»

Apple briše nečiste aplikacije

CNet - Prejšnji teden so se na spletu pojavila poročila, da je Apple iz svojega App Stora odstranila aplikacijo Wobble iBoobs podjetja Chillifresh. Razlog naj bi bile pritožbe uporabnikov, čeprav program ne glede na ime ni vseboval nobenih spotakljivih vsebin. V aplikacijo je uporabnik naložil poljubno sliko in označil "prsi", ki so nato ob tresenju telefona poskakovale.

Očitno se je Apple odločil temeljito prevetriti...

26 komentarjev

Na spletu si upamo več

CNet - Takole mimogrede smo izbrskali še eno raziskavo, katere rezultati vnovič sodijo v kategorijo nič novega. Ugotovili so namreč, da ljudje na internetu neposredneje izražajo svoje mnenje, še zlasti kadar jih ščiti plašč anonimnosti. Efekt so poimenovali kiberdisinhibicija.

Raziskave Euro RSCG Worldwide kažejo, da se kar 43 odstotkov ameriških uporabnikov interneta na medmrežju počuti manj omejene kot v resničnem življenju, kar vodi k pozitivnim in negativnim dejanjem. K pozitivnim dejavnikom prištevamo večjo nagnjenost k spoznavanju novih ljudi (velja za več kot 50 odstotkov ljudi) in početju novih stvari (30...

20 komentarjev

Moški nočejo brati navodil

BBC - Na BBC povzemajo rezultate še ene raziskave, ob branju katere se bomo namuznili in pomenljivo pripomnili: kakopak! Ruski način poganjanja programov in rokovanja z elektroniko, pri katerem začnemo brati navodila šele, ko se kaj zasmodi, ni nič novega. Nasprotno, zlezel nam je pod kožo.

Zanimivo pa je, kot ugotavljajo na pomoči uporabnikom, da večina moških po navodilih ne seže niti takrat. Kar 64 odstotkov naj bi bilo namreč takšnih mačotov, ki pred klicanjem uporabniške pomoči niso pokukali v priročnik. Pri dekletih je ta odstotek znatno nižji in se giblje okrog četrtine. Še bolj zaskrbljujoč je podatek, da je kar 12 odstotkov moških, ki so se pritoževali zaradi neposlušnosti elektronike, le-to pozabilo priključiti na napetost; spet, le sedem odstotkov ženskih uporabnic je imelo tak problem. Psihologinja Joanna Bawa interpretira že očitno: "Obstajajo dokazi, da obstaja razkorak po spolu pri tehniki, čeprav je veliko odvisno od interpretacije." Po domače povedano: moški morajo...

89 komentarjev

Več kot polovica odraslih igra igre

Neowin - V svoji študiji Pew Internet & American Life Project ugotavlja, da več kot polovica odraslih Američanov igra video ali računalniške igre. Ugotovili so, da je najpomembnejši dejavnik starost, saj s starostjo delež igralcev pada. Kljub temu pa, zanimivo, 23 odstotkov starejših od 65 let igra igre. Tako lahko rečemo, da skupaj kar 53 odstotkov odraslih igra takšne ali drugačne igre (50 odstotkov žensk in 55 odstotkov moških).

Mlajši imajo raje konzole, ki imajo v razredu 18-29 let kar 75-odstotni delež, s starostjo pa ta delež pada. Skupni podatki kažejo, da 73 odstotkov odraslih v te namene uporaba računalnike, 53 konzole, 35 mobilne telefone in 25 druge prenosne naprave. Zanimiva je še korelacija z izobrazbo, saj med takimi z višjo ali visoko izobrazbo 57-odstotni delež igralcev, 51 med takimi s srednjo šolo in 40 pri takih z nižjo.

20 komentarjev

Telefoni poneumljajo

Slashdot - V izsledkih nove raziskave, ki so jo Britanci objavili včeraj, lahko preberemo, da se naši možgani zavoljo naraščajoče uporabe elektronskih pripomočkov poneumljajo. Tako so odkrili, da so petdesetletniki, ko so dobršen del svojega življenja preživeli brez elektronskih pomagal, bistveno sposobnejši in uspešnejši od tridesetletnikov.

Več kot tretjina Britancev iz slednje skupine ne pozna domače telefonske številke, medtem ko jih le 40 odstotkov pozna rojstne dneve družinskih članov. Med petdesetletniki jih na rojstne dni ne pozabi kar 87 odstotkov. Moški so se odrezali slabše, saj le dobra polovica ve, kdaj imajo obletnico poroke. Nevednih žensk je manj kot deset odstotkov. Klik!

Koliko telefonskih številk veste na pamet?

58 komentarjev

Test treh ABIT NF7-S

ABIT NF7-S

Tech Seekers - Na Tech Seekers so se odločili spisati test treh revizij matične plošče ABIT NF7-S, ki temelji na veznem čipu nForce 2. Vse tri imajo sledeče lastnosti:
  • podpora AMD Athlon procesorjem
  • 3 DIMM DDR reže, do 3 GB pomnilnika
  • Priključek Serial ATA 150 RAID
  • 6-kanalna AC-97 zvočna kartica
  • Podpora 8x AGP
Kako so se vse tri revizije obnesle in kako so jih avtorji uspeli naviti, pa izveste v članku, po branju katerega bi morali znati dobro razlikovati med različnimi revizijami ene osnovne plošče.

0 komentarjev