»

Sony pocenil PlayStation 3

vir: Sony
Sony - Sony je objavil, da so pocenili igralno konzolo PlayStation 3 na vseh svetovnih trgih. Pocenitev začne učinkovati takoj, so še dodali.

V Evropi bo sedaj 160 GB-model stal 250 evrov, v ZDA 250 dolarjev, na Japonskem pa 24980 jenov (225 evrov). Verzija z dvakrat več pomnilnika bo odslej stala 300 dolarjev v ZDA, 300 evrov v Evropi in 29980 jenov (270 evrov) na Japonskem. Doslej sta pri nas ti dve enoti stali 290 oziroma 350 evrov. Hkrati se je Sony pohvalil, da so prodali že več kot 50 milijonov primerkov konzole PlayStation 3 in da je zanjo na PSN na voljo že več kot 60.000 naslovov. S...

21 komentarjev

PlayStation 3 Slim tudi uradno

PS3 levo in PS3 Slim desno, s profila

vir: engadget
engadget - Napovedi so se uresničile in Sony je tudi uradno predstavil tanjšo oz. manjšo različico svoje aktualne konzole, PlayStation 3. PS3 Slim, kot se imenuje, bo nosil nalepko z magično ceno 299, pa naj bo to Dolarjev v ZDA oz. Evrov v Evropi. Poleg 32 % manjšega ohišja bo tudi 36 % lažji ter bo porabil 34 % manj električne energije od večjega brata. Slednje nakazuje, da je Sony nekako spremenil strojni del konzole (zmanjšan proizvodni proces čipov mogoče?), a tega niso potrdili. Novinec je precej drugačen tudi vizualno, saj namesto svetlečega črnega ohišja, kot večji in starejši brat, uporablja mat zunanjost v črni barvi, ki je, presenetljivo oz. na srečo, dokaj groba. Posledično je praktično odporna proti prstnim odtisom in precej žilava proti potencialnim praskam. Vseeno se niso mogli izognili določenim svetlečim detajlom. Sony je povedal tudi, da...

59 komentarjev

Povratek PS2 emulacije v PS3?

bit-tech.net - Pred kratkim je bil odkrit patent, ki ga je vložil Sony že lanskega decembra in namiguje na možnost emulacije PlayStaion 2 iger na PlayStation 3. Prvih nekaj mesecev prodaje je v ZDA in na Japonskem Sony sicer prodajal PS3, opremljen s posebnim čipom, ki je omogočal strojno emulacijo PS2 iger. Takšna sta bila modela z 20 in 60 GB diskom, prenovljena linija s 40, 80 in 120 GB diski pa tega čipa niso imeli več, medtem ko PAL različice konzole čipa sploh niso imele.

Za razliko od emulaciji namenjenega čipa patent opisuje popolnoma programsko emulacijo starejše konzole, zaradi česar bi Sony to funkcijo lahko omogočil popolnoma enostavno s popravkom firmware-a. A poraja se vprašanje, če si Sony tega sploh želi, saj imajo patent vložen že več kot pol leta, tačas pa emulacije niso omenili niti enkrat. Druga možnost je, da bi lahko PS 2 igre prodajali prek PlayStation Network, a to bi lahko pomenilo, da lastniki velike zbirke že kupljenih iger teh sploh ne bi mogli igrati oz. bi jih...

5 komentarjev

Se obeta pocenitev PS3 in Wiija?

ComputerBase - Podjetje GameStop, vodilni prodajalec video iger po svetu, je drzno napovedalo, da se nam po njihovem mnenju obetata pocenitvi Sonyjevega PlayStationa 3 in Nintendojevega Wiija. To naj bi se zgodilo že v prihodnjem četrtletju, pri čemer dodajajo, da so PS3 prepričani, da se bo to primerilo, za Wii pa nekoliko manj. Ocenjujejo, da se bo letos v ZDA prodalo 33,5 milijona konzol, kar je 1,5 milijona manj kot lani vsled recesije. Wii se sploh še nikoli ni pocenila in stane 249 dolarjev, PS3 pa so enkrat malo oskubili in nekoli pocenili na 399 dolarjev (seveda v ZDA). Predvsem slednja cena naj bi bila po mnenju GameStopa absolutno previsoka za trenutno tržno situacijo, zaradi česar pričakujejo agresivno rezanje cene, če želita podjetji ostati konkurenčni. Bomo videli.

13 komentarjev

Morda obstaja možnost za Sony Ericsson PlayStation mobilnik

X-Bit Labs - Sony Ericsson je zadnje čase vse prej kot na zeleni veji. Težave imajo z zaslužkom, v prodajalnah pa nimajo nobenega pametnega telefona. Letos sicer načrtujejo izid dveh takšnih telefonov, tretji pa prihaja naslednje leto, vsak izmed treh pa bo uporabljal svoj operacijski sistem - Symbian, Windows Mobile in Android. Rešitev za slabe prodajne številke bi bil lahko igračarski mobilnik, ki bi se ponašal z logotipom PlayStation, podobno kot znamki Walkman na glasbenih in Cybershot na fotografskih Sony Ericsson mobilnikih. Po besedah predsednika Sony Ericssona za to obstaja možnost, čeprav je Sony nekaj časa nazaj povedal, da bi mobilnik iz družine PlayStation izdelali sami, če bi to sploh želeli. Vseeno so pri Sony Ericsson samozavestni, da so njihovi aparati dovolj dobri, da bi lahko nosili znamko PlayStation, a le, ko bo strojna oprema dovolj zmogljiva. Trenutno naj bi bil prav to trn v peti razvijalcev, saj klasične mobilne platfrome ne omogočajo dovoljšnih zmogljivosti za osupljive...

