»

Windows Mobile 6.5 preimenovan v Windows Phone Classic

Meni Start ne gre v pozabo

Slo-Tech - O sobivanju Windows Mobile 6.5 in Windows Mobile 7 smo govorili že konec avgusta lani, takratne napovedi pa so se izkazale za resnične. S strogimi omejitvami za strojno opremo Microsoft nima druge izbire, kot še vedno prodajati Windows Mobile 6.5 za manj zmogljive naprave, medtem ko bo na novo spisan in preimenovan Windows Phone 7 Series do konca leta predstavil popolnoma nov nabor naprav.

A ker je znamka Windows Mobile izumrla, pravzaprav ni presenečenje,...

5 komentarjev

Mobile World Congress 2010 se začenja

Mobile World Congress

Heise - Danes se v Barceloni začenja Mobile World Congress 2010. Na sejmu se bodo do četrtka družili proizvajalci, prodajalci, kupci in občudovalci mobilnih telefonov, pametnih telefonov in njihovih pritiklin. Prireditelj GSM Association pričakuje okrog 47.000 obiskovalcev, kolikor jih je v Katalonijo pripotovalo tudi lani, in 1300 razstavljavcev. Kongresni del programa bo nudil vrsto zanimivih predavanj in seminarjev na teme, kot so plačevanje z mobilniki, zabava, oglaševanje na mobilnikih, aplikacije za pametne telefone in tudi infrastruktura in razvoj omrežij nove generacije.

Prireditev je za obiskovalce drag hec, saj vstopnice za sejmišče stanejo 600 evrov, obiskovalci predavanj pa bodo odšteli vsaj 2100 evrov. O...

16 komentarjev

Windows mobile 7 pred uradno predstavitvijo na MWC

Windows Phone

vir: PPCGeeks
PPCGeeks - Po internetu so včeraj zaokrožile nove govorice o Windows Mobile 7, tik pred uradno predstavitvijo 15. februarja na Svetovnem Mobilnem Kongresu (MWC) v Barceloni, le leto po izidu različice 6.5.
Pri PPCGeeks poročajo o novem prenovljenem uporabniškem vmesniku ki je podoben Zune HD. Glavne novosti so predvsem integracija z Zune, podpora socialnim omrežjem in XBox Gaming. Žal pa nova različica prinaša tudi dosti razočaranj, med njimi naj omenimo: pomanjkanje večopravilnosti, odsotnost Flasha ter to da bo nalaganje aplikacij možno samo preko spleta. Prvi telefoni naj bi bili med nami že jeseni.

In kako odprt bo Microsoftov App Store?

30 komentarjev

Windows 8 že poleti 2011?

Star načrt predstavitev

vir: Hexus
Hexus - Bivši Microsoftov zaposleni, Chris Green, je javnosti razkril nadvse zanimiv dokument, ki razkriva načrtovan datum izida naslednika Windows 7, Windows 8. Sprva je bilo načrtovano, da bo ta izšel šele tekom leta 2012, medtem ko pobegli dokument napoveduje, da se bo izid zgodil približno leto prej, 1. julija prihodnje leto. Po najnovejših informacijah so pri Microsoftu pohiteli tudi z Windows Mobile 7, ki naj bi sprva izšel konec leta 2010, medtem ko zdaj kaže, da ga bomo ugledali že letos poleti. Kredibilnost pobeglemu dokumentu dajejo drugi datumi, ki so se že izkazali za pravilne. Mednje sodi npr. izid Office 2010, ki ga bomo ugledali tega junija, obenem pa je poleg izida Windows 8 razkril tudi prihod...

105 komentarjev

Windows Mobile 7 in Zune Phone še letos poleti

Zune Phone

TG Daily - Viri blizu Microsofta so potrdili, da bo nova verzija operacijskega sistema za telefone Windows Mobile izšla še to pomlad. Najnovejša verzija 6.5 je bela deležna sila medlega sprejema, zato delo na Windows Mobile 7.0 poteka s polno paro.

Če bo šlo vse po načrtih, ga bodo predstavili v Barceloni na prireditvi Mobile World Congress, ki bo potekala tretji februarski konec tedna. Končno različico pa pričakujemo poleti.

Druga novost, ki jo pripravljajo v Redmondu, se imenuje Zune Phone. Šlo bo za napravo na Windows Mobile, ki se bo lahko povezala z Zunom in drugimi uporabniškimi storitvami, ki jih bo Microsoft nudil. Še več pa bo znano na Mix10, ki bo marca v Las Vegasu.

21 komentarjev

Windows Mobile 7 že spomladi?

Diapozitiv o Office 2010

vir: engadget
engadget - Po relativnem razočaranju, ki ga je s seboj prinesel Windows Mobile 6.5, mnogi še toliko bolj nestrpno pričakujejo popolnoma na novo spisan Microsoftov operacijski sistem za mobilne telefone, Windows Mobile 7.0. Po prvotnih napovedih naj bi na police prišel že konec leta 2009, a se je ta datum sčasoma premikal vse do konca leta 2010. Trenutne napovedi bolj potrdi, kot ovrže, tudi pobegli diapozitiv s predstavitve Office 2010, v katerem je omenjeno, da bo Windows Mobile 7.0 fazo RTM (ko dokončan sistem dobijo proizvajalci strojne opreme) dosegel prihodnjo pomlad. Ker sistem večinoma ne bo združljiv s trenutno obstoječimi telefoni, to pomeni, da bomo do prvih naprav z WM 7.0 morali počakati še nekaj...

11 komentarjev

Windows Messenger

ComputerUser - V novi verziji operacijskega sistema Windows, Windows XP, bo tudi nova verzija t.i. "instant messaging" programčka, imenovanega Windows Messenger. Ta program bo med drugim omogočal tudi glasovno in video komunikacijo med uporabniki, izmenjavo datotek, omogočal pa bo tudi dostop do drugega računalnika.
Windows Messenger bo vključen v Windows XP predvsem zaradi Microsoftove konkurence na tem področju, AOL-a in Yahoo Messenger-ja.
Več informacij o tem si lahko ogledate tudi na Microsoftovi uradni strani.

13 komentarjev