»

Rockstar uporabil razbito verzijo Max Payna 2

ASCII-logotip v Max Paynu 2

Slo-Tech - Rockstar že nekaj časa ponuja priljubljeno tretjeosebno streljačino Max Payne 2 prek Steama, ki omogoča nakup in prenos igre s spleta brez uporabe zgoščenk. Prvotna izdaja Max Payna 2 je bila zaščitena z uporabo DRM-ja, ki jo je bilo treba za distribucijo prek Steama nekoliko predrugačiti. Rockstar je bil pri tem tako zelo len, da so uporabili kar crack, ki ga je svoj čas napisala skupina hekerjev z imenom Myth. To se lepo vidi, če prevedeno kodo odpremo v heksadecimalnem urejevalniku, saj hitro najdemo ASCII-logotip omenjene skupine.

Pred dvema letoma si je podobno blamažo privoščil tudi Ubisoft, ki je svojo igro Rainbow Six: Vegas2 prek spletne trgovine Direct2Drive ponudil s crackom, ki so ga našli kar na spletu.

74 komentarjev

Windows 8 že globoko v razvoju

Ars Technica - Medtem ko se je razvoj novega Microsoftovega operacijskega sistema pravkar zaključil, je razvoj njegovih naslednikov že pošteno v teku, piše ArsTechnica. Proizvajalci in uporabniki so končno posvojili 64-bitno realnost, zato lahko Microsoft že razmišlja stopničko dlje. Windows 8 naj bi tako izšli tudi v 128-bitnem okusu, za kar sodelujejo z Intelom, IBM-om, AMD-jem in HP-jem. To je v svojem profilu zapisal tudi Robert Morgan, član divizije za raziskave in razvoj pri Microsoftu, a so medtem njegove strani že izginile s spleta. Spletna stran Windows 8 News si je priborila intervju z Morganom, do danes pa lahko bralci zastavijo svoja vprašanja. Seveda ni nujno, da bo Windows 8 dejansko izšel tudi v 128-bitni različici, je pa vse skupaj dokaz, da se premikamo v to...

135 komentarjev

Max Payne 3 napovedan za to zimo

ComputerBase - Razvijalec Rockstar Games je objavil, da lahko kmalu pričakujemo že tretjo inkarnacijo priljubljene prvoosebne klavnice Max Payne. Kot so dejali, je igra že globoko v razvoju, izid končne verzije pa lahko pričakujemo konec letošnjega leta. Spomnimo, da je prvi del izšel leta 2001, spričo njegove velike popularnosti so že dve leti pozneje izdali drugi del, lani pa so posneli celo film.

Tudi v tej izdaji bo glavni protagonist Max Payne, policist iz New Yorka, ki želi...

24 komentarjev

Ne ubijajte Haitijcev

Australian IT - Še ena zanimiva zgodbica iz Čezlužja. Skupina Haitijcev, borcev za pravice, toži Rockstar Games zaradi žaljive igre GTA Vice City. V čem je problem? V igri, katere 11 milijonov kopij je bilo že prodanih, morajo igralci pobijati Haitijce, za to početje pa so še nagrajeni z dodatnimi točkami, kar Haitijci smatrajo kot žaljivo in nesprejemljivo.

Pri Rockstar Games so privolili, da bodo iz prihodnjih kopij odstranili motečo vrstico z navodili za ubijanje Haitijcev, le-ti pa poleg tega zahtevajo še 15.000 dolarjev odškodnine. Zgodba na sodišču še ni dobila epiloga. Klik!

8 komentarjev

"Oskarji" za dosežke v industriji iger podeljeni

GDC - Na konferenci GDC so, poleg kupa seminarjev namenjenih programerjem računalniških iger, predstavili tudi "oskarje" s tega področja. IGDA podeljuje nagrade za: Najboljšo igro preteklega leta, najbojšo novo skupino, najbolj originalen igračkarski lik, zvok, design igre, najboljše stopnje, najboljšo kodo igre, grafiko in inovacije. Med nominirance za najboljšo igro so se uvrstili Black & White, Grand Theft Auto 3, Halo: Combat Evolved, ICO in Max Payne. Najboljša igra preteklega leta pa je... Tukaj :D!

2 komentarja

Kaj DL-jamo

Slo-Tech - Novico nam je poslal Sašo Jovičić.

Na strani File mirrors sem prebral da je v septembru najpogosteje download-an program Nero burning rom, takoj za njim pa so vozači za nVidiine kartice Detonatorji 4/XP za win9x, tretji najpogosteje dolpotegnjeni program pa je DivX4 final kodek. Igre so se uvrstile malo nižje. Prvi (od iger) je Max Payne demo na 14. mestu. Za celoten spisek poglejte sem.

0 komentarjev

Kyro 2 in problemi z igro Max Payne

The inquirer - Max Payne je zasijal v vsej svoji lepoti, vendar boste imeli lastniki Kyro 2 kartic kar nekaj problemov s to igro. Čeprav je igra s temi karticami povsem "igrabilna", se občasno pojavljajo katastrofalne upočasnitve in lomljenje tekstur. Tega zaenkrat ne morete odpraviti niti s popravkom 1.1 niti z najnovejšimi gonilniki. Problem nastane, ko se odpravite na odprto, kjer je veliko snega in raznih sob. Takrat lahko lastnike Kyro 2 kartic doleti upočasnitev na 5-10 FPS-jev, ki je v kakšni igri (Ultima IX) še sprejemljiva, tukaj pa vas bo pripeljala do hitre smrti. Vendar se nam gotovo ni treba bati, saj bodo inženirji popravili tudi to nevšečnost. Če so že popravili probleme z Mercedes-Benz Truck Racing, ki se je na Kyrih 2 "odlikoval" z raznimi anomalijami, zakaj nebi mogli poskrbeti še za Max Payne.

13 komentarjev

Max Payne kmalu

The inquirer - Po pravici povedano, sem se že kar malce naveličal pisanja o hardveru in o raznih hardverskih novicah, zato bom za kratek čas preklopil na zabavno stran računalništva - igre. Slo-Tech sicer ni igričarska stran, vendar bom naredil izjemo. Tokrat bo beseda tekla o igri Max Payn - igri, ki jo že dolgo časa neuspešno pričakujemo. Vendar nič več. Dovolj je bilo čakanja. Tako pravijo tudi na The Inquirerju, kjer sem zasledil novico, da nas bo Max Payne razveselil že v manj kot 25. dneh. Kaj je pri Maxu tako pomembnega, da sem ga vključil v novico? Tisti, ki ste si ogledali novi 3D Mark 2001 že veste. Tistim, ki pa ne veste kaj imam v mislih, pa naj povem, da bo Max Payne igra, ki bo ponujala neverjetno grafiko in tudi neverjetno strojno zahtevnost (žal ). Max Payne naj bi bila igra, ki bo do kraja izkoristila vaše Kyrote 2, Radeone, GeForce in podobne kartice. Poleg tega naj bi igra ponujala noro akcijo v stilu filma Matrix. Ali bo igra Max Payne grobar mojega Voodooja 3 3000? ...

10 komentarjev