»

37/1

Maximum PC - Kaj dobite, če skombinirate štiri 5400rpm Maxtorje, 7200rpm Maxtorja, in enega 7200rpm Western Digitala? Vse to priključite na Gigabitovo GA6VXE7+ matično ploščo, 1GHz P-III, Promisov PCI IDE ATA/100 kontroler in ATI Rage 128 grafično kartico, za nameček pa še 350-vatni napajalnik.

Odgovora verjetno ne poznate, gre pa za Menažarijo ali Zverinjak po domače. Gre za računalnik, ki ima nameščenih 37 operacijskih sistemov, ki jih izbiramo v petih boot menijih. Vsekakor za knjigo rekordov.

Vas zanima, kaj ima 18-letni lastnik povedati o svoji zverini? Klik.

7 komentarjev

.Virus

Newsbytes - Celo leto pred pričakovanim uradnim izidom Microsoftovega .Net 'frameworka', so prvi razvijalci že spisali virus. Spisan v jeziku 'Microsoft .Net's Intermediate Language' je sicer še bolj kot ne študijski primerek, vendar kaže na zanimanje programerjev ter učenje o .Net-ovih sposobnosti . Klik!

1 komentar

Testi 1.2 GHz Tualatina

več strani - Ker je procesor v tujini izšel, so se temu ustrezno odzvale tudi največje svetovne HW-related strani. Recenzijo tega .13 mikronskega čudesa, sparjenega z 512 KB pomnilnika najdete na naslednjih straneh: Uživajte v branju . Da pa ne boste rekli, da samo posredujem povezave, povzamimo kaj točno je Tualatin in se obrnimo na prvo od naštetih povezav - Tech Reportovo. Tualatin je Intelov odgovor na halo, ki so ga zagnali pred meseci, ko so iz prodaje umaknili 1.13 GHz Pentium III, ker je povzročal očitne probleme ter sesuvanja. Za razliko od Coppermineov, ki so grajeni v .18 mikronski tehnologiji, je Tualatin narejen v .13 mikronski tehnologiji, kar avtomatično pomeni manjša velikost jedra ter manj oddane toplote v zrak. Poleg tega dejstva Tualatin namesto aluminija za povezavo uporablja baker, kar IBM ter Intel napovedujeta že od davnega leta 1994. Zunanje vodilo ostaja na 133 MHz, za vgraditev Tualatina pa Intel...

6 komentarjev

Intel ceni svoje "strežniške" procesorje

The Register - Intel je napovedal, da bo 26 avguste predstavil svoje 2 GHz Xeon procesor. Procesor, ki je do sedaj nosil kodno ime Foster, bo baziral na jedru Pentiuma 4 in bo stal 615 $. Najbolj zanimivo pri vsem tem je, da procesor ni niti izšel, pa je Intel že napovedal pocenitve. 28. oktobra naj bi 2 GHz Xeon stal "samo" 444 $, kar je kar precejšen padec cene. Čeprav je 28. oktober še daleč, pa se nam 26. avgusta poleg predstavitve novega Xeona obetajo še druge pocenitve: 1.7, 1.5 in 1.4 GHz Xeoni bodo po novem stali 256 $, 192 $ in 192 $ (37 %, 38 % in 28 % padec cene). Pocenila se bosta tudi serverska Tualatina in Pentium 3 Xeon (Pentium III-S): 1.13 GHz in 1.26 GHz Tualatina se bosta pocenila na 278 $ in 337 $ (9.7 % in 8.7 % pocenitev), 866 MHz Pentium 3 Xeon pa bo zdrsnil na 154 $ (5.5 % znižanje). Preostaneta nam samo še dva navadna Tualatina in navadna Pentiuma 3, ki se bodo pocenili 28. oktobra: Tualatina se bosta pocenila na 235 $ in 300 $ (16 % in 11 % pocenitev), 1 GHz in 933 MHz...

0 komentarjev

Intel in "problemi" s Tualatini

The inquirer - Izgleda, da AMD-jevi Athloni niso edina konkurenca Intelovim Pentiumom 4. Intel je precej presenečeno ugotovil, da Tualatini po zmogljivosti sesujejo njegove Pentiume 4 (1.4 GHz Tualatin je prekašal 1.7 GHz Socket 423 Pentiuma 4). Pred tem pa se je zgodil še en zanimiv dogodek; Tualatini naj bi v dvojni navezi prekašali celo Intel Foster Xeon procesorje. Intel je zato že dalj časa razmišljal, da bi vse novejše Pentiume 3 predčasno "upokojil", vendar izgleda, da jih ne bo. Raje bo še nekaj časa počakal s predstavitvijo.

9 komentarjev

Resnica o Tualatinu

X-Bit Labs - O Tualatinu, nasledniku Pentium3 procesorjev se že kar nekaj časa veliko govori. Zaradi tega se je pojavilo kar nekaj nasprotujočih si informacij in težko je izluščiti kaj je res in kaj ni. Na srečo so pri X-Bit Labs dobili precej zanimive informacije o Tualatinu, za katere smo lahko 95% prepričani, da so tudi resnične.
Torej, Tualatin se bo od sedanjih Coppermine procesorjev razlikoval predvsem v tehnologiji izdelave, ki bo 0.13 mikronska. Vse ostale stvari, kot le velikost L2 predpomnilnika in FSB bodo ostale nespremenjene. V bistvu je procesor namenjen zapolnitvi luknje med sedanjimi Pentiumi3 in Pentiumi4, zato so se odločili za (po mojem mnenju) čudno prodajno strategijo: Tualatini bodo stali več, kot Pentiumi4. Intel s tem namerava pospešiti prehod na Pentiume4, toda nekako dvomim, da jim bo uspelo na tako nasilen način. Tualatin jedro bomo videli tudi v Celeronih, ki bodo spremembe deležni nekje v drugem četrtletju tega leta. Takrat bodo Celeroni dosegli 1GHz delovne...

4 komentarji