»

Nvidiine novosti s konference NeurIPS

vir: Nvidia
Slo-Tech - Nvidia je na konferenci o strojnem učenju NeurIPS v Montrealu pokazala napreden algoritem, ki zna v realnem času ustvarjati in izrisati virtualna okolja, razkrila novega Titana ter PhysX izdala pod odprtokodno licenco.

Med 2. in 8. decembrom v Montrealu poteka konferenca o strojnem učenju in računski nevroznanosti NeurIPS (Conference on Neural Information Processing Systems). Letos so se pri Nvidii nanjo še posebej dobro pripravili, saj so predstavili več zanimivih novosti. Prednjači algoritem za samodejno ustvarjanje urbane okolice. Na štartu so nevronski mreži servirali množico videoposnetkov - večinoma tistih iz urjenja sistemov za avtonomno vožnjo - iz katerih se je naučila prepoznati elemente v sceni, na primer...

3 komentarji

Dell predstavil nove sisteme Alienware

Aurora in Aurora ALX

TG Daily - Dell je včeraj predstavil pet novih sistemov, ki bodo namenjeni predvsem zahtevnim uporabnikom in igralcem iger. Gre za štiri namizne računalnike serije Alienware in en prenosnik. Aurora in Aurora ALX imata procesor Intel Core i7, ki je v verziji Extreme Edition navit do 3,6 GHz. Vsebujeta lahko po dve gigabajtni grafični kartici ATI Radeon HD 5870, do 24 GB DDR3-pomnilnika pri 1333 MHz (ali 12 GB pri 1600 MHz) in 2 TB trdega diska. Cene se začnejo pri 1300 dolarjih.

Area-51 in Area-51 ALX sta še nekoliko bolj obdarjena. V njiju bije 3,86 GHz-procesor Intel Core i7, grafična kartica Nvidia GeForce GTX 295, do 12 GB DDR3-pomnilnika pri 1333 ali 1600 MHz. Nudita še šest mest za različne diske v RAID-konfiguracijah, vse...

13 komentarjev

Mushkin kot proizvajalec grafičnih kartic

Expreview.com - Mushkin je sprva zaslovel v času AMDjevih Athlon64 procesorjev. Bili so eni izmed prvih, ki so ponovno začeli ponujati pomnilnik z znova oživelimi Winbondovimi BH-5 čipi, ki so dosegali visoke frekvence in nizke zakasnitve, a pri grozljivih napetostih. Kasneje so svojo ponudbo razširili tudi z napajalniki višjega cenovnega in kakovostnega razreda, še vedno pa izdelujejo tudi pomnilnik. Že lansko zimo so predstavili enega izmed GeForce 8800 modelov, a linija ni preveč zaživela. Tokrat so se ponovno povezali z nVidio, saj bodo v kratkem na trg pod svojim imenom dali celo skupino kartic višjega razreda, od GeForce GTX 285 z gigabajtom oz. dvema pomnilnika, prek GTX 275 v...

14 komentarjev

Nvidia z novimi mobilnimi grafičnimi karticami

Novi GPU-ji

Enermax - Nvidia je te dni izdala pet novih mobilnih grafičnih procesorjev, s katerimi bodo poskušali zapolniti vrzel, ki se je pojavila v seriji 200M. Novinci, ki so vsi izdelani v 40 nm-tehnologiji, se imenujejo G210M, GT 230M, GT 240M in GTS 250M. Vsi uporabljajo pomnilnik GDDR3 v izmeri 512 do 1024 MB, po besedah proizvajalca pa so dvakrat hitrejši in dvakrat varčnejši od zadnje generacije ločenih GPU-jev, katere nadomeščajo. Vsi podpirajo SLI, HybridPower, CUDA, Windows 7, DirectX 10.1 in PhysX (slednjega G210M ne). Tako ima sedaj poleg omenjenih novincev Nvida v tem razredu prisotne še GTX 280M, GTX 260M in GTS 160M, tako da je njen arzenal za boj na področju ločenih mobilnih grafičnih kartic popolnjen. Več o njihovi konkurenčnosti pa bo seveda znano, ko bo Nvidia razkrila cene. Klik!

0 komentarjev

Toshibin prenosnik z GeForce 8700M GT

AnandTech - Podjetje nVidia je pred kratkim splavilo svojo trenutno najnovejšo mobilno grafično rešitev (pred tem si je ta naslov lastil GeForce 8600M GT). A najnovejše ni nujno tudi najhitrejše.

