazanje več strani

The Register - Hrošč, ki se je pojavil v Googlovem iskalnem algoritmu, povzroči pri določenih nedolžnih straneh, da se obravnavajo kot spam. Tako je eden izmed "poklicnih spamerjev", Elwyn Jenks, ustvaril serijo domen, ki so bile med seboj močno povezane, kar je povzročilo, da je Googlov PageRank-er močno dvignil oceno teh strani, kot posledico pa je to povzročilo popolno zmedo in zrušenje algoritma.

Kako bo vse skupaj vplivalo na povezave, ki jih Google deli z nami v prihodnosti, bomo še videli, a verjetno smo lahko prepričani, da bodo fantje in dekleta pri Googlu našli pametno in uporabno rešitev. Klik čaka!

Slo-Tech verjetno ne bo razglašen za spam ...

4 komentarji

"Gostitelja ni mogoče najti", nasvidenje

Slashdot - Verisign, podjetje, ki upravlja z vrhovnimi .com in .net domenami, je danes pozno ponoči uvedlo pomembno novost. Od sedaj naprej vse zahtevke za domene, ki ne obstajajo, preusmerjajo na stran na sitefinder.verisign.com.

Kaj to pomeni v praksi? Če se, recimo, zatipkamo in napišemo stran na www.slo-techhhhh.com namesto stran na www.slo-tech.com, bomo "prijazno" preusmerjeni na Sitefinder, kjer nam bodo ponudili podobne domene. Samo preusmerjanje spletnih naslovov niti ni tako -- dokler ne pomislimo na dejstvo, kaj vse še poleg potegne ta odločitev. Tako po novem, če se zatipkamo pri vpisu elektronskega poštnega strežnika, ne dobimo napake "host not found", kar pomeni, da iz stališča poštnega odjemalca obstajajo prav vsi naslovi poštnih strežnikov. Prav tako je s tem padel tudi preprost SPAM filter, ki preverja, da elektronska pošta prihaja iz obstoječe domene.

Uporabniki Slo-Techa, ki pomagamo še kopici manj veščih uporabnikov, pa smo izredno navdušeni ob vsem tem, ker bodo...

42 komentarjev

Nov manjši fićr™ v forumu

Slo-Tech - Ker ste nekateri res pretiravali s podpisi, smo se odločili, da bo potrebno urediti tudi to področje vašega umetniškega udejstvovanja. Od sedaj naprej so podpisi lahko dolgi največ tri vrstice ter največ osemdeset znakov na vrstico. Vsi podpisi, ki ne ustrezajo umetniškemu kriteriju, bodo po krajšem prehodnem obdobju odstranjeni.

33 komentarjev

Majčkena sprememba pravil

Slo-Tech - Včeraj smo se na sestanku zmenili, da so odslej vse pritožbe čez ukrepe moderatorjev / administratorjev na forumu javne, kar pomeni, da bomo od sedaj naprej na vse dobljene pritožbe odgovarjali izključno v oddelku Slo-Tech. Vse, po drugih poteh dobljene pritožbe, pa bodo v tem oddelku objavljene skupaj z odgovorom nanje.

6 komentarjev

Iskanje

Slo-Tech - Od sedaj naprej se da iskati po več besedah hkrati. Privzeta je operacija ALI. Kmalu dobite tudi možnost IN-a. Če kdo opazi kakšno razliko v hitrosti (stvar naj bi delovala hitreje), naj sporoči.

3 komentarji

Vesela novica...

Jaz - Danes sem zbral pogum in ukinil preverjanje velikih in malih črk. Tako, da od sedaj naprej ni več pomembno s kakšnimi črkami se logirate. Vsak, ki mi od danes naprej izjavi, da mi sistem ne dela, ker njemu vrača "napačno geslo", bo ustreljen.[:D]

6 komentarjev