»

Na Xboxu namesto rdečega obroča zdaj rdeča pika

Opozorilo o pregretju

vir: engadget
engadget - Težave z umiranjem Xboxov 360, ki so zadnje sporočilo v svet dali v obliki utripajočega rdečega obroča treh LED diod, so dobro znane in so po predvidevanjih večine proizvajalcev posredno povezane s pregrevanjem konzol. Čeprav so varčnejše revizije te težave omilile, so pri Microsoftu vseeno želeli biti prepričani v dolgoživost nove, tanjše konzole. Še ena izmed novosti je namreč ugašanje pregrete konzole, kar je doseženo s pomočjo programskega dela konzole, ki naj bi stalno nadzorovalo temperaturo v obratovanju. Če se bo konzola segrela do nevarnih temperatur, bo začela utripati rdeča lučka znotraj gumba za vklop (RDoD - Red Dot of Death), ki sicer v zeleni barvi označuje delovanje same konzole. Na zaslonu se pokaže dodatno pojasnilo, da je...

22 komentarjev

Tudi Xbox 360 cenejši

Oglas z nižjo ceno

vir: engadget
engadget - S predstavitvijo PS3 Slim modela, ki v sebi skriva 120-gigabajtni trdi disk in ki stane 300 dolarjev, je Sony stopil korak pred Microsoft in njihovo konzolo Xbox 360. Primerljiv model, Xbox 360 Elite, ki se prav tako ponaša s 120 gigabajtnim modelom, je stal kar 100 dolarjev več. A Walmart je že prikazal oglas, na katerem Elite nosi ceno, enako PS3 Slim - 300 dolarjev. Na oglasu sicer piše, da so zaloge omejene, o znižanju pa je Microsoft še vedno tiho. Vseeno se takšna poteza pričakuje že od najave PS3 Slim, skupaj z ukinitvijo Xbox 360 Pro...

3 komentarji

Microsoft za krmiljenje Xboxa brez krmilnika

vir: CNet
Slashdot - Microsoft je na konferenci E3, ki še danes in jutri poteka v Los Angelesu, predstavil projekt Natal. Glavna ideja tega projekta je odstranitev potrebe po nadzoru nad igrami, ki jih igramo na Xboxu, z analognim upravljavnikom. Trik se skriva v uporabi posebnega droga (bar), ki ga postavimo poleg zaslona, in zaznava zvok in sliko, torej tudi naše gib. Tako lahko male zelene pobijamo s kretnjami ali pa zgolj kričanjem. Stvar je trenutno še v fazi koncepta, saj nima uradnega imena, cena ali napovedanega datuma izida, bo pa po izidu deloval s trenutno verzijo Xbox 360 in vsemi prihodnjimi. Natalu še manjka nekaj dodelav, saj morate trenutno za njegovo uporabo stati, kar ni najbolj prijeten položaj za igranje iger, a Microsoft...

35 komentarjev

Prodanih že 30 milijonov konzol Xbox 360

X-Bit Labs - Ta teden je Microsoft objavil, da so prodali že 30 milijonov konzol Xbox 360, s čimer držijo občutno prednost pred konkurentom PlayStation 3, katerih je Sony prodal približno 22 milijonov. Nedosegljiv na prvem mestu ostaja Nintendo Wii s 50 milijoni prodanih izvodov. Analitki iz NPD Group so izračunali, da so samo Američani skupno porabili 14,5 milijard dolarjev za Xboxe 360 in pripadajočo opremo. Najbolj plodno leto je bilo lansko, tudi letos pa jim ne kaže slabo, saj je prodaja porasla za 28 odstotkov. Po Microsoftovih podatkih so uporabniki prenesli tudi več kot milijardo iger in drugih večpredstavnostnih (filmov, nanizank itn.) vsebin z Xbox Live Marketplacea, ki ima sicer 20 milijonov članov.

6 komentarjev

Microsoftove novičke

Slo-Tech - Microsoftu gre malo za nohte pri prodaji svoje konzole Xbox 360, tako da so se odločili predstaviti še njeno obogateno elitno verzijo. Ta ima že sedaj priloženih cel kup bonbončkov, od maja pa bo na voljo še omejena količina paketov Xbox 360 Elite "Game of the Year", ki bo za 399 dolarjev priložila še igri Halo 3 in Fable II. Žal se je Microsoft odločil, da smo Evropejci premalo navdušeni nad njihovo konzolo, zato bo paket na voljo v vseh državah sveta, razen v Evropi.

