»

Intel Core i7-930 zadnji med dostopnejšimi procesorji LGA-1366

Expreview.com - Izmed prve trojice Intelovih procesorjev, ki so se ponašali z vgrajenim krmilnikom za pomnilnik, je na prodajnih policah nespremenjen ostal le še najcenejši primerek, Core i7-920. Core i7-940 so pri Intelu nadgradili že dvakrat, v i7-950 in i7-960 s 3200 MHz, ekstremneža, i7-965 Extreme Edition pa v i7-975 EE, ki ima namesto 3,2 GHz 3,33 GHz. Pri Intelu so se končno odločili pohitriti tudi najcenejšega predstavnika, ki bo z osvežitvijo prav tako dobil za 133 MHz povišano frekvenco (na 2,8 GHz). A Core i7-930 bo zadnji predstavnik podnožja LGA-1366, ki bo cenovno bolj dostopen tudi za množice, saj ga bo v začetku leta 2011 zamenjal procesor, narejen za podnožje LGA-1156. Takrat lahko namreč pričakujemo 32 nm osvežitev v obliki arhitekture...

37 komentarjev

Dell predstavil nove sisteme Alienware

Aurora in Aurora ALX

TG Daily - Dell je včeraj predstavil pet novih sistemov, ki bodo namenjeni predvsem zahtevnim uporabnikom in igralcem iger. Gre za štiri namizne računalnike serije Alienware in en prenosnik. Aurora in Aurora ALX imata procesor Intel Core i7, ki je v verziji Extreme Edition navit do 3,6 GHz. Vsebujeta lahko po dve gigabajtni grafični kartici ATI Radeon HD 5870, do 24 GB DDR3-pomnilnika pri 1333 MHz (ali 12 GB pri 1600 MHz) in 2 TB trdega diska. Cene se začnejo pri 1300 dolarjih.

Area-51 in Area-51 ALX sta še nekoliko bolj obdarjena. V njiju bije 3,86 GHz-procesor Intel Core i7, grafična kartica Nvidia GeForce GTX 295, do 12 GB DDR3-pomnilnika pri 1333 ali 1600 MHz. Nudita še šest mest za različne diske v RAID-konfiguracijah, vse...

13 komentarjev

Intel izdal nove Nehaleme

CNet - Leto dni po predstavitvi družine Nehalem je Intel izdal nove procesorje iz te serije, ki bodo namenjene namiznim računalnikom srednjega razreda. Gre za štirijedrni Core i5-750, ki teče pri 2,66 GHz in uporablja 8 MB predpomnilnika. Porabi do 95 W električne energije, v pošiljkah nad 1000 kosov pa stane 196 dolarjev. Čip ima integriran le dvokanalni pomnilniški krmilnik (Core i7 900 ima trokanalnega), tako da vseh zmožnosti arhitekture Nehalem ne zmore. Prav tako na primer izvaja le eno nit z jedra, medtem ko tehnologija podpira branje dveh (Hyperthreading).

Poleg tega je Intel izdal še dva nova procesorja Core i7 za zahtevnejše sisteme. Core...

50 komentarjev

Core i7 se 'draži' in postaja redkejši

Slepa ulica za namizja?

vir: Wikipedia
bit-tech.net - Kljub prestavitvi datuma izida tudi 1. september, dan, ko izide Core i5, ni več daleč. Ker pa se bodo novi procesorji močno približali zmogljivostim trenutnih Core i7 procesorjev, Intel načrtuje premik celotnega podnožja LGA-1366 v trg delovnih postaj in večprocesorskih sistemov. Posledično bodo namizni Core i7 modeli postali še mnogo bolj butični, zaradi česar naj bi se Intel že odločil ukiniti tako model Core i7-920 kot i7-940, sledi pa mu morda še neizšel i7-950. V ponudbi bosta ostala le ekstremna modela, Core i7-965XE in prihajajoči Core i7-975XE, katerih cena presega...

55 komentarjev

Intel ukinja prvi Core i7 procesor

TG Daily - Intel bo, presenetljivo, ukinil model višjega cenovnega (in zmogljivostnega) razreda, Core i7-940. Procesor, ki v 1000 kosih stane 562 $, očitno prodajno ni preveč uspešen in kupci raje posegajo po pol cenejšem (in le malce počasnejšem) modelu, Core i7-920, oz. po navijanju bolj prijaznem ekstremnežu, Core i7-965 Extreme Edition. Ponavadi je Intel raje znižal ceno oz. jo izenačil s počasnejšim modelm in ukinil slednjega, zato je ta poteza dokaj nenavadna.

