»

Konec P4 sporov med Intelom in VIA

X-Bit Labs -

Podjetji Intel Corporation in VIA Technologies sta včeraj objavili, da sta končno podpisali sporazum in se zunajsodno pogodili glede mnogih tožb s strani Intela, ki so VIA obremenjevale neupravičene uporabe Intelovih patentov v svojih čipovjih za Pentium4 procesorje. Skupno so tako odpravili enajst tožb v različnih državah, ki so se nanašale kar na 27 različnih patentov.

Kaj to pomeni za nas? Kakšne bistvene spremembe zagotovo ne, dasiravno so VIA-čipovja za Pentium4 procesorje sedaj uradno požegnana od Intela, kar posledično pomeni, da se bo verjetno več izdelovalcev matičnih plošč opogumilo izdati plošče temelječe na njih. Pričakujemo lahko tudi boljša čipovja, zakaj Intel se je zavezal, da bo VIA dobavljal detajlne informacije o svojih procesorjih, tako da bodo lahko izdelovali karseda dobra čipovja. Več o tem.

7 komentarjev

Kako pozorno

VIA Hardware - Via je spet izdala nove Vozače. Tokrat že verzijo 4in1 4.32. Kaj je tako posebnega na njih? Imajo podporo Windows XP.
To pomeni, da bodo WinXP samodejno prepoznali Viino čipovje. S tem je rešenih veliko problemov (za uporabnika), ki bi lahko imel probleme s kompatibilnostjo WinXP in Via čipovja (naj vas spomnim ne konflikt med SB in Viinim Southbridgom). 4.32 popravijo še nekaj hroščkov svoih predhodnikov in izboljšajo par aplikacij (za Windowse, se ve). Dobite jih pa lahko tukaj.

3 komentarji

Navijanje vsega

Slo-Tech - Kaj vse so ljudje že navijali? Hmmm. Procesorje (mislim, HALO), monitorje, grafične kartice,... No, tukaj so se spravili navijat žepni računalnik. Casio Cassiopeia E-125 so navili iz 180MHz na 200MHz. To sploh ni slabo. Upoštevati morate, da gre tukaj za kar nekaj več spremenljivk kot pri navijanju desktop procesorja. Gre pa za celoten vodič. Tako da vsi, ki si lastite Casio Cassiopeia E-125 kar odhitite na to stran. Če bo kdo naredil vodno hlajenje na svojem žepnem računalniku, naj mi prosim pošlje fotografije. Hvala.

7 komentarjev

Novi VIA vozači

X-Bit Labs - VIA je danes izdala nove AGP vozače za svoja čipovja. Tokratna verzija je 4.05c. Zelo pomemben faktor pri performansih vaše grafične kartice (če imate matično ploščo na VIA čipovju) je verzija vašega AGP GART driverja. Torej odhitite sem in si ga naložite. Seveda je driver neuraden in ste sami krivi, če gre kaj narobe.

4 komentarji