Naslednja Microsoftova vest pa se (spet) nanaša na prihajajoči operacijski sistem Windows 7. Po njihovih lastnih izračunih naj bi bil ta do uporabnikov prijaznejši, saj jim bo težil 29 odstotkov manj časa. Gre za User Account Control, poznan iz Viste, ki preprečuje ugrabitev oz. zlorabo vašega mlinčka in je včasih kar malo preveč paranoičen. Izid končne verzije Sedmice še ni znan, kandidata za izid pa pričakujemo v začetku maja.

10 komentarjev

Microsoft podaljšuje garancijo za Xbox 360 za napake E74

Red Ring of Death

Microsoft - Ta teden je Microsoft priznal, da je tako imenovani hrošč E74 v konzolah Xbox 360 problem več primerkov konzol in obljubil, da bo uporabnikom brezplačno zamenjal pokvarjene naprave. Gre za napako, ki se je v večjem številu začela pojavljati lanskega novembra. Sprva je Microsoft dejal, da se napaka nanaša na splošno strojno napako, kar je prikazovala utripajoča rdeča lučka v Xboxovem obroču (gumb za vklop) in da skupnega vzroka ni.

Kasneje so pripoznali, da gre za tako imenovano okvaro RROD (red ring of death), zaradi česar so se odločili podaljšati garancijo in nove verzije popraviti, da se napaka ne bo več ponavljala. Microsoft do sedaj ni bil ravno pripravljen menjati konzol, ki so...

4 komentarji

Vse NVidiine kartice iz G84/86 serije so menda pokvarjene

The inquirer - Na internetu so se v velikem številu začela pojavljati sporočila o odpovedih NVidiinih kartic iz serije G84/86 - številu, ki ga vsekakor ne moremo pripisati naključnim strojnim odpovedim. Veliko prevelikem.

Najhuje pa je, da ni samo določena produkcijska serija kartic, ki bi bila pokvarjena - pokvarjene naj bi bile VSE, le da so se problemi sedaj najprej začeli v velikem številu izražati pri prenosnikih, saj je katalizator problemov narava dela s prenosniki. Če namreč namizni računalniki obratujejo cel dan ali celo več dni/tednov preden se njihovo delovanje prekine, se pri prenosnikih grafične kartice zaženejo večkrat na dan in tudi med samim delovanjem povečujejo ali zmanjšujejo moč ventilatorjev skladno s potrebami s ciljem podaljšanja operativnosti baterije.

Ta cikel, ki segreva grafične kartice in jih nato ohladi pa je po nekoliko več kot enem letu od kar so kartice G84/86 na trgu povzročil veliko število napak in posledičnih odpovedi. Sreča namiznih računalnikov, da se pri...

94 komentarjev

Microsoft podaljšal garancijo za Xbox 360

Ars Technica - Največja nočna mora vsakega lastnika Microsoftove konzole Xbox 360 je, da se bo njegov priljubljen kos elektronike zbudil z rdečim obročem smrti. Sodeč po novicah na spletu, to sploh ni redek pojav, saj naj bi general failure javila skoraj vsaka tretja konzola. ArsTechnica poroča, da je ravno zato Microsoft podaljšal garancijo v primeru RROD na tri leta. Vse ostale okvare (odpovedi DVD pogona, trdega diska), bodo še vedno krite samo pod enoletno garancijo. Podaljšanje garancije velja za vse prodane Xboxe, za stroške ukrepa pa so pri Microsoftu že rezervirali več kot milijardo dolarjev.

Izvorna novica ter Kotakojev intervju z Microsoftovim predstavnikom Petrom Moorom.

8 komentarjev

Microsoft se končno loteva težav s hlajenjem Xbox360

engadget - Temperatura je bila že od izida eden izmed glavnih problemov Microsoftove zadnje konzole. Vsi lastniki dan pred posodobitvijo programske opreme in ob bolj vročih dneh ponavadi težko spijo, saj jih je strah, da bo ob naslednjem prižiganju njihova Xškatla posvetila z rdečim obročem, ki pomeni (praktično) smrt naprave. Do sedaj razen krčevitega stiskanja fig in kakšne molitve k najljubšemu božanstvu ni bilo prave rešitve za opisane težave, po novem pa so se Redmondovci končno izprsili in začeli uporabnikom s težavami nadgrajevati hlajenje. Engadget poroča, da so takšno delovanje zabeležili vsaj v Franciji, predložili so tudi slike, ki stvar dokazujejo. Izvorna novica.

7 komentarjev