»

Odprla se je slovenska stran o risankah

Slo-Tech - Danes se je (ponovno) odprla slovenska stran o risankah - SloCartoon. Tokrat barvitejši, funkcionalnejši, lepši, predvsem pa močnejši kot kadarkoli. Potopite se v svet animiranih junakov, obujajte spomine na risanke iz vaše mladosti.

Osnovo strani predstavlja baza risank, v kateri je sedaj okoli 1300 risank, veliko truda pa je bilo vloženega tudi v pisanje recenzij, opisov serij, vsebine posameznih epizod in medijev. Tudi "tehničnim" člankom se nismo odrekli, tako da si lahko na strani preberete zanimivo zgodovino He-mana, Ninja Želv, Čarovnika iz Oza in še marsikaj drugega.

In ne pozabite: Risanke niso samo za otroke, zato obiščite Slocartoon.net.

4 komentarji

Slo-comp je star 2 leti!

Slo-Comp - Naša prijateljska spletna stran, Slo-comp, danes praznuje pomembno obletnico -- stara je 2 leti. Po GrozniNesreči™, ko so izgubili novice, forume, skripte in vse ostalo, so se nadzorniki spletne strani odločili za temeljito prenovo in v leto 2003 so vstopili z novo podobo, ki je v celoti delo programerjev njihove ekipe. Še tako naprej, fantje!

2 komentarja

Godzilla je lačna.

The Register - Poznate stran Microsith? Precej posrečena stran, ki se dela norca iz dveh zelo prepoznavnih imen, Star Wars ter Microsoft.

Lastnikom blagovne znamke Godzilla pa gre očitno v nos porast '*zilla' strani, zatorej so se spravili na lastnika bloga davezilla, ki poleg samega imena obiskovalce 'zavaja' tudi s samim logom -- iznakaženim zmajem, ki je itak čista kopija japonske domače živalice. Vprašanje pa se ponuja kar samo: Kdaj na vrsto pride Mozilla? Kling! Naslednjič: Slo-Tech toži vse Slo-Owca strani. Stay tuned.

0 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Nekoč je Slovenija veljala za eno izmed bolj naprednih držav kar se tiče razvoja medmrežnih komunikacij (s tem mislim internet), toda po ukrepih našega preljubega monopolista se je stanje precej "umirilo". Ena izmed mnogih posledic tega je tudi pomanjkanje kvalitetnih in zanimivih slovenskih strani. Seveda ne mislim razne domače strani, predstavitve podjetij in kot gobe rastoče portale (pa brez zamere), temveč strani, ki uporabniku ponujajo zanimivo in dnevno osveženo vsebino s svojega področja. Zatorej so te, ki jih imamo toliko bolj pomembne in vsaka nova vredna suhega zlata. Naj torej predstavim nekaj novih strani, ki se meni zdijo najbolj obetavne.

3Delavnica:
Mlada stran, ki se, kot bi lahko sklepali iz imena, ukvarja predvsem s 3D oblikovanjem. Je dnevno osvežena z novicami iz sveta dizajna in oblikovanja (pa tudi nekaj hardvera se najde), avtorji pa se vseskozi trudijo z raznimi šolami in vodiči po 3D oblikovanju. Poleg tega ponuja Forum, povezave na sorodne strani in download...

20 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Na Slo-Techu z veseljem podpremo slovenske strani, ki se nam zdijo obetavne, še posebej, če so delo ljubiteljev in amaterjev. Ena taka stran, ki se je pojavila nedavno se imenuje Konzole.si in, kot bi lahko sklepali, govori o novih in naprednih konzolah. Sicer ti igričarski sistemi v Kokoški niso kaj prida priljubljeni, toda to se s prihodom X-Boxa, Game Cuba in ostalih konzol naslednje generacije zna hitro spremeniti. Stran je oblikovana zelo lepo, fantje pa se trudijo z rednimi dnevnimi novicami in članki. Sicer je trenutno vse skupaj še na začetku, toda s podporo vas, obiskovalcev, se zna razviti v kaj večjega. Vso srečo!

