»

Sonyjevi prenosniki Vaio vpoklicani

Sony Vaio CW

CNet - Sony je včeraj objavil, da bo primoran vpoklicati približno pol milijona prenosnikov znamke Vaio, ker se pri njih pojavljajo problemi s pregrevanjem. Zaradi napake v sistemu za uravnavanje temperature se lahko prenosnik tako pregreje, da spremeni obliko - plastika se raztopi. Doslej so prejeli 39 prijav pregrevanja in topljenja plastike. Sony priznava, da se lahko zaradi napake uporabniki tudi opečejo, a doslej takega primera še niso zabeležili.

Približno 100 tisoč vpoklicanih prenosnikov je bilo prodanih v Evropi. Gre za seriji VPCF11 in VPCCW2, ki sta na trgu od lanskega januarja. Uporabniki lahko prenosnik bodisi pošljejo Sonyju na njihove stroške bodisi, enostavneje, namestijo popravek vgrajene programske opreme...

23 komentarjev

Sony napoveduje pomanjkanje PS3

PS3 Slim

vir: engadget
engadget - Čeprav poročil, da PlayStationov primanjkuje, še ni, Sony potencialne kupce vseeno svari, naj si svoj primerke zagotovijo čim prej ter naj z nakupom ne odlašajo. Nekoliko so jih namreč presenetili dobri prodajni rezultati, sploh pred in med prazniki, ko je PlayStation 3 celo uspelo prehiteti Microsoftov Xbox 360 na prodajnih lestvicah. Posledično pričakujejo upad zaloge in morda celo pomanjkanje konzol v trgovinah. Nevarnosti pomanjkanja nista zmanjšala niti počasen januar in februar, za katere je splošno znano dejstvo, da sta daleč najbolj počasna meseca v letu, kar se tiče prodaje. A tudi v primeru, da do pomanjkanja pride, bo le-to mnogo manjše kot zlati časi prodaje Wiija, ko so kupci v kratkem času izropali vse sveže zaloge, ki so jih...

37 komentarjev

Sony odpoklical napajalnike

Težavni napajalnik

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pred približno letom dni, novembra 2008, je Sony zaradi 19 poročil o pregrevanju (od devetnajstih je baterija v kar sedemnajstih primerih tudi zagorela) sprožil vpoklic in zamenjavo 100.000 svojih baterij, ki so bile izdelane za različne znamke prenosnikov. Približno dva meseca pred tem, v septembru 2008, so bili težavni tudi nekateri modeli prenosnikov Vaio, ki so se zaradi težav z električno napeljavo lahko pregreli. Jesen za Sony očitno ni dober čas, vsaj kar se tiče težav z elektroniko. Tokrat so jim zagodli napajalniki VGP-AC19V17 za namizne sisteme Vaio VGC-LT in VGC-JS2 ter docking postaje iz serij VGP-PRBX1 in VGP-PRFE1. Napajalniki imajo očitno neprimerno električno izolacijo,...

10 komentarjev

Mobilni internet silovito raste

TechCrunch - Norveško podjetje Opera je izdalo najnovejšo publikacijo State of the Mobile Web, v kateri analizira stanje mobilnega interneta na osnovi podatkov, ki jih prenašajo uporabniki brskalnika Opera Mini. Slednjega je septembra uporabljalo 35,6 milijona uporabnikov, kar je 11,5 odstotka več kot meseca avgusta, v primerjavi s septembrom 2008 pa je povečanje kar 150-odstotno. Močno se je povečal tudi promet, ki ga ustvarjajo uporabniki Opere Mini: v zadnjem mesecu za 8,7 odstotkov, napram septembru 2008 pa kar za 224 odstotkov. Kljub temu da gre zgolj za podatke uporabnikov brskalnika Opera Mini, je zaključek jasen: mobilni internet je v silovitem porastu.

15 komentarjev

Sony zamenjuje grafične čipe v prenosnikih Vaio

X-Bit Labs - Sony je potihoma priznal, da nekateri njihovi prenosniki iz serije Vaio vsebujejo pokvarjene Nvidiine grafične čipe (GPU). Lanskega julija ja Nvidia potrdila, da so nekateri njihovi GPU-ji defektni zaradi napak pri pakiranju. Sony in Nvidia sta takrat preverila, ali so prizadeti izdelki tudi prenosniki Vaio, in ugotovila, da naj ne bi bili. Sedaj pa so po podrobnejši analizi potrdili, da je majhen delež prenosnikov vseeno prizadet. Težava se pokaže kot popačen video in ali popoln mrk zaslona. Napake s temi istimi čipi so potrdili že drugi veliki izdelovalci prenosnikov, med njimi Apple, Dell in HP, medtem ko je Sony za to potreboval kar 13 mesecev. Nvidia vztraja, da je prizadet le zanemarljiv delež grafičnih čipov, a so vseeno doslej že porabili 315 milijonov dolarjev za zamenjavo defektnih izdelkov. Napaka se lahko pojavi pri prenosnikih iz serij:
  • VGN-FZ11x, VGN-FZ18x, VGN-FZ21x, VGN-FZ31x, VGN-FZ38x;
  • VGN-AR11x, VGN-AR21x, VGN-AR31x;
  • VGN-C1Zx, VGN-C2Zx;
  • VGC-LM1xx, VGC-LM2xx;
  • ...

