»

Pokemon Go Nintendu ne bo prinesel milijard, delnice strmo padle

Bloomberg - Ko je 6. julija izšla igra Pokemon Go, niso eksplodirala le socialna omrežja in mediji, temveč tudi delnice Nintenda. Do minulega tedna je delnica poletela za 120 odstotkov in dosegla šestletni vrh. V bolj pesimističnem tonu to sicer pomeni, da če ste Nintendo kupili daljnega leta 2010, ste minuli teden končno prilezli na ničlo, potem ko se je vmes delnica potikala po globinah tečajnice. Toda - imeli ste le kakšen dan časa. Ko se je...

8 komentarjev

Hekerji napadli Nintendo, podatki na varnem

The Wall Street Journal - Japonski Nintendo je včeraj popoldne objavil, da so bili žrtev hekerskega napada na svoje strežnike, s katerim so napadalci pridobili nepooblaščen dostop do vsaj enega strežnika. Napad naj bi se zgodil pred nekaj tedni, meril pa je na strežnike ameriške podružnice Nintenda, kar je prvi večji in uspešnejši napad na Nintendo. Nevarnosti za podatke uporabnikov naj kljub vdoru ne bi bilo, je pojasnil Nintendov predstavnik za odnose z javnostmi Ken Toyoda.

Kdo je napadel Nintendo, še ni znano. Odgovornost za napad je prevzela skupina po imenu Lulz Security, ki je zagrešila tudi napad na strežnike FBI. Trdijo, da so Nintendu ukradli "strežniško konfiguracijsko datoteko", to pa je tudi vse. Podatki o Nintendovih strankah pa jim očitno niso prišli pod roke. Sicer je Lulz Security dejal, da Nintendo ni na seznamu njihovih...

4 komentarji

Wii ima levji delež 'konzolašic'

vir: Kotaku
Kotaku - Izmed deklet, ki redno uporabljajo konzole, naj bi jih kar 80% prisegalo na Nintendov Wii, medtem ko sta si preostalih 20% uporabnic razdelila Xbox 360 in PS3 v razmerju 11 proti 9. Raziskavo, ki je delo ameriške podružnice Nintenda, Nintendo of America, je predstavil prav predsednik podružnice, Reggie Fils-Aime. Vzorec uporabnic, upoštevan v 80% deležu, je proti pričakovanjem nadvse specifičen. Pričakovali bi, da bodo glavne uporabnice sestre, matere, žene oz. partnerice, ki imajo v gospodinjstvu eno izmed konzol, katere glavni uporabnik je eden izmed moških sostanovalcev. A pri Nintendu takšnih uporabnic očitno niso upoštevali, raje pa so se osredotočili na glavne uporabnice, ki si,...

18 komentarjev

Prodaja konzole Wii jenja

CNet - Nintendo je razkril, da prodaja konzole Wii še zdaleč ne poteka po pričakovanjih. V drugem četrtletju letošnjega leta so prihodki podjetja od prodaje zdrsnili za 40 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, tudi naslednje četrtletje pa ni bilo dosti boljše. Skupno so v prvi polovici tega fiskalnega leta zaslužili 548 milijard jenov (4,13 milijarde evrov), kar je za tretjino manj kot lani. Kot pravi njihov izvršni direktor Satoru Iwata, je velik del slabih rezultatov pripisati neuspešni prodaji konzole Wii, ki za lanskimi rezultati zaostaja za 43 odstotkov.

Namesto 10,1 milijona so tako prodali zgolj 5,7 milijona primerkov v prvi polovici leta. Slabše gredo v promet tudi igre za Wii. Iwata priznava, da je Nintendo napak precenil kondicijo potrošnikov in vztrajal pri stari strategiji. Da bi se izkopali iz slabih rezultatov, so že pocenili Wii, predstavili nov DSi, v prihodnosti pa naj bi na Wii pripeljali še Netflix, ki ga že podpirata Xbox in Playstation. Za leto 2010 ali 2011...

19 komentarjev

Cenejši tudi Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Cenitve konzol so v tem obdobju očitno zelo popularne, saj je ob pocenitvi Xbox360 in PS3 staro ceno obdržal le Nintendov Wii. A tudi Nintendu ni uspelo ubežati valu znižanj, kar pomeni, da se bo z bolj privlačno, nižjo ceno v kratkem ponašal tudi Wii.

Prve namige za to je bilo mogoče ugledati v oglasu Best-Buya, kjer so zraven Wiija oglaševali ceno 199 $, kar je 50 $ manj od trenutne uradne cene. Znižanje naj bi v konferenčnem klicu z večjimi trgovci požegnal Nintendo in naj bi v veljavo stopilo 27. septembra, čeprav še nismo ugledali uradnega sporočila za javnost. Po drugi strani obilica plakatov z nižjo ceno skorajda zagotavlja napovedano in željeno znižanje, tudi če le-to še ni popolnoma uradno potrjeno.

Torej 200 € v Evropi?

