»

Lenovo odpoklical baterije Thinkpadov

Slo-Tech - Lenovo ima očitno težave z nekaterimi baterijami, ki jih uporabljajo v Thinkpad R60, R61, T60, T61, X60 in X61. Brez skrbi, težava ne ogroža varnosti uporabnikov (torej eksplozij ne bo), saj le-ta tiči drugje. Ko uporabniki prenosnik želijo napolniti, baterija javi, da je poškodovana oz. da se je ne da napolniti.

Vpoklic se je zgodil potiho (uradne izjave na njihovi strani ni), a za prenos je na voljo program, ki preveri stanje baterije in uporabnikom pove, če je le-ta primerna za zamenjavo. Težava naj bi se nahajala v celicah baterije in ne v kontrolnem vezju, kar pomeni, da so tajvanski sestavljalci baterij na varnem, saj so celice izdelane drugje.

O nadaljnjih informacijah poročamo.

0 komentarjev

Lenovo predstavil IdeaPad S10-2, prvi testi Vaio W

IdeaPad S10-2

vir: engadget
engadget - Lenovo je svoj 10 palčni netbook, IdeaPad S10, rahlo osvežil in predstavil S10-2. Že ime pove, da so spremembe minimalne, kar popolnoma drži. Glavne komponente znotraj ohišja ostajajo enake (procesor, vezno čipovje, pomnilnik, ekran, itd.), dodan je le en USB priključek, ki število tako dvigne na 3. Večina sprememb se je zgodila na zunanjosti, saj je po novem netbook 4 mm tanjši od predhodnika, malce lažji, pokrov ekrana je prekrit s karo vzorcem (za razliko enobarvnega pokrova pri starem IdeaPadu), zelo dobrodošla pa je nova, večja tipkovnica. Ta je sedaj 89 % standardne velikosti, a za slepe tipkarje bo bolj pomembno dejstvo, da je desni shift zdaj normalne...

3 komentarji

Sony z netbookom

Sony Vaio W

vir: Wired News
Wired News - Sony se je po dolgem oklevanju in zavračanju poceni prenosnikov le odločil, da vstopi na trg t.i. netbookov z novo serijo - Vaio W.



Osnovni model bo vseboval 1,6GHz Atom procesor, 160GB velik trdi disk, 1GB pomnilnika, Ethernet, Bluetooth, Wifi in nekaj USB vrat. Prav tako bo na voljo bralnik SD in MemoryStick kartic.
Za razliko od konkurentov z ločljivostjo 1024 x 600 pik pa bo zaslon velikost 10 palcev zmožen prikazati 1366 x 768 pik.

Cene v Ameriki naj bi se gibale v območju 500 ameriških dolarjev, ko bo Avgusta nova serija tudi na voljo.

Več pa na Sony spletni strani.

44 komentarjev

Samsung prehiteva Lenovo

Samsung N510

vir: CNet
CNet - Čeprav je bil kot prvi netbook z ION drobovjem najavljen Lenovo IdeaPad S12, zaradi mečkanja pri izidu (na trgu so že tako S12 prenosniki kot ION sistemi, seveda ločeno) ne bo tudi prvi na trgu. Kot kaže bo to čast prevzel prenosnik iz tovarn Samsunga, proizvajalca po mnenju nekaterih najboljšega 10 palčnega netbooka sploh, NC10. Podobno kot IdeaPad bo tudi Samsungov netbook imel z 11,6 palci večji zaslon od starejših modelov, ki se ponaša z ločljivostjo 1366 x 768 pik.

Samsung N510 bo, kot vsi netbooki, vseboval dokaj tipične komponente, 1,66 GHz procesor Atom N280, nVidiino vezno čipovje GeForce 9400M, gigabajt pomnilnika, 160 GB mehanski disk,...

49 komentarjev

Ion II na 40 nm

nVIAdion?

vir: Expreview.com
Expreview.com - Po novem čipu nižjega razreda, namenjenem proizvajalcem zapakiranih računalnikov, se nVidia pripravlja na pomanjšanje še enega potencialno pomembnega, zagotovo pa zanimivega čipa. Ion II, ki bo zaradi zaklepa druge generacije procesorjev Atom morda primoran poseči po VIA Nano procesorjih, bo prav tako izdelan v 40 nm proizvodnem procesu. A se poraba vseeno morda ne bo znižala, saj bo manjše grafično jedro vsebovalo več stream procesorjev in teklo pri višji frekvenci. To seveda pomeni tudi več zmogljivosti, ob morebitnem parjenju z novimi procesorji Atom pa še boljši sistem za vsakodnevno uporabo. Novo vezno čipovje naj bi bilo predstavljeno še pred koncem leta, do takrat pa bomo tudi vedeli, s katerimi procesorji bo sparjeno.