9 komentarjev

Sony spet odpoklical baterije

Information Week - Zgodovina se ponavlja, vsaj kar se tiče Sonyjevih baterij za prenosnike. Po ogromni šlamastiki leta 2006, ko so morali zamenjati kar 10 milijonov baterij v prenosnikih različnih proizvajalcev, med njimi HP, Dell, Toshiba, Lenovo in Acer, je pred nami nov odpoklic. Tokrat je številka manjša, a grenak priokus ostaja. Sto tisoč primerkov, dve tretjini sta bili prodani izven ZDA, bodo odpoklicali zaradi poročil o pregrevanju in netenju požarov - deset naj bi jih izbruhnilo. Srečni izžrebanci v tem krogu so:
  • HP Pavilion dv1000, dv8000 in zd 8000
  • Compaq Presario v2000 in v2400
  • HP Compaq nc6110, nc6120, nc6140, nc6220, nc6230, nx4800, nx4820, nx6110, nx6120 in nx9600
  • Toshiba Satellite A70/A75, P30/P5, M30X/M35X in M50/M55
  • Tecra A3, A5 in S2
  • Dell Latitude 110L
  • Dell Inspiron 1100, 1150, 5100, 5150 in 5160.
Vsi trije sestavljalci so že postavili spletne strani z dodatnimi informacijami: HP, Toshiba in Dell.

10 komentarjev

Canonovi fotoaparati vas lahko opečejo

Wired News - Že dolgo vemo, da pirotehnični izdelki niso več edini možni vir za opekline, ekplozije in požare. V svetu prenosnikov so to mesto prevzele Sonyjeve baterije. Tokrat pravzaprav ni nevarna baterija sama, temveč nekoliko nesrečno postavljena vzmet na pokrovčku za baterije digitalnih fotoaparatov PowerShot A530 in PowerShot A540.

Tovrstna napaka lahko povzroči kratek stik in sprazni baterije ter nevarno segreje spodnji del naprave. Canon lastnike omenjenih dveh fotoaparatov, ki se jim serijske številke začno s številkami 21, 22, 23 in 24, prosi, da preverijo omenjeno vzmet ter pošljejo napravo na servis. Vsem z opečenim prsti in manjšim številom fotografij na dopustu, se iskreno opravičujejo.

V množici različnih fobij, znajo kmalu prednjačiti fobije v povezavi z baterijami. Hmm... kako se bo latinsko imenovala ta reč?

15 komentarjev

Fujitsu Siemens in Sony odpoklicala baterije

Hartware.net - Letos smo bili priče eni največjih zamenjav prenosniških baterij (glej povezane novice), vendar se trend, kot kaže, še ne ustavlja. Medtem ko je Sony priznal, da so bile njihove baterije v Dellovih prenosnikih defektne, so vztrajno zanikali kakršnekoli pomanjkljivosti na lastnih prenosnikih. Kakorkoli že, Sony je sedaj uradno najavil tudi odpoklic približno 90.000 baterij iz prenosnikov Vaio, ki so se izkazale za potencialno nevarne. Nemško, angleško.

Naslednji proizvajalec, ki se je postavil v vrsto neslavnih, je Fujitsu Siemens. Odgovorni sicer poudarjajo, da so se za ta korak odločiti izključno zaradi preventivnih razlogov, saj ne morejo zagotoviti 100-odstotne varnosti vseh baterij, a grenak priokus ostaja. Prav tako še niso objavili serijskih številk prizadetih modelov, kar nameravajo storiti tekom meseca. Iz katerih serij bodo najverjetneje odpoklicani prenosniki, si lahko preberete v izvirni novici.

6 komentarjev

Sony najavlja odpoklic določenih AC pretvornikov zaradi pomakljive varnosti

Slo-Tech - Sony Entertainment Europe je danes v dnevnem časopisju objavil odpoklic določenih AC pretvornikov prodajanih skupaj s PlayStation 2 slimline. Razlog za odpoklic je pomakljiva varnost teh naprav, saj se lahko pregrejejo.

Seznam okvarjenih AC pretvornikov si lahko ogledate na spletni strani www.ps2ac.com, ali pa pokličete telefonsko številko 01/5873-521. Na istih mestih se tudi dogovorite za brezplačno zamenjavo AC pretvornika.

Sony priporoča da do zamenjave okvarjenih AC pretvornikov ne uporabljate.

12 komentarjev