4 komentarji

Sony pocenil (napačen) PlayStation

Ars Technica - Sony je objavil, da bo danes pocenil svoj PlayStation, tako da bo stal le še 99,99 dolarja. Žal gre za stari model PS2, medtem ko bo PlayStation 3 ostal pri starih cenah okrog 400 dolarjev. Zanimivo je, da se PS2 kljub izidu novejšega bratca še vedno izvrstno prodaja, tako da je z več kot 136 milijoni prodanih enot trenutno najpriljubljenejši igralni sistem na svetu. Mimogrede, PS2 je bil eden izmed razlogov, da so se DVD-ji prebili na tržišče, saj je bil za tiste čase eden najdostopnejših DVD-predvajalnikov. Na vprašanja o namigih, da kanijo znižati tudi ceno PS3, je Sony mrtvohladno odvrnil, da kot so že dejali, tega ne načrtujejo. Znižanje cene je sicer pohvalna gesta, a tudi nekoliko čudna, saj bi pričakovali agresiven napad s ceno PS3, ki bije trd boj z Xbox360, ne pa nižanje cen opreme iz pamtiveka.

22 komentarjev

Sony pričakuje izgubo

X-Bit Labs - Že dolgo časa je minilo, od kar je Sony nazadnje konec leta zabeležil izgubo. Nazadnje se je to zgodilo davnega leta 1995, najverjetneje pa se bo ponovilo letos. Ocene kažejo, da bo Sony fiskalno leto zaključil v kar zajetnih rdečih številkah, saj naj bi mu po neuradnih ocenah zmanjkalo 1,1 milijarde dolarjev. Razloga za tako veliko izgubo sta dve, predvsem apreciacija jena zaradi lanskega sesutja špekulativne prakse carry trade, ki je negativno vplivala na konkurenčnost japonskega izvoza, in tako ali tako nižja prodaja zaradi umirjanja potrošnje. Še sredi lanskega leta je Sony napovedoval dobiček v višini dveh milijard dolarjev, nato pa so pričakovanja z vsakim mesecem nižali. Decembra so tako napovedali prestrukturiranje, v sklopu katerega naj bi odpustili štiri odstotke delovne sile ali 16.000 zaposlenih.

Podjetje pa ne sedi križem rok. X-Bit Labs tako poroča, da bomo aprila ugledali pocenitev PlayStationa 3, s čimer bo poskušal Sony oživiti povpraševanje. Trenutno ta stane 399...

17 komentarjev

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

TG Daily - Če gre verjeti Microsoftovim besedam, je njihov Xbox 360 na razprodajah v ZDA ta petek dobesedno povozil konkurenta iz Sonyja. V primerjavi z lanskim črnim petkom je Microsoft prodal za četrtino več konzol, skupaj torej slabih 400.000. Trdijo še, da so prodali kar trikrat več konzol kot Sony na isti dan, medtem ko je lani ta faktor znašal le dve. Neodvisnih podatkov za letošnji november še ni, povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec Wii z 981.000 prodanimi, sledila pa sta Xbox s 770.000 in PlayStation 3 s 466.000.

42 komentarjev

Sony ne bo znižal cen PS3 v Evropi

GamesIndustry.biz - Kot že veste, Sony namerava znižati ceno PS3 za 100$, kljub temu pa nas evropejce to znižanje ne bo doletelo. Prav tako v Evropi ne bo možno dobiti 80GB model PS3.

Sony Computer Entertainment Europe navaja, da bo namesto znižanja cen, obogatila nakup PS3 konzole s še enim Sixaxis kontrolerjem in dvema izmed naslednjih iger: Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition in Ridge Racer 7. Tako boste 1. 8. že lahko kupili dopolnjen komplet, seveda za isto ceno, 599€.

Predsednik SCEE, David Reeves pa še navaja:

"With sell through of over 1.2 million units in the SCEE territories to date, PlayStation 3 has proved to be an instant and huge success ..."

... kar bo pa pokazal čas.

15 komentarjev

Xbox 2

The Register - Če gre verjeti PC Format-u ter The Register-u, Microsoft pripravlja naslednika prihajajoče konzole, kodno imenovanega 'HomeStation'.

Xbox 2 naj bi bolj kot na igrah gradil na sicer manj interaktivni vsebini, multimediji. Po široki pipici bi vlekel video in glasbo, jih po potrebi presnel na disk (deloval naj bi tudi kot digitalni VCR), kjer bi po novem domovala tudi 'prirejena' Okna. Microsoft je plane o tako imenovanih 'desktop box'-ih že imel, prav tako Sony s svojim PlayStation-om 2, vendar je slednjega omejil predvsem počasen razvoj širokopasovnih spletnih povezav. Klik!

Hvala pisunskemu kolegu Slycerju!

11 komentarjev