AnandTechovci so dobili na test Toshibin Satellite X205-S9359, enega izmed prvih prenosnikov, opremljenih z omenjeno grafično kartico. Sedemnajstinčna desktop replacement pošast stane okrog 2500 dolarjev, v njej pa poleg omenjene grafične kartice tiktaka še dvogigaherčni procesor Core 2 Duo.

V testih se je laptop izkazal srednje dobro, proti starejšim modelom z GeForce Go 7950 GTX sicer ni imel prav dosti možnosti, a glede na razmerje med zmogljivostjo in ceno po besedah avtorjev članka ponuja dovolj.
Izvorni test.

20 komentarjev

Ageia najavila PhysX 100M procesor za notesnike

engadget - Ageia je včeraj najavila mobilni procesor PhysX 100M, ki bo skrbel za strojno pospeševanje fizike high-end igračarskih prenosnikov. V izjavi za tisk so zapisali, da bo ta nov mobilni dodatek deloval s porabo okoli 10W med igranjem igre. Za razliko od namizne različice, bo mobilna vsebovala tudi nadzor nad porabo. Tako bo mogoče znižati hitrost procesorja, če bo vse skupaj postala prevroče ali če bo čip nedejaven. Če gre soditi po sliki, bo modul vseboval procesor in lasten pomnilnik, podobno kot namizna različica.


...

52 komentarjev

Apple posodobil linijo MacBook Pro

MacRumors.com - Apple je danes brez pretiranega pompa (tega bomo deležni v prihodnjih dneh, med WWDC-jem) predstavil svoje nove prenosnike višjega cenovnega razreda. Prenovljeni MacBooki Pro temeljijo na platformi Santa Rosa, ki med drugim prinaša bolj ekonomično porabo energije in višjo frekvenco zunanjega vodila procesorjev (800 MHz, kot pri namiznih bratcih). Med pomembnimi novostmi sta tudi trenutno najhitrejša mobilna grafična kartica, nVidiin GeForce 8600M GT, ter novi zasloni z LED osvetlitvijo.

Več v izvorni novici in Appleovi trgovini.

99 komentarjev

Radovednost

M3DZone - Na mobilnem trgu grafičnih kartic se pripravljajo na boj. Hud boj. ATI bo poskušal ohraniti svoj prestol kralja mobilnih grafičnih kartic za leptope, medtem ko bo Nvidia z vsemi mogočimi prijemi poskušala prevzeti ta prestol.
Nvidii bo pri njeni misiji občutno pomagal nov mobilni čip. Ime mu je NV17M (NV17 je oznaka GeForce3. Dodatna črka M očitno pomeni mobility) in ima 128bit-ni DDR RAM interface na zelo malo prostora (NV17M je velik samo 31x31mm!). Veliko je izboljšav, ki bodo NV17M naredile precej boljšega od GeForceGO družine. O vseh novih funkcijah si preberite tukaj. Gre za zaupni, neuradi, neobstajajoči dokument do katerga so se fantje pri M3DZone nekako dokopali.

0 komentarjev

Delitev

Guru 3D - Tako kot je razdelila svojo MX družino, bo sedaj Nvidia razdelila svojo GO družino na dva dela. Kot veste, je GO mobilna verzija GeForce2 grafičnih čipov. Nvidia z vstopom na mobilni trg želela odtrgati kos ATI-jeve pogače, ki je bil do sedaj nesporni kralj mobilnih visokozmogljivih mobilnih grafičnih kartic. Pa si oglejmo Go družino:
  • GeForce 2 GO. Frekvenca čipa: 143MHz. Frekvenca pomnilnika: 166MHz. Hitrost pomnilniškega vodila: 64bit DDR or 128bit SDR. Podpora za do 64MB RAM-a. Širina vodila 2.7GB/s. Možnost zapolnjevanja 576Mtekslov/s.
  • GeForce 2 GO 200 (boljši del GO družine). Frekvenca čipa: 143MHz. Frekvenca pomnilnika: 166MHz. Do 32MB pomnilika. Širina vodila 2.7GB/s. Možnost zapolnjevanja 576Mtekslov/s.
  • GeForce 2 GO 100 (slabši del GO družine). Frekvenca čipa: 125MHz. Hitrost pomnilnika: 166MHz. Hitrost pomnilniškega vodila: 32bit DDR. Do 16MB pomnilnika. Širina vodila 1.3GB/s. Možnost zapolnjevanja 500Mteksolv/s.
Kot vidite, je Nvidia ugotovila, da bo raje prodajala malo manj...

0 komentarjev