»

Darth Vader PC

Lucas. Soy su padre...

vir: Burnout PC
Slo-Tech - Ta modifikacija ni ravno nova, a jo je avtor še malo izboljšal. Za osvežitev spomina: na BurnOutPC so pred časom predstavili zelo odštekano modifikacijo, ki dobi desetko za izvirnost. Računalnik so namreč vgradili v odlitek glave Darth Vaderja. A bralci so imeli pripombo, saj vanj ni bilo vgrajene CD-ROM enote. Avtor je modifikacijo popravil ter ugodil zahtevnim bralcem. Kipu glave je enostavno naredil pedestal. Klik!

2 komentarja

Računalnik za LAN razpaljotke

Bjorn3D - Tako imenovani LAN Partyji veljajo v tujini za ene izmed najbolj priljubljenih načinov druženja ljudi, ki prinese računalnike iz vsepovsod in se nato preizkuša v igranju mrežnih iger. LAN partyji pa niso samo oblika druženja, ampak so tudi gonilo, ki uporabnike spodbuja k izdelavi čim bolj priročnih ohišij, oziroma kar celotnih računalnikov. Enega izmed takih priročnežev si lahko ogledate na tej strani, kjer je nek zagret modifikator kar lepo združil 17" LCD...

0 komentarjev

Dobra modifikacija

Overclockers Australia - Na strani Overclockers Australia so objavili novo modifikacijo nekega tipa, ki ima že izkušnje s spravljanjem računalnika v potovalni kovček. Isti tip je presenetil tudi drugič in napravil isto modifikacijo, ki pa ni nič manj navdušujoča. Seveda pa najbrž ne gre samo za bahanje, saj je računalnik v kovčku dobro prenosljiv in primeren za LAN partyje, pa še polno radovednežev se bo vedno paslo okoli njega. Izdelku se lahko načudite tukaj, kjer pa vas bodo najbrž zmotile slike, ki so slabše kvalitete. Še slikica za najbolj neučakane [:D] :

0 komentarjev

Računalniško ohišje na koleščkih

JSI Hardware - Računalničarji smo že tako ali tako bolj lene sorte, zato vsako nepotrebno opravilo pomeni za nas nepotreben napor. No, malce pretiravam, vendar pa je res, da je tale članek namenjen ljudem, ki so že davno staknili kronični računalniški lenitis ali pa so zaradi zasedenosti izgubili prožno hrbtenico. Govori namreč o posebni modifikaciji ohišja - pritrjevanju koles. Če boste opravili ta postopek, potem se vam sploh ne bo več treba prenašati računalnika, saj ga boste enostavno privezali na vrvico in ga odpeljali po tleh. Seveda pa problem nastane, ko naletimo na prve stopnice .

2 komentarja

Modificirano ohišje n-tič

Overclockers Australia - Ker so počitnice in imajo ljudje veliko časa, se je na internetu pojavilo kar nekaj modifikacij. Tole ohišje sicer ni sicer kakšen revolucionaren izdelek, vendar je vseeno vredno objave. V oči nam pade Big tower format, okenska modifikacija, lepa pobarvanost in posrečena vgradnja ventilatorja na sprednjem delu. Ohišje je idealno za strežnik ali za kakega malce bolj zahtevnega uporabnika.

1 komentar

Chilli Professional - lepo zlato ohišje

Overclockers Australia - Računalniški dizajn je ena izmed najbolj zapostavljenih stvari v računalništvu. Tudi kar se tiče računalniških ohišij, ki so najbolj vidna. Ljudje so se pač naveličali vedno enih in istih kremnih barv, zato so se odločili, da sami poskrbijo za dizajn. Rodilo se je modificiranje. Tako kot pri vseh drugih stvareh, še vedno obstaja vsaj kanček upanja za računalniški dizajn. Stvari pa se spreminjajo. Novega upanja nam je vlil Philipsov pekač in nekatera ohišja. Chilli Professional je že eno takih. Če na Chilli Professional gledamo kot del vseh industrijsko proizvedenih računalniških, potem lahko to ohišje proglasimo za enega izmed biserov oblikovanja. Je namreč lepe zlate barve, kar nam daje vedeti, da ohišje odraža neko vrednost. Narejeno je iz aluminijeve zlitine, kar mu daje trdnost. Ohišje je majhno, kar bo razveselilo predvsem tiste, ki se v stiski s prostorom, postaljvalce Firewallov in tiste, ki veliko hodijo na razne LAN party-je (ohišje nudi nekaj zaščite proti kraji...

1 komentar

Izboljšava hlajenja v ohišju

Overclockers Australia - Bližajo se nam vroči poletni časi, ko bodo procesorji in vse, kar diši po siliciju še bolj vroči, kot ponavadi. Zaradi tega se na internetu vsak dan pojavljajo novi članki na temo hlajenja. Eden izmed bolj zanimivih govori o hlajenju ohišja. Ta članek je nekaj posebnega, ker se ne ravna po stokrat preizkušenih metodah, ampak uporablja nekatere alternative (primer: namesto, da bi bil glavni dotok zraka v ohišje na sprednji strani, ga ima testni sistem na zadnji strani). Skratka zanimivo branje. Članek najdete tukaj.

6 komentarjev

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Kost za modifikatorje - Oak Project

Slashdot - Vsak dan slišimo za raznorazne modifikacije. Pri modifikacijah so gotovo najbolj obravnavana računalniška ohišja, saj prva padejo v oči (drobovina, se pravi komponente so ponavadi skrite razen, če je ohišje prozorno). Skratka neki tip se je prav tako odločil, da ima dovolj svojega starega in dolgočasnega ohišja, ter se odločil izdelati svojega. Vendar je to ohišje nekaj posebnega. Ni izdelano v tower izvedbi, ampak v cube izvedbi - tip je izdelal ohišje v obliki kocke, za material pa je izbral hrastov les (oak = hrast). Na tej strani si lahko preberete, kako je avtor izdeloval to svoje čudo, na isti strani pa najdete tudi slike.

10 komentarjev

Pa še ena...

HardOCP - Ok, ta modifikacija bi verjetno na vsakem moderskem tekmovanju pobrala nagrado, saj gre za manjšo umetnijo. Neki tip se je namreč odločil Segino Dreamcast konzolo spraviti v računalnik. Vsa stvar počiva v zgornji 5.25" reži njegovega ohišja, stvar pa je porihtal tako, da lahko igre igra kar na svojem monitorju. Na žalost ni slik notranjosti, toda že zunanjost izgleda zelo profesionalno in premišljeno narejena. Fascinantno!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

1 komentar

120/220V ventilatorji v vašem računalniku

vir: OC Rip
OC Rip - Zanimanje za vgradnjo ventilatorjev, ki energijo črpajo kar iz glavnega električnega omrežja je pri nas precej veliko. Takšne ventilatorje je namreč precej lažje dobiti kot prave 12V računalniške pa še precej močnejši so ponavadi. No, OC Rip strani si lahko preberete navodila za vgradnjo ene take pošasti v vaš računalnik. Pa še opozorilo: napetost 220V je že ekstremno nevarna, tako da dobro pazite kaj delate! ...

3 komentarji