»

Navijanje ATI Radeon X800XT

Akiba PC-Tuning - Ne davno tega je ATI izdal svoje najnovejše in najhitrejše kartice. Serija X800 obeta veliko hitrosti in surovo moč. Vendar pa tudi ta moč in hitrost ni zadovoljila vseh uporabnikov.

Na tej strani najdete posnetke extremnega navijanja Radeona X800pro in X800XT. Na Intelovem sistemu, navitem na 4Ghz jim je upelo spraviti jedro Radeona X800TX na 717MHz, jedro Radeona X800PRO pa na 696Mhz, tako da so dosegli 15738 točk v 3Dmarku 2003 oziroma 33484 točk v 3Dmarku 2001. Vse kar za tak podvig potrebujete je nekaj suhega ledu in stekleničko etanola, ter seveda živce.

19 komentarjev

Pentium 4 na 3.3 GHz

HotHardware - Pentiumi 4 so znani kot dobro overclockabilni procesorji, toda ... Bi verjeli, da lahko Pentiuma 4 spravite na 3,3 GHz? Če porečete ne, poglejte na to stran, kjer so s projektom Vapochill uspeli naviti Pentiuma 4 do onemoglosti, saj so dosegali temperature do -20°C. Vsekakor, zanimivo branje, klik!



Zahvala za to novico pa gre tudi x-biteu, ki me je nanjo prijazno opozoril. [;)]

3 komentarji

Nova generacija VapoChill ohišij

Slo-Tech - Najbrž vas večina pozna podjetje VapoChill, ki je uresničilo nore ideje o ekstremnem hlajenju računala v hladilniku. No, pred nekaj dnevi je podjetje predstavilo prenovljeno kolekcijo svojih izdelkov. Glavne novosti so štiri:
  • Prenovljen hladilni sistem, ki je sposoben odvajati do 130 W (Standard Edition) oziroma 160W (Premium Edition) toplote ter shladi notranjost ohišja na -25°C oz. -30°C
  • Obnovljena različica sistema ChillControl s funkcijo NoiseControl, ki nam omogoča nastavljanje hitrosti ventilatorjev v ohišju ter hitrosti hladilnega kompresorja.
  • Nov je tudi LCD displej, ki prikazuje temperaturo notranjosti ohišja in izparjevalnika ter hitrost kompresorja in CPUja.
  • Osvežen dizajn ohišja, ki vključuje palične vijake, 3 dodatne prostore za trde diske, prosto mesto za ventilatorje pred trdimi diski, modre LED diode na sprednji maski, nove barvne nianse ter veliko dodatnega prostora za modifikatorje.
Slin, slin, si najbrž mislite, tako kot jaz, vendar pa je problem, tako kot vedno,...

8 komentarjev

Novo ime v svetu hlajenja - Prometeia

Blarg Overclocking - Če ste se odločili, da boste za vsako ceno navili svoj procesor do skrajnih mej, potem vam ni bilo puščeno veliko izbire. Lahko ste izbirali med navezo vodnega hlajenja in peltierja, hlajenja s tekočim dušikom, ali pa za posebno Vapochillovo hlajenje, ki deluje na podoben način kot hlajenje v običajnem gospodinjskem hladilniku. Glede na to, da prva dva zahtevata veliko truda in vloženega dela, vam je za ekstremno navijanje najbrž ostal samo Vapochill. Vendar pa je le-ta v zadnjem času začel izgubljati na moči. Trg je bil potreben novosti, ki pa je prišla v obliki novinca, ki oponaša legendarne Vapochille - Prometeie VPCS. Hlajenje, ki pride skupaj z ohišjem so si podrobno ogledali na BlargOC.
No, kljub temu, da se najbrž noben Slo-Techer nebi branil takega sistema, s katerim lahko brez problemov navijete 1 GHz Durona na 1.4 GHz pri napetosti 1.85 V, je cena dobrih 400 Eurov najverjetneje previsoka za še tako velikega navdušenca [:(]. ...

0 komentarjev

Še eno sanjsko računalo

BBC - CeBit je in proizvajalci iz vsega sveta hitijo predstavljati svoje najnovejše dosežke. Med njimi se je našlo tudi dansko podjetje Asetek, ki je zdizajniralo računalnik s Vapochillovim hladilnim sistemom in trenutno najbolj vročim procesorjem, Pentiumom4 pri 2.2 GHz. Proizvajalec zagotavlja, da je računalnik skrbno narejen in da proizvede kar se da malo hrupa. Zaradi kvalitetnega Vapochillovega hladilnega sistema pa lahko procesor ohladi do 18 stopinj Celzija pod ničlo in ga pripravi do delovanja pri 3 GHz. Kar impresivno, kajne. No, ko pridemo do cene, ki znaša 6000 € privlačnost sistema kar krepko pade. Več o njem si preberite na BBC.

0 komentarjev

Overclockani Thunderbirdi (Palomino core)

več strani - Pred kratkim sem pisal, da ima Intel trenutno prednost, ker se tiče frekvence procesorja. Danes lahko potrdim, da ta trditev ne velja 100 %. Obstaja rešitev, ki pa je precej draga - ekstremno overclockanje vendar. Enega izmed zelo močnih sistemov si lastijo pri Vapochill-u, ki je poznano po svojemu ekstremnemu hlajenju. Vapochillov sistem vsebuje:
  • AMD Thunderbird 1,4GHz navit na 1,82 Ghz

  • ASUS A7V133 matično ploščo

  • ASUS V8200/GeForce3 z Detonatorji 12.60

  • 128MB pomnilnika

  • IBM Deskstar 30GB ATA 100 disk

  • Windows 2000 SP2

  • DirectX v. 8.0a

Sistem, ki si ga lastijo pri Vapochillu je res izjemen, saj v 3D Mark 2001 doseže okrog 5600 točk. To pa je že kar nekaj. Naj povem še, da je povprečna temperatura procesorja -9 stopinj Celzija. Cene nisem zasledil, kar pomeni, da se sistem gotovo ne prodaja. Tudi če bi se prodajal, bi bila cena verjetno nekje v oblakih.

Za še en overclockan sistem so poskrbeli pri Kumagayi, kjer so 1,2 Ghz Palomina navili na 1494 Mhz. Kumagayin overclock je sicer...

5 komentarjev

Vapochillove norosti

Vapochill - Vsi vemo, Vapochill je eden najboljših, kaj najboljših, kar najboljši komercialno dobavljivi sistem za ekstremno hlajenje procesorja. Kaj se zgodi, če skombinirate Vapochill, Pentium 4, željo po Vapochillovi reklami ter nekaj manijakov, ki jih je Vapochill sam zaprosil za ekstremen overclock? 2 milijardi dvesto enainsedemdeset tisoč operacij na sekundo, kar po slovensko znese 2271 MHz. Nenavit ter navit sistem so primerjali čez vrsto primerjalnih testov ter ugotovili - da se splača (ma, ne?) . Priporočam, da si slin-material ogledate...

13 komentarjev