»

Fan adapterji

Overclockers Australia - O teh adapterjih sem že pisal, vendar je bil takrat testiran samo en primerek. Če si malce več adapterjev na kupu (na testu sta bila dva), potem si oglejte ta test. Seveda pa si lahko adapter za ventilator z malo iznajdljivosti naredite tudi sami. Če boste slučajno mojstrovali, potem pošljite slike svojega izdelka. Z veseljem jih bom objavil.

0 komentarjev

Še eno zanimivo vodno hlajenje

PC Extreme - Bližajo se počitnice, zato vas bo večina imela veliko časa (no ja, študentje bodo ravno poleti delali kot črna živina – izpiti). Ravno zaradi obilo prostega časa se vas bo vsaj nekaj odločilo, da izpeljejo kakšen manjši projekt – npr. izdelava in inštalacija vodnega hlajenja. Člankov o izdelavi vodnega hlajenja je na internetu kot listja in trave, ta pa malce izstopa iz povprečja, saj obravnava izdelavo vodnega hlajenja za dvoprocesorske sisteme. Članek je napisal tisti človek, ki je na chipset nataknil kar Golden Orba. Članek je dokaj dolg, veliko pa je tudi slik, ki vam bodo pomagale, če se boste odločili za izdelavo (imate dvoprocesorski sistem?). Ves postopek, od sestavin pa do izdelave, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Še ena o hlajenju chipseta

OcShoot - Tale članek je za spoznanje bolj normalen od onega, v katerem je tip na chipset dal kar Golden Orba. Članek govori o nameščanju Intelovega retail hladilnika na chipset. Zakaj ravno Intelovega? Intelovi odsluženi FCPGA in PPGA hladilniki pašejo kot uliti na raznorazne chipsete (v našem primeru KT133) in zelo dobro opravljajo svoje delo. Če vam je edina ovira za ubijalski overclock prevroč chipset in se vam nekje valja Intelov FCPGA ali PPGA hladilnik, potem pač sledite navodilom in modificirajte (proizvajalci matičnih plošč ponavadi zelo skoparijo z dobrimi ventilatorji). Chipset vam bo hvaležen.

3 komentarji

Golden Orb na chipsetu

Overclockers Australia - Hehe, še ena ekstremna modifikacija, vendar tokrat ne na ohišju, ampak na matični plošči. Neki tip se je spomnil, da bo na chipset (NorthBridge) namestil kar Golden Orba. Zanimivo! Človek je vse lepo poslikal, kakega hudega opisa pa poleg slik ne boste našli. Skratka, če ste se Golden Orba naveličali, ga zamenjali s sodobnejšim hlajenjem, vam je drobil procesorje (ste lastnik Athlona ali Durona?), ... a bi ga radi uporabili še za kakšno stvar, potem si oglejte ta članek. Pa veliko užitkov pri modificiranju.

0 komentarjev

Testi hladilnikov

Trainwrecker - Pred nekaj časa ste si lahko ogledali Trainwreckerjev testirni sistem hladilnikov, ki je še vedno nekaj zares posebnega. Toliko truda, inovacije in idej le redko vidimo skupaj na enem mestu. No, fantje so se sedaj celo spravili testirat hladilnike z njim in njihove izsledke lahko vidite tukaj. Testirali so vse aktualne hladilnike, od Golden Orba preko Alph do Hedgehoga, zal pa nikjer niso objavili primerjalne tabele. Rezultati za vsak hladilnik posebej so objavljeni na svoji strani, poleg tega pa so rezultati malce preveč komplicirani in se morate prav poglobiti v njihove metode, da bi jih razumeli. No ja...

0 komentarjev

Čiščenje Golden Orba

OC Workbench - Golden (in vsi drugi Orbi) se po daljši uporabi zna precej umazati. Med hladilne reže in pod ventilatorjem se namreč nabere precej prahu, ki lahko zmanjšuje učinek hlajenja (morali bi videti moj The Arctic Circle po enoletni uporabi [8-O]). Zato se se pri OC Workbench potrudili in sestavili članek z napotki o čiščenju Golden Orbov. Postopek je v bistvu zelo preprost, saj morate le odvijačiti ventilator in spihati prah, toda ne dvomi, da je med vami kakšen antitalent, ki tega ne bi zmogel sam (pa brez zamere [>:D]), tako da si članek le oglejte...

0 komentarjev

Mega Alpha

Maximum 3D - Heh, če ste dosedaj mislili, da so Golden Orbi vrhunec masivnosti zračnih hladilnikov, potem zagotovo še niste videli kakšne Alphe ali GlobalWina. Predvsem Alphe so znane po svoji ogromni masi in tudi hladilni moči, model P612TM60 pa sodi v sam vrh ponudbe tega podjetja. V bistvu gre za SECC/SEPP hladilnik, tako da veliki večini uporabnikov že zaradi tega ne bo zanimiv, toda naš server ( v katerem se svaljka Athlon 550 ) se ga zagotovo ne bi branil. Če sta vas spodnji sliki impresionirali, potem si vsekakor oglejte tudi test!

1 komentar

Super Golden Orb

3D Chipset - Heh, verjetno ste že vsi mislili, daje Thermaltake popolnoma pozabil in Intelove procesorje, saj sta zadnja dva produkta ( Chrome in Super Orb ) bila namenjena SocketA procom. No, temu ni tako, saj so najavili novega člana Super Orb družine, Super Golden Orba. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je originalen Super Orb, le da je zlate barve in da ima enak pritrditveni mehanizem kot Golden Orb. Torej gre za Super Orba, namenjenega Intelovim FC-PGA procesorjem.

3 komentarji