»

Router oz. firewall na Linuxu

Viper's Lair - S pojavom širokopasovnega dostopa do interneta ter kopičenjem računalnikov v naših domovih, so se povečale tudi zahteve po "razdelilnikih" internetne linije oz. t.i. routerjih. Prva možnost je nakup namenskega routerja, kar seveda stane, druga možnost pa je predelava kakšne stare štiriosemšestke. Za vse, ki imate doma kakšen starejši računalnik in si želite postaviti router oz. firewall pod Linux sistemom, so na Viper's Lair objavili kratek članek, ki vam razloži osnove tega početja. Klik!

3 komentarji

Prvi slovenski brezplačen DynDNS servis

Jaz - V Sloveniji smo dobili prvega resnejšega in brezplačnega ponudnika DynDNS servisa, ki je po 10 mesečnem razvoju razvil aplikacijo, ki se lahko kosa z DNS2GO ali DynDNS.Org. Imate dinamičen IP (naprimer ADSL uporabniki) in želite postaviti svoj strežnik, ki bo dosegljiv na naslovu *.streznik.org? Potem je to kot nalašč za vas. Več informacij in potrebno programsko opremo lahko dobite na tem naslovu. Kaj pa zanesljivost? To bo pokazal čas...

4 komentarji

Kako postaviti lasten strežnik

Tweak3D - Računalničarji ponavadi prej ali slej pridemo do določene "razvojne stopnje", pri kateri si želimo postaviti lasten strežnik. Osnove so v bistvu enake neglede na to, ali gre za domači LAN strežnik ali DivX Pr0n FTP, toda ravno te osnove so lahko včasih precej težavne. Na srečo so se pri Tweak3D spet zganili in pripravili še enega v seriji svojih slavnih vodičev. Tokratni govori, kot bi lahko sklepali, o postavitvi lastnega strežnika. Ogled priporočam predvsem vsem administratorskim začetnikom, saj je tem tudi namenjen.

Popravek: članek je beden in se ne zanašajte na njega kaj preveč... bo treba zadeve narediti the hard way

12 komentarjev