»

Intel Core i7-995X oz. kako upokojiti platformo na vrhuncu

techPowerUp! - Intel za vrhunec svoje že skoraj 2 leti stare platforme na podnožju LGA-1366 in veznem čipovju X58 pripravlja enega izmed svojih najzmogljivejših procesorjev oz. nedvomno najzmogljivejšega, če se osredotočimo le na namizne modele procesorjev. Core i7-995X bo predstavljal najhitrejšega šestjedrnika za podnožje LGA-1366, saj bo pod polno obremenitvijo z vsemi šestimi jedri tiktakal pri kar 3,6 GHz. S funkcijo samodejnega navijanja ko bodo nekatera jedra v brezdelju, bodo aktivna jedra lahko dosegla do 3,86 GHz. Ostale lastnosti so za procesorje Gulftown popolnoma običajne, v 32 nm-proizvodnem procesu izdelan čip s šestimi jedri, ki zmorejo skupaj obdelovati 12 računskih niti, 12 MB predpomnilnika, trokanalni krmilnik delovnega...

22 komentarjev

Asus obljublja 12 ur avtonomije

Ars Technica - CES se je sicer v nedeljo zaključil, a še zdaleč nismo pregledali vseh zanimivosti, ki so jih razstavljavci predstavili na njem. Mednje sodi tudi Asus, ki je pokazal nov prenosnik, ki naj bi zdržal pokonci na baterijah do 12 ur. Prenosnik UL80JT vsebuje ima dve grafični kartici, zmogljivo GeForce 310 in skromnejšo Intel GMA, odvisno od zahtev pa uporablja primernejšo. Prav tako zna upočasniti takt procesorja Intel Core i7, s čimer naj bi ob najbolj špartanskem režimu zmogel delovati kar pol dneva. Če mu bo to res uspelo, bomo videli še letos, ko bo 1000 dolarjev vredni prenosnik naprodaj.

18 komentarjev

Prednaročila za Nokia Booklet 3G odprta

engadget - Kot je zadnje čase običajno za Nokiine naprave, se je tudi Booklet 3G že pojavil za prednaročilo v naši sosednji državi, Italiji. A cena je, za netbook, nadvse zanimiva. Nokia je napovedala, da bo za mali prenosnik, za katerega obljublja kar 12 ur avtonomije in ki bo imel vgrajen 3G modem ter A-GPS, zahtevala 570 €, a v to ceno niso bili vključeni davki. Cena v italijanski trgovini je tako vrtoglavih 700 €, a na srečo ne vključuje popustov, ki so povezani z vezavo v naročniško razmerje. Fantje na engadgetu sicer predvidevajo, da se bo po izidu cena nekoliko spustila, a bo verjetno za običajen netbook še vedno visoka.

In seveda se je prednaročilo že končalo...

38 komentarjev

CeBIT 2009 se je končal

vir: Heise
Heise - Včeraj se je v Hannovru sklenil letošnji CeBIT, ki ga ja zaznamovalo zmanjšanje števila tako razstavljavcev kot obiskovalcev. Letos si je sejem ogledalo približno 400.000 obiskovalcev, kar je dvajset odstotkov manj kot lani, in je najnižja številka po letu 1987. Tudi razstavljavcev ni pretirano vleklo v Nemčijo, saj so jih našteli le okrog 4300, kar je najmanj po letu 1990 in skoraj četrtino manj kot lani.

Kljub temu naj bi bili razstavljavci pozitivno presenečeni, saj so bili pričakovali še slabši obisk, je dejal August-Wilhelm Scheer, predsednik Bitkoma. Šef sejma, Ernst Raue, je prav tako zelo zadovoljen z izkupičkom. V letih rasti je uspešnost sejma meril skozi prizmo števila obiskovalcev, tokrat pa je moral spremeniti zorni kot. Resda niso dosegli nobenega...

1 komentar

AMD potihoma izdal nov procesor

X-Bit Labs - AMD je včeraj obogatil eno izmed njegovih družin procesorjev -- Sempron. Procesorjeva nazivna frekvenca je 3000+, medtem ko je delovna frekvenca enaka 2,0 GHz. Od modela 2800+, ki ima enako delovno frekvenco, se ločuje po povečani količini L2-predpomnilnika, ki ga je zdaj 512 KB. Prvi modeli bodo izdelani za podnožje Socket A in Socket 754, medtem ko lahko v prihodnosti pričakujemo tudi take za Socket 939. Procesor bo namenjen računalnikom, ki bodo stali manj kot 1000 dolarjev in naj bi bil resna konkurenca Celeronom D.

21 komentarjev

OpenOffice.org 1.1.1

PC Linux Online - Po treh kandidatih za izdajo je izšel OpenOffice.org 1.1.1, ki več ali manj odpravlja hrošče iz različice 1.1.0 (kar 557 naj bi jih odpravili), prinaša pa tudi nekaj malega novosti. OOoDic Autopilot tako sedaj omogoča samodejno nalaganje slovarjev s sinonimi, črkovalniki in pravili za deljenje besed, izboljšali pa so tudi podporo za jezike, ki namesto decimalne pike uporabljajo vejico - mednje sodi tudi slovenščina.

Novička, opombe ob izdaji in dolvleka slovenske različice.

7 komentarjev

Comdexa je konec

več strani - V Las Vegasu se je končal računalniški sejem Comdex. Kljub temnim napovedim, je bilo na sejmu predstavljenih kar nekaj novosti. Seveda je bila najbolj odmevna novica nVidie o GeForcu FX. A to ni edina pomembna novost, ki se je pojavila na sejmu. Predstavili so veliko novih ohišji, Canon je pokazal nov fotoaparat, IOmega je predstavila nove zunanje trde diske, Gyration "lebdečo miško" - o kateri smo že pisali - in še mnogo drugih novosti.

Comdex sta si zopet ogledala AnandTech in pa Tom's hardware.

0 komentarjev