»

Samsungova programska oprema sama izklaplja Windows Update

VentureBeat - Minuli teden so zalotili Samsung, da njegova programska oprema na računalnikih namerno izklopi Windows Update v Windows 8.1, kar je povezano z zvišanimi varnostnimi tveganji. Patrick Barker je ugotovil, da ima Samsungovo orodje za posodabljanje tudi izvršljivo datoteko Disable_Windowsupdate.exe, katere ime dobro opiše njeno početje. Ob vsakem zagonu prestavi nastavitev Windows Update v ročni prenos in namestitev posodobitev. Omenjena datoteka se ne glede na nastavitve zažene ob vsakem zagonu Windows, kar uporabnikov de facto prepreči samodejno posodabljanje Windows. Omenjeno obnašanje opazimo v Windows XP in vseh novejših verzijah.

Samsung se je naprej izogibal priznanju nedoslednosti, kasneje pa so vendarle potrdili, da...

14 komentarjev

Prvi servisni paket za Windows 7 za končne uporabnike 22. februarja

Pada zadnja 'omejitev' za uporabo Windows 7 v podjetjih

vir: Windows Vista Team Blog
ComputerWorld - Microsoft je povedal, da so dokončali prvi servisni paket za operacijski sistem Windows 7. Včeraj so Windows 7 SP1 (in tudi strežniško različico Windows Server 2008 R2 SP1) izdali v tako imenovan RTM (release to manufacturing). To pomeni, da se koda ne bo več spreminjala in da se bo sedaj začela distribucija do prodajalcev in sestavljavcev računalnikov po svetu.

Naročniki na TechNet in MSDN bodo lahko SP1 prenesli od 16. februarja dalje, ko bo posodobitev dostopna tudi za kupce z volumskim licenciranjem. Za celoten trg bo servisni paket na voljo 22. februarja, ko bo našel pot tudi na Windows Update.

Kot je že od Windows NT 4 navada, servisni paket ne prinaša nobenih novih funkcionalnosti, ampak zgolj popravlja napake in varnostne...

109 komentarjev

Microsoft Security Essentials na voljo za prenos

engadget - Težave z virusi, črvi in varnostnimi luknjami so uporabnikom operacijskih sistemov Windows predobro znane, z njimi pa se bojujejo na različne načine. Večina uporablja protivirusne programe, ki so v večini primerov plačljivi, medtem ko peščica uporabnikov zaupa lastni presoji in znanju, ki naj bi jih obvarovalo okužbe.

Microsoft je očitno pekla vest zaradi vseh težav, ki so jih povzročili uporabnikom, zaradi česar so že pred časom napovedali, da bodo razvili lastno zaščito proti virusom. Microsoft Security Essentials je včeraj izgubil oznako Beta in tako postal na voljo za prenos vsem uporabnikom operacijskih sistemov Windows XP (zgolj 32-bitne različice), Vista in Windows 7 (za 32 in 64-bitne sisteme). Pri Microsoftu obljubljajo, da bo protivirusni program večinoma deloval neopazno in vas bo na svojo prisotnost opozoril le, ko bo zaznal varnostno grožnjo. Poleg samega programa bodo brezplačne seveda tudi posodobitve virusnih definicij in same programske opreme.

65 komentarjev

Vista SP2 na voljo za prenos

engadget - Z vso pozornostjo, ki jo trenutno dobiva Windows 7, bi bilo enostavno pozabiti na Visto in njene popravke. Od včeraj naprej je na voljo 2. servisni paket za Windows Visto in za Windows Server 2008 v obliki inštalacijske datoteke (le ena za oba operacijska sistema), za 32 bitne in za 64 bitne inštalacije.

Slej ko prej bo seveda na voljo tudi na Windows Update, a zakaj bi čakali na to?

58 komentarjev

Vista Service Pack 2 kmalu na voljo

bit-tech.net - Že decembra je bilo govora o malezijski strani, ki je uspešno napovedala izid 1. servisnega paketa za Visto in 3. za XPje, očitno pa so uspešno zadeli še izid drugega servisnega paketa za Visto. Izid so napovedali za april, ujeli pa so ga le za nekaj dni, saj je Microsoft proizvajalcem računalnikov (kakršna je bila tudi napoved) Service Pack 2 razposlal včeraj, na Windows Update pa naj bi se pojavil v naslednjih dveh mesecih.

