»

Test hladilnikov za AMDjeve procesorje

3dXtreme - Na 3dXtreme sem zasledil test treh hladilnikov za AMDjeve procesorje, ThermalTakeovega Dragon Orba 3 in Arkuahova 7228 in 7528. Test ni prazvzaprav nič posebnega, ponuja pa nekaj informacij o hladilnikih samih in o njihovih hladilnih zmogljivostih. Na testu je bil absolutni zmagovalec v hlajenju Dragon Orb 3, bil pa je tudi najglasnejši. Medtem sta pa bila Arkuahova hladilnika tišja, a hkrati tudi nista hladila tako dobro kot Dragon Orb 3. Na koncu je še povezava na test hladilnika, ki ga lahko vzamemo za alternativo tem trem - OCZjev Tech Dominator2. Test Dragon Orba 3 in Arkuahovih hladilnikov najdete tu, link na test OCZjevega hladilnika pa najdete na zadnji strani testa.

0 komentarjev

Kanievi monstrumi

Heatsink Guide - Kanie se je proslavil s svojimi Hedgehogi, ki so bili narejeni iz bakra, sedaj pa se poizkuša uveljaviti še z drugimi imeni. Eden izmed najnovejših hladilnikov, ki so dobili novo ime je gotovo "The Wing", ki je nekakšen siamski dvojček dveh Hedgehogov (izgleda tako, kot da bi bila dva Hedgehoga zlepljena skupaj) in je po besedah avtorja članka eden izmed najbolj glasnih gladilnikov, saj ima na sebi kar dva Deltina 7000rpm ventilatorja. Čeprav je hladilnik v primerjavi z ostalimi primerki precej velik, pa so se pri Kanieju zelo potrudili z dizajnom, saj ne blokira napajalnega konektorja na matični plošči. Vendar za vsak slučaj avtor navaja, da je zdravo preveriti združljivost z matično ploščo, preden se podamo v nakup.
Seveda pa Kanie ni pozabil na svoje Hedgehoge; pred kratkim so bili pri Kanieju zvesti bakru, vendar so kmalu ugotovili, da se da pri izdelavi kvalitetnega hladilnika privarčevati, zato so predstavili "hybrid" Hedgehog, ki ima polovico hladilnih reber iz bakra,...

0 komentarjev

Vroče je

Cool Hardwarez - Verjetno ste to ugotovili že sami... VROČE JE! Človek je nad temperaturno spremembo sicer nejevolen, ampak škodi mu pa ne. Človekovemu najboljšemu prijatelju, računalniku, pa. Vsi, ki imamo navite procesorje in grafične kartice, se tega še predobro zavedamo.
Da pa bi naš procesor ostal primerno ohlajen tudi v tej vročini, moramo imeti dobro hlajenje zanj. Ali vodno, če ne pa vsaj dober cooler. Kot je naprimer TT Dragon Orb. Če je zares tako dober, kot jaz tukaj nakladam, si oglejte tu. Na testu je namreč Dragon Orb 3 z aluminijastim kontaktnim delom. Ugotovitev: Dragon Orb je zelo dober cooler. Dobil je 9 od desetih točk.

0 komentarjev

Test: Thermaltake Storm Fan (TT 6025 CAP)

Overclockedcafe - Nekaj dni nazaj sem objavil novico o TT dodatnem ventilatorju, ki se ga lahko enostavno namesti in uporabi na vseh Orbih. No danes se je na Overclockercafe.com pojavil test le tega. TT ga je imenoval Storm Fan in deluje pri 7000 rpm. Je pa enak ventilator, kot se ga uporablja na Dragon Orbih. Za test so izbrali TT Mini Copper Orb. Seveda so odstranili originalen ventilator, saj je Storm Fan mišljen kot nadomestek le temu. Kakšna pa je njegova učinkovitost? Moram reči, da so dobil z njim približno za tri stopinje boljše rezultate (kot z originalnim ventilatorjem). Jaz se tukaj sprašujem, ali je Storm Fan vreden dodatnega denarja, ki ga bomo morali dati zanj? Test pa dobite tukaj: TEST

0 komentarjev

Nova družina hladilnikov Orb-Dragon Orb

X-Bit Labs - Danes je TT predstavil svojo novo umetnijo. Dragon orb hladilnike, ki so narejeni za naše najbolj vroče mašince (od P3 do Athlonov). Serija vsebuje tri modele, ki variirajo v materijalu, ki je bil uporabljen pri izdelavi, in tudi v sami konstrukciji. Obenem pa je TT spremenil tudi pritrdilni mehanizem, ki naj bi sedaj omogočal lažjo inštalacijo samega hladilnika. Dragon Orb 1 je v celoti iz aluminija, Dragon Orb 2 pa ima aluminijasto jedro na katerega so pritrjeni bakreni in aluminijasti pini, Dragon Orb 3 pa pa je v celoti iz bakra. Vsi trije modeli imajo premer 69mm in so visoki 79mm. Ventilator je pa prava turbina (seveda glede hitrosti). Zmore kar 7000 rpm in 38 CFM. TT obljublja, da sama glasnost ventilatorja ne bo presegla 39 dB, vendar če vem je glasnost na prvem mestu bo TT izdal tudi posebno serijo Dragon Orbov z 4900 rpm ventilatorji. Za slikice odsurfajte sem: Dragon Orbi

1 komentar

Thermaltake Indigo Orb za Pentium 4

Insane Hardware - Thermaltake, izdelovalec tako priljubljenih ORB hladilnikov za procesorje, je napovedal novi Indigo Orb hladilnik za P4. Hladilnik bo v lepi modri barvi, imel bo hitrejši ventilator, njegova toplotna prevodnost pa bo že takoj dovolj visoka, da bo zdržal tudi temparature, ki jih bo proizvedel P4 2 GHZ. Prvotno bo namenjen P4 procesorju z delovno frekvenco 1.6 GHZ. Izid je napovedan za konec Decembra ali začetek Januarja. Več si lahko preberete tukaj.

14 komentarjev