»

O napajalnikih

Tweaker's Asylum - Kaj vse rabi popolni računalnik? Hiter procesor, stabilno matično ploščo, super grafično kartico, lepo miško, hladno ohišje,... Pa še eno zelo pomembno stvar; močan napajalnik!
Sedemstranski članek o PSU-jih (Power suply unit; napajalnik torej) najdete tu. Fantje so napisali vse o tem, zakaj, kdaj in kje potrebujete močan napajalnik. Celo testirali so dva. Na žalost ne zelo zanimiva. Dva 250W napajalnika namreč, ki bosta zelo težko napajala kaj več kot kakšnega P1. Ampak vseeno je pa članek kar dober.

0 komentarjev

Test Tyanove "Thunder" Dual SocketA platke

Overclockers.com.au - Na Overclockers Australia so naredili test Tyanove "Thunder" Dual SocketA matične plošče. Testni sistem je vseboval 2 Palomino procesorja pri 1.2 Ghz, Tyanovo matično ploščo, 256 MB Samsungovega DDR RAMa, Taisolove procesorske hladilnike in kot se spodobi za tak sistem, tudi močan napajalnik (Delta 465 W). Plošča je namenjena bolj serverjem, kot pa navadnim uporabnikom in overclockerjem, saj nima v BIOSu niti ene nastavitve za navijanje. Mogoče tudi zaradi tega, ker je BIOS beta verzije (test plošče je eden bolj zgodnih, zato ne gre pričakovati še kake blazne popolnosti). Ploščo so poslali tudi skozi različne teste. Rezultati so sicer precej impresivni, vendar jih je treba jemati bolj z rezervo, saj gre za enega bolj zgodnjih testov, so pa dober pokazatelj, kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Na isti strani najdete tudi goro slik.

3 komentarji

Epox 8K7A+

Lost Circuits - Da Epox zadnje čase mislis precej resno, smo že ugotovili in sodeč po prvih testih njihova nova SocketA matična plošča to samo dokazuje. Gre za trenutno popularno AMD 761 + VIA 686B kombinacijo, ki pa je tako naphana z raznimi funkcijami, da bo zadostila še tako zahtevnim (domačim) uporabnikom. Na splošno bi lahko povedali, da gre za zelo stabilno in dodelano matično ploščo z velikim overclockerskim potencialom in z nekaj manjšimi pomanjkljivostmi. Sam komaj čakam, da jo dobim v roke, vi pa si preberite test na Lost Circuits.

0 komentarjev

VIAini načrti

Jaz - V svojem stostranskem stilu je Sharky objavil še eno analizo, tokratk načrtov največjega neodvisnega proizvajalca veznih čipovij, VIA. Podjetje je zadnje čase res kar hiperaktivno in moram priznati, da pripravljajo nekaj zanimivih stvarc (P4 čipovja, Dual SocketA čipovja...), tako da si zadevo le oglejte. Thnx, Mate.

0 komentarjev

Dual AMD platke prihajajo!

Jaz - Glede na to, da mi je povezavo na te slikice poslalo vsaj ducat ljudi, sem jih seveda moral objavit. Gre za slike prve Dual SocketA plošče, in sicer gre za Tyanovo AMD 760MP platko. To je vsekakor pozitivna novica, saj pomeni, da plošče ostalih proizvajalcev niso tako daleč. Seveda mi ni potrebno poudarjati, da na Dual SocketA plošče čaka kar nekaj ljudi. Upajmo le, da si AMD ne bo začel izmišljevati raznih omejitev (SMP nekompatibilnost Duronov ali kaj podobnega)...

0 komentarjev

Testni sistem, kot se šika

Trainwrecker - Ok, fante pri Trainwreckerju res moram izredno pohvaliti za ta testni sistem za hladilnike. Verjetno bodo njihovi testi hladilnikov odslej najnatančnejši in najrealnejši. Zadeve so se namreč lotili izredno profesionalno. Kaj bi govoril... stvar si res morate ogledati, saj so v njo očitno vložili neskončno ur načrtovanja, izdelovanja in nastavljanja. Celo svojo lastno programsko opremo so spisali. Neverjetno !

1 komentar

Novi primerjalni test

Jaz - Ok, končno sem objavil dolgo pričakovani primerjalni test SocketA plošč, number 2. Tokrat sta se v ringu smrti pomerili Solte SL-75KV2-X in MSI K7T Pro2. V bistvu gre tudi za primerjavo v Sloveniji precej nepoznanega podjetja Soltek in uveljavljenega MSIja. Obe plošči podpirata overclockanje SocketA procesorjev, če pa želite izvedeti več, si le oglejte test. Zahvala gre tokrat podjetjema Electra (za Soltekovo plato) in Mlacom (za MSIjko).

9 komentarjev