19 komentarjev

Xbox 360 tudi uradno cenejši

engadget - Govorice, ki so postale res glasne po pobeglih oglasih, da bodo v Walmartu znižali ceno Xbox 360 Elite, so se potrdile. Xbox 360 bo, kot je bilo rečeno v govoricah, tudi uradno stal 300 dolarjev, namesto prejšnih 400, najcenejši Arcade pa bo obdržal ceno 200 dolarjev. Ker je Elite zasedel ceno Xbox 360 Pro, bo znižan tudi slednji (na 250 dolarjev), a le dokler bo na zalogi. Ko bodo zaloge pošle bo uradno ukinjen.

Po poročanju BBCja bo padec cen v Evropi, oz. vsaj v Veliki Britaniji, manjši. Elite naj bi se znižal za le 30 funtov na vsega skupaj 200 funtov. Tako bo cenejši od PS3 Slim, ki bo stal 250 funtov, medtem ko bosta v ZDA oba imela enako ceno 300 dolarjev. Tudi na tej strani luže bo, jasno, Xbox 360 Pro ukinjen, a se bo zato, začuda, Arcade podražil s 130 na 160 funtov. Vsa napovedana znižanja naj bi v veljavo stopila danes, torej pred uradnim izidom PS3 Slim.

A prav uradni izid v ZDA očitno nima velikega pomena, saj je Sony prodajalcem povedal, da PS3 Slim lahko na police...

2 komentarja

Konzole: Wii bojda cenejši, Xbox bogatejši

Nintendo Wii

Fudzilla - Če si dovolimo malo pošpekulirati o konzolah, lahko pričakujemo skorajšnje znižanje cene Nintendove igralne konzole Wii. Že vse od svojega izida Wii stane 250 dolarjev, Nintendo pa trmasto vztraja pri ceni, ker bojda naj ne bi želeli vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj toliko odšteli. Pri Fudzilli so mnenja, da se bo Nintendo vendarle odločil ceno spustiti za 20 odstotkov, tako da bi poslej Wii lahko veljal le 199 dolarjev. S to potezo bodo verjetno poskušali doseči svoj cilj, to je prodati še 26 milijonov enot do konca fiskalnega leta. Na potezo Nintenda bo verjetno odreagiral tudi...

4 komentarji

Konzole se ne bodo pocenile

Overclockers Australia - Najprej se je ojunačil Sony in nas hladno obvestil, da nam letos božičnega darila ne pripravlja. Z drugimi besedami to pomeni, da se Playstation 3 ne bo pocenil, bojda zato ker podjetje skuša povečati svoj dobiček in znižanje ne bi bilo v interesu delničarjev. Kmalu je sledil Microsoft in prav tako oznanil, da tudi za pocenitev Xboxa 360 ni razlogov, saj ima trenutno odlično ceno in je ne bodo zniževali še mnogo let. Precej logično je sledil še Nintendo, ki svojo politiko - konzola Wii se od izida sploh še ni pocenila - utemeljuje z dajanjem slabega zgleda. Pocenitve bi namreč uporabnikom dale napačen signal, da se splača počakati in ne kupiti vsake novotarije takoj ob izidu. Prav tako pa ne želijo vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj odšteli 250 dolarjev.

32 komentarjev

Začetek prodaje Wii na Japonskem in njeno raztelešenje

Reuters - Nintendo je z 2. decembrom lansiral svojo konzolo Wii tudi v svoji domovini, kjer so jo pričakali z tradicionalnimi vrstami. V primerjavi s Sonyem, je Nintendo na Japonskem poslal na tržišče štiri krat toliko konzol: 400.000. Slaba novica za ostali svet je, da bo Wii zaenkrat podpiral predvajanje DVD-jev samo v japonski izvedbi. Konzolo so najprej začeli prodajati na najpomembnejšem svetovnem tržišču: ZDA. Tudi tu so privrženci čakali po več dni v vrstah.

Nintendo, nekdanji prvak med konzolami, ima prednost pred konkurenco v nižji ceni konzole (250 ameriških dolarjev) ter v inovativnem igralnem vmesniku s senzorji za zaznavanje gibanja. Posameznike že skrbi, da se ne bodo igralci v zanosu igre poškodovali.

Skrbijo jih tudi drugi tipi profesionalnih poškodb. Poleg tega se je že našel nesrečnik, ki mu je uspelo v zanosu trenutka strgati varnostni pašček in poškodovati televizor. Podobnih nesreč sedaj že mrgoli na medmrežju.

vir: Reuters

V ZDA so se takoj našli radovedneži,...

17 komentarjev

Microsoft hrepeni po Nintendu

GameCube Europe - Na GameCube Europe poročajo, da je imel Microsoft namen kupiti Nintendo za 25 milijonov ameriških dolarjev. Poročilo temelji na knjigi "Opening the Xbox: Inside Microsoft's Plan to Unleash an Entertainment Revolution", avtorja Deana Takahashija. Medtem, ko je bil Bill Gates pripravljen plačati omenjeno vsoto Nintendu, je slednje zavrnilo ponudbo. Ta zavrnitev pa je posledično vplivala na Microsoftovo odločitev, da izdela lastno konzolo (Xbox).

To nam pove, da Microsoft želi dominirati tudi na trgu igričarskih konzol. Kot je že znano, Microsoft razmišlja celo o izdelavi lastnih procesorjev in grafičnih čipov, ker bi tako znižal stroške, saj delov za konzole ne bi več kupoval od Intela ter Nvidie, temveč bi jih izdeloval sam. Zgodbo preberite tu.

1 komentar