Poleg vseh popravkov, ki so se zvrstili po 1. servisnem paketu, so dodali še podporo 64 bitnim VIA Nano procesorjem, Bluetooth 2.1, exFAT datotečnemu sistemu, izboljšali so delovanje brezžičnih omrežij, zanimiva pa je nativna podpora za zapisovanje Blu-ray ploščkov. Kar je pri stvari zanimivo je način implementacije, saj bo za predvajanje Blu-ray filmov še vedno treba imeti ločeno programsko opremo.

31 komentarjev

Analiza pobeglega Service packa za Visto

engadget - Že nekaj časa se je govorilo, da Microsoft dela na servisnem paketu za Windows Vista, a podrobnejših informacij ni in ni hotelo biti. No, zgodilo se je to, kar se ponavadi zgodi: zgodnja različica servisnega paketa je pobegnila iz njihovih razvijalskih logov ter prišla v roke fantom pri APC Magazineu.

Trenutne ugotovitve kažejo, da se v srcu operacijskega sistema ni prav dosti spemenilo. Build number se je povečal za 1, verzija jedra pa je ostala enaka, čeprav so se pojavile špekulacije, da bi naj s SP1 dobili kernel 6.1, ki bo domoval v strežniških različicah operacijskega sistema.
Tako razen kupa popravkov večjih novosti ni, še najopaznejši dodatek je možnost izdelave t.i. recovery DVDja v primeru, da uporabnik nima več na voljo Windows Vista DVDja.

Med popravki sta v paketu tudi najodmevnejša doslej, ki sta izšla prejšnji teden ( prvi, drugi) in popravita nekaj največjih napak. Pospešita namreč hitrost kopiranja datotek v Raziskovalcu, ter uredita nekaj problemov z...

27 komentarjev

Longhorn bo zamudil

več strani -

Microsoft je uradno naznanil, da bo njihov prihajajoči operacijski sistem, bojda zaradi priprave servisnega paketa za Windows XP, malce zamudil -- predvidoma naj bi ugledal luč sveta leta 2006. Nekaj mesecev gor ali dol, pomembno je, ali se bo čakanje izplačalo. Ozirajoč se na novosti, ki jih pripravljajo, se očitno bo.

V Longhornu bo Microsoft predstavil tri glavne novitete. Avalon bo nov revolucionaren grafični vmesnik, Indigo pa bo predstavljal revolucijo v komunikacijah (intranet in internet povezljivost). Oba bosta na voljo tudi kot nadgradnji za Windows XP in Windows Server 2003. Tretja novost, na katero pa bomo še dolgo čakali, je WinFS. Novi sistem shranjevanja podatkov na disk bo ob izidu Longhorna še v stadiju beta, tako da ga v Longhorn ne bodo vključili, ampak bo na voljo kasneje. Ali bo WinFS deloval tudi na Windows XP in Server 2003, še ni znano. TheStreet in News.com.

Na novico nas je opozoril mchaber.

44 komentarjev

XP versus 2000

InfoWorld - Kar neverjetno je, kakšne upočasnitve doživljajo nove izdaje operacijskih sistemov. Navajeni smo že, da vsak OS z izidom napove nove mejnike v hardverski požrešnosti, prinese lepši uporabniški vmesnik, več vgrajenih programov (in s tem potencialno tudi več odvečnega šodra), igric ter gonilnikov. Vas zanima, zakaj vztrajam na Windows 2000 ter nikakor nočem presedlati na Windows XP? Preberite si tale članek na Infoworldu. Primerjali so oba operacijska sistema na štirih platformah: dva sta vsebovala P4 procesor pri 1.5 GHz, eden je tiktakal na 733 megahercih na P3 arhitekturi, četrti je bil gigaherčni Pentium3 v SMP konfiguraciji. Ugotovitve so malodane presunljive. Fantje so testirali s programom Benchmark Studio Professional, kar jim je omogočilo natančne meritve izvajanja raznih programov pod težko obremenitvijo. Razlike so variirale od 11% v korist Win2000 do kar sto odstotne razlike! Niti v eni različici testa se ni dogodilo, da bi Windowsi XP vodili. Si še vedno hočete namestiti...

17 komentarjev