10 komentarjev

Lenovo s prvim Ion netbookom

vir: engadget
engadget - Po nettopu in matični plošči je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo predstavljen še prvi netbook, v katerem se bo poleg procesorja Atom skrivalo vezno čipovje GeForce. Prav to, prvi ion netbook, je Lenovo IdeaPad S12, 12 palčnik, ki po definiciji Microsofta pravzaprav ni netbook, niti CULV (CULV so se spomnili pri Intelu), vseeno pa prinaša obilo zmogljivosti. Zaradi velike diagonale zaslona prihaja z nepomanjšano tipkovnico (sicer stalna praksa pri netbookih), poleg že omenjenega procesorja in grafično-veznega čipa pa pride opremljen še z gigabajtom DDR2 pomnilnika, 160, 250 oz. 320 GB trdega diska, z LED osvetljenim zaslonom z resolucijo 1280 x 800, poleg treh USBjev, Bluetootha, mrežnih zmogljivosti, čitalca kartic in VGA izhoda pa je na boku moč...

22 komentarjev

Kategorizacija netbookov po Microsoftovo

vir: engadget
engadget - Da je popularnost netbookov močno dvignila prodajo in podaljšala življenje XPjev ni nič novega. Malo znane pa so verjetno najvišje specifikacije, za katere se Microsoft še strinja, da prenosnik spada v kategorijo netbookov. Slednje so za izid Windows 7 in za netbooke namenjen Starter Edition rahlo priredili. Diagonala zaslona se je z 12,1 palca zmanjšala na le 10,2 palca, kar bo predstavljalo težave (in podražitve zaradi dražjega operacijskega sistema?) nekaterim večjim modelom (11 palčnike že imata Acer in MSI, prihaja še Eee PC), na srečo pa se je dvignila omejitev velikosti trdega diska. Slednji je v trdni obliki lahko zdaj dvakrat večji (do 64 GB) kot prej, namesto 160 GB vrtečih se plošč pa je zdaj dovoljenih 250 GB. Najvišja količina pomnilnika ostaja enaka pri 1 GB (očitno kasnejše...

67 komentarjev

Zotac z Ion miniITX ploščo

plošča

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Predogled prve Ion miniITX plošče so pripravili pri bit-techu, prinaša pa zanimivo presenečenje. Na Zotacovi plošči ždi dvojedrni Atom 330, trije SATA (in en eSATA) porti, miniPCI slot, v katerem je WLAN kartica ter dve reži za dvokanalni pomnilnik. Cena je še daleč od znane, a Zotacovci so govorili o, roko na srce, norih 160 funtih (skoraj 180 €), a le dokler ne veste za prej omenjeno presenečenje. Pri dotičnem modelu v paketu namreč pride še 90 W opeka, saj ima plošča že vgrajeno pretvarjanje z 12 na 5 V, trdi disk in optične pogone pa se napaja iz molex priključka, ki se nahaja na plošči.

Plošča je opremljena z masivnim aluminijastim hladilnikom, ki pokriva tako...

10 komentarjev

Dell predstavil Studio One 19

engadget - Dell je na Japonskem predstavil novega člana družine Studio, in sicer Studio One 19. Naprava, ki podpira multitouch, prihaja v več barvah, tako da jo lahko uskladite s pohištvom in zavesami, v notranjsti pa skriva: Intelov procesor Core 2 Quad, 4 GB pomnilnika, 750 GB-trdi disk, šest USB-vrat, vgrajeno spletno kamero z 1,3 megapiksli, grafično kartico NVIDIA GeForce 9400 in pogon Blu-ray. 18,5-palčni zaslon podpira ločljivost 1366 x 768, vse skupaj pa stane slabih 150.000 jenov, kar trenutno pomeni malenkost manj kot 1200 evrov. Kmalu pride bojda tudi v ZDA in v Evropo, kjer se bo cena za najbolj oskubljeno verzijo začela pri 700 dolarjih.

6 komentarjev

Lenovo predstavil prenosnik IdeaPad U110 z 11-palčnim zaslonom

vir: CNet
CNet - Podjetje Lenovo je serijo IdeaPad predstavilo že januarja, tokrat pa na trg (dejansko) prenosnih računalnikov pošilja najmanjši model U110. Težak je le 1 kilogram in meri 27.4 centimetra v širino, 19.6 v globino in 2.4 centimetra na najdebelejšem delu. V tem trenutku je mogoče notesnik z 11-palčnim zaslonom kupiti le na lenovo.com, kmalu pa naj bi bil na voljo tudi pri večjih trgovcih.

Pri osnovnem modelu boste za:
    Intel Core 2 Duo L7500 CPU (1.6GHz, 4MB, 800MHz) procesor
    11.1-inch widescreen WXGA (1,366 x 768) LED-backlit zaslon
    Kamero 1.3 megapiksla
    10/100 Ethernet, (WiFi opcija)
    120 GB, 4.200 RPM disk
    2...

11 komentarjev