Zadnje naročilo bo za dotični model mogoče oddati 5. septembra letos, paketi s hladilnikom pa bodo še zadnjič poslani 4. decembra, prav tako letos. Zanimivo je, da bodo procesorji, pakirani na pladnje (namenjeni masovnim izdelovalcem računalnikov, brez BOX hladilnika) na voljo skoraj leto dlje, do 5. novembra 2010.

32 komentarjev

Prvi prenosnik s Core i7

TG Daily - Štirijedrne procesorje Core i7 je Intel sicer razvil za namizne računalnike, a to ne pomeni, da jih ne moremo vtakniti v kakšen prenosnik. Za uporabnike, ki želijo tudi na poti veliko procesorske moči, je to storil Eurocom s prenosnikom Phantom-i7. Dobiti bo moč več modelov, in sicer s procesorji Core i7-940, i7-965 Extreme ali še nesplavljenim Xeonom X5580. Zaslon bo imel 17-palčno diagonalo z ločljivostjo 1600 x 1050, računalnik pa bo podpiral do štiri trde diske v RAID 0,1 ali 5, ki bodo skupaj shranili do 2 TB podatkov. Trokanalnega pomnilnika bo 12 GB ali 24 GB, ko se bodo pojavili 8 GB-čipi. Vsi modeli bodo imeli eno grafično kartico, ki bo bodisi Nvidia GeForce Go GTX 280M bodisi Quadro FX3700M. Vse našteto ima svojo ceno, ki bo segala od 3000 do 5000 dolarjev, in svojo težo, ki bo znašala okrog šest kilogramov. Pričakujemo ga konec meseca.

22 komentarjev

Intel Core i7 - Nehalem

AnandTech - Tock! Nova Intelova procesorska arhitektura je tu, v obliki Core i7. Je hitrejši, učinkovitejši, varčnejši? Je procesor končno monoliten? Vgrajen pomnilniški krmilnik veliko pripomore pri operacijah? Se vrača tipka Turbo iz začetka devetdesetih let?! Zvedavi bralec, nadaljuj!

Poglejmo najprej stanje na trgu. Intel je vsaj za entuzijaste dandanašnji povsem logična in racionalna izbira v primerjavi z AMD. Cene so predvsem zaradi AMD-jevih povsem dostojnih rešitev znosne, zaradi 45nm tehnologije, v kateri so zgrajeni Yorkfieldi, se kljub navitju ne grejejo pretirano, TDP je v mejah normale. Zakaj vse to spet postavljati na glavo, kot je Intel to storil s Conroe-jem? Zaradi aplikacij, ki tečejo na strežnikih. Pri teh ima AMD v...

48 komentarjev

Intel Core i7

Nova logotipa

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Namesto logičnega poimenovanja, Core 3 (Quad), se je Intel za poimenovanje prihajajoče Nehalem arhitekture odločil drugače. Rahlo presenetljivo, a Nehalemi bodo nosili ime Core i7. Zato pa se je precej manj spremenil logotip prihajaočih Core i7 procesorjev. Oblika je enaka, drugačne pa so barve. Ostane moder logotip za običajne in črn za Extreme verzije, a bo tokrat napis in Intel logo v belem, na treh odtenkih modre oz. črne barve.



Glede na novico na bit-techu bo Core i7 poimenovanje uporabljeno le za namizne procesorje višjih zmogljivosti, kar da misliti, da bodo strežniški, prenosniški ter tudi v letu 2009 prihajajoči cenejši procesorji na LGA 1160...

66 komentarjev

Dva Pentiuma in Xeon se poslavljajo

X-Bit Labs - Dokaj normalno je, da se vsi izdelki po določenem času umaknejo s tržišča in prostor prepustijo svojim naslednikom. Intel je tako objavil, da s polic umikajo dva Pentiuma, 2,0 in 2,2 GHz inačici, ter 1,8 GHz Xeona. Slednjega ne bo mogoče več naročiti od prihodnjega januarja, zadnje oškatljene verzije pa bodo odposlali aprila. Pentiuma bosta na voljo za naročila do srede letošnjega novembra, medtem ko bodo zadnje procesorje pri Intelu odposlali februrja prihodnje leto. Klik!

Dodatek: To seveda še ne pomeni, da procesorjev sploh ne bo moč več dobiti, saj bodo še vedno dostopni prek programa Intel Embedded in ustreznih distributerjev, ne bodo pa več dostopni pri lokalnih prodajalcih.

1 komentar