Druga zanimiva in uporabna slovenska stran, ki jo bomo danes omenili se imenuje Discharged, namenjena pa je vsem slovenskim ljubiteljem Quaka in ostalih prvoosebnih strelskih iger. Stran je redno osvežena z dnevnimi novicami, ima pa tudi druge zanimive in redno osvežene dodatke, kot so "Mod tedna", "Slika tedna", "Stran tedna" in druge. Poleg vsega boste na...

1 komentar

O modri nalepki

Overclockers.com.au - Orbi vseh vrst, ter najbrž tudi drugi aftermarket hladilniki, imajo nekakšno zaščito za spodnji strani, torej na kontaktni strani s procesorjem. Ta "modra nalepka" efektivno pripomore k temu, da vsakršni udarci med prenašanjem ne spraskajo kontaktne strani, zatorej je hlajenje tolikšenj boljše. Ampak, ZA BOGA MILEGA, ko dajate Orba na procesor, JO ODSTRANITE! Na Overclockers.com.au se je našel eden tistih genijev, ki je ni. Rezultat? Oglejte si sami.

5 komentarjev

Prenovljena Download sekcija in Povezave

Jaz - Tako, pa sem končal s prenovo in indeksiranjem strani. Danes sem prenovil še sekcijo Povezave. Kot boste videli, je nekaj strani izginilo, veliko več pa jih je bilo dodanih. Prosim, da upoštevate prošnjo na koncu strani in tudi sami predlagate kakšno stran, ki se vam zdi vredna omembe.

Končal sem tudi s prenovo Download sekcije, ker je bil res že skrajnji čas. Opazili boste, da je precej izboljšana, saj je zraven vsakega programčka (seveda najnovejše verzije... nekaj sem jih tudi dodal) podatek o velikosti, domači strani proizvajalca ter povezava na dve download možnosti. Tudi v tem primeru vas vabim, da mi sporočite svoje želje glede DL sekcije. Uživajte!

11 komentarjev

Še en dan!

Jaz - Juhuhu, še približno en dan, pa se bodo začele proslave ob novem letu! Upam, da že imate kakšne načrte, kje boste preživeli "najdaljšo noč v letu" in poskrbite, da vam bo lepo. Vse drugo sploh ni pomembno... V imenu Slo-Tech teama vam želim zares prijetno preživeto noč ter na splošno vse najlepše v prihajajočem tisočletju. Drugače pa, v Forumu že obstaja tema, v kateri si Slo-Techerji vseprek voščijo prijetne stvari, tako da jo kar obiščite in zaželite kaj lepega svojim kolegom!

3 komentarji

Zanimiva slovenska stran

Jaz - Med vsakodnevnim brskanjem po slovenskem webu sem naletel na zelo zanimivo stran, Eror.net. Sicer je zadeva šele na začetku (takšen vtis sem dobil, mogoče pa se motim...), toda na strani boste našli kar nekaj zanimivih informacij. Predvsem bo zanimala tiste, ki se radi poigrate z grafiko, saj je na strani rastoča zbirka trikov in nasvetov za Photoshop ter kar nekaj zastonjske grafike, ki si jo lahko posnamete na disk. Skratka, meni se je stran zdela zanimiva in primerna, da jo delim z vami. Vsekakor v slovenskem webu manjka takih strani...

0 komentarjev

Vodno hlajenje, gigabilijontič!

Overclockedcafe - Hm, prvo pojasnilo: gigabilijon je veliko... ZELO veliko. Precej več, kot milijon, milijarda ali kaka podobna monstruozna števila. V bistvu gre za najbolj strašno veliko število, kar jih obstaja. Ok, to smo razčistili, gremo naprej... Na OC Shoot so objavili svoj overclockerski projekt z vodnim hlajenjem in moram vam reči, da so fantje opravili dobro delo. Sam projekt niti ni posebej fascinanten, toda opremili so ga z dobrimi komentarji in je kot tak kot nalašč za kakšnega začetnika. Toda, brez skrbi, tudi stari mački boste uživali, zatorej le pridno poklikajte povezavo.